Кај мене не го дава сеуштеАприл апдејт, месецов подранија нешто...
Погледнете го атачментот 112412
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Таман ќе излези S23Велигден дојде и ќе пројде.
1-ви Мај исто.
Само S22 серијата ја нема никаде по легалниве продавачи. Каква вукојебина сме, страшно.
До 15 Мај тука еВелигден дојде и ќе пројде.
1-ви Мај исто.
Само S22 серијата ја нема никаде по легалниве продавачи. Каква вукојебина сме, страшно.
До 15 Мај тука е
Па тоа ти е краен рок, ти стигаат 2-3 недели после регистрација, мора да има некој краен рок за тоа, правила не читате и после друг ви е крив.То за слушалките на А53 што имаат купено им викаат до 30.06. 2 и 1/2 месеци се чекаат за слушалки, пешки да идат од кина ќе стигнат. Катастрофа.
Цитирам од нивната страна „Краен датум за испорака на подароците е 30.06.2022.“. Другар на 1ви зеде А53 уште ги нема добиено, истото се случе и кога купа С5 даваја безжичен полнач по 2 месеци му стигна. Ако имаш случај што ги добил слушалките би ми било драго да споделиш.Па тоа ти е краен рок, ти стигаат 2-3 недели после регистрација, мора да има некој краен рок за тоа, правила не читате и после друг ви е крив.
Нормално. ова се знае уште месец дена порано. Скоро сите поголеми јутубери веќе го имаа "рецензирано" пред гсмарена.Излезе на ГСМарена ривју за А53. Телефонот е во се послаб во однос на А52с па дури и од А52 5Г. Барем да имаше подобар батери лајф ама ни тоа не е случај.
Ако се спореди со А52 4Г тогаш има нешто подобри перформанси.
Додатно нема полнач во кутијата.
До тебе е . Нема толкава разлика меѓу тие два телефони за да забалежиш разлика.S22u впечатоци по 5 дена користење:
Сеуште неможам да забележам некаква разлика во однос на корисничкото искуство во однос на s21u
До мене е или до телефоните?
4.0 имаше ненормален дрејн. 4.1 го среди тоа. Барем кај Snapdragon моделите.Јас приметив 0 разлика меѓу 4.0 и 4.1
Фантастичен бест бај беше и сеуште е А52ѕ. Во прав момент одлучив да го купам првиот Самсунг телефон. Препорака до сите кои се за купување, земајте А52ѕ додека сеуште го има нов во понуда. Тоа е телефон за најмалку 3-4 год интензивна употреба. Инаку немам уште направено update на 12ка и засега не правам додека не прочитам на повеќе места дека се е средено како што треба.Нормално. ова се знае уште месец дена порано. Скоро сите поголеми јутубери веќе го имаа "рецензирано" пред гсмарена.
До тебе е . Нема толкава разлика меѓу тие два телефони за да забалежиш разлика.
4.0 имаше ненормален дрејн. 4.1 го среди тоа. Барем кај Snapdragon моделите.
Јас го продадов а52с затоа што џабе е 5г, кога во Македонија тој модел нема да може да се користи на 5г, барем според операторот а1.Фантастичен бест бај беше и сеуште е А52ѕ. Во прав момент одлучив да го купам првиот Самсунг телефон. Препорака до сите кои се за купување, земајте А52ѕ додека сеуште го има нов во понуда. Тоа е телефон за најмалку 3-4 год интензивна употреба. Инаку немам уште направено update на 12ка и засега не правам додека не прочитам на повеќе места дека се е средено како што треба.
И едно прашање до тие што фрлаат 1000+ евра на флегшипи иако и на претходниот пред 1-2 години исто така фрлиле голема сума на пари...замислете дека плафон на понудата беа сегашните мидрејнџ телефони од 300-400 еур...дали немаше да ги правите истите работи кои и сега ги правите со телефоните од 1000+ евра? И тоа со сигурно добри 90% од брзината која ви ја овозможуваат флегшипите.
Фантастичен бест бај беше и сеуште е А52ѕ. Во прав момент одлучив да го купам првиот Самсунг телефон. Препорака до сите кои се за купување, земајте А52ѕ додека сеуште го има нов во понуда. Тоа е телефон за најмалку 3-4 год интензивна употреба. Инаку немам уште направено update на 12ка и засега не правам додека не прочитам на повеќе места дека се е средено како што треба.
И едно прашање до тие што фрлаат 1000+ евра на флегшипи иако и на претходниот пред 1-2 години исто така фрлиле голема сума на пари...замислете дека плафон на понудата беа сегашните мидрејнџ телефони од 300-400 еур...дали немаше да ги правите истите работи кои и сега ги правите со телефоните од 1000+ евра? И тоа со сигурно добри 90% од брзината која ви ја овозможуваат флегшипите.
Наводно мидрејнџите ќе добијат 3 години апдејт1. Ме интересира како A52s е добар за 3-4 години интензивна употреба, кога телефонот излезе пред 6 месеци? Како може да го тврдиш ова?
Ако одиме историски, пред 4 години излезе A8 (2018) кој би бил еквивалетен во класата, добил апдејти за 2 години до Android 9.0. За мидрејнџ многу храбро тврдење е ова.
1. Ме интересира како A52s е добар за 3-4 години интензивна употреба, кога телефонот излезе пред 6 месеци? Како може да го тврдиш ова?
Ако одиме историски, пред 4 години излезе A8 (2018) кој би бил еквивалетен во класата, добил апдејти за 2 години до Android 9.0. За мидрејнџ многу храбро тврдење е ова.
2. За 1000+ флегшипите си тотално во право. Кај нив никогаш не станувало збор за годишни апгрејди, него ете на 2 години. Проблемот е што и на 2 години нема што толку да се апгрејда, станаа алчни производителите. На пример од S20 да апгрејдаш за 1000+ евра на Galaxy Fold 3 е ок, ама да апгрејдаш на S22 нема смисла. Истото е со iPhone, од 11 Pro Max на 13 Pro Max апсолутно не вреди апгрејдот.
Она што почна со iPhone X кој за тоа време се правдаше дека е „скапа технологија од иднината“ остана со години како пракса зашто сите купуваа и даваа повеќе пари и понатаму. 1.000 евра треба да е резервирано за најновите технологии покрај стандардни модели. Само откако Apple успеа, Samsung се излакоми и почна да продава телефони од по 2.000 евра, место да удри на 1.000 евра граница и да ги остави S серијава на 600-800 евра.
Вака големи пари = големи очекувања.
Субјективна работа, за некој е А12 флегшип.A71, еве го третта година ќе почне како го имам, телефонот е флегшип за мене и ќе се користи уште 2 години.
Безброј пати е диксутирано, секој со ќејфот, за некој приоритет е флегшип телефон а пример безвеза или без компјутер.Фрлање 1000 евра на телефон не е ништо повеќе од вишак пари, чалам, хајп, да не редам повеќе.
Така е, ама зборот е телефон од 1000 евра е како што рече ќеф, потреба не е сигурно кога мидрејнџ е веќе доволен за минимум 2 години. Сигурно не подигаме сервери на телефони со нз какви перформанси, сум развивал андроид апликации и знам каков телефон е потребен, не ти треба С22 ултра гига мега.Субјективна работа, за некој е А12 флегшип.
Безброј пати е диксутирано, секој со ќејфот, за некој приоритет е флегшип телефон а пример безвеза или без компјутер.
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден