Кај мене не го дава сеуштеАприл апдејт, месецов подранија нешто...
Погледнете го атачментот 112412
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Таман ќе излези S23Велигден дојде и ќе пројде.
1-ви Мај исто.
Само S22 серијата ја нема никаде по легалниве продавачи. Каква вукојебина сме, страшно.
До 15 Мај тука еВелигден дојде и ќе пројде.
1-ви Мај исто.
Само S22 серијата ја нема никаде по легалниве продавачи. Каква вукојебина сме, страшно.
До 15 Мај тука е
Па тоа ти е краен рок, ти стигаат 2-3 недели после регистрација, мора да има некој краен рок за тоа, правила не читате и после друг ви е крив.То за слушалките на А53 што имаат купено им викаат до 30.06. 2 и 1/2 месеци се чекаат за слушалки, пешки да идат од кина ќе стигнат. Катастрофа.
Цитирам од нивната страна „Краен датум за испорака на подароците е 30.06.2022.“. Другар на 1ви зеде А53 уште ги нема добиено, истото се случе и кога купа С5 даваја безжичен полнач по 2 месеци му стигна. Ако имаш случај што ги добил слушалките би ми било драго да споделиш.Па тоа ти е краен рок, ти стигаат 2-3 недели после регистрација, мора да има некој краен рок за тоа, правила не читате и после друг ви е крив.
Нормално. ова се знае уште месец дена порано. Скоро сите поголеми јутубери веќе го имаа "рецензирано" пред гсмарена.Излезе на ГСМарена ривју за А53. Телефонот е во се послаб во однос на А52с па дури и од А52 5Г. Барем да имаше подобар батери лајф ама ни тоа не е случај.
Ако се спореди со А52 4Г тогаш има нешто подобри перформанси.
Додатно нема полнач во кутијата.
До тебе е . Нема толкава разлика меѓу тие два телефони за да забалежиш разлика.S22u впечатоци по 5 дена користење:
Сеуште неможам да забележам некаква разлика во однос на корисничкото искуство во однос на s21u
До мене е или до телефоните?
4.0 имаше ненормален дрејн. 4.1 го среди тоа. Барем кај Snapdragon моделите.Јас приметив 0 разлика меѓу 4.0 и 4.1
Фантастичен бест бај беше и сеуште е А52ѕ. Во прав момент одлучив да го купам првиот Самсунг телефон. Препорака до сите кои се за купување, земајте А52ѕ додека сеуште го има нов во понуда. Тоа е телефон за најмалку 3-4 год интензивна употреба. Инаку немам уште направено update на 12ка и засега не правам додека не прочитам на повеќе места дека се е средено како што треба.Нормално. ова се знае уште месец дена порано. Скоро сите поголеми јутубери веќе го имаа "рецензирано" пред гсмарена.
До тебе е . Нема толкава разлика меѓу тие два телефони за да забалежиш разлика.
4.0 имаше ненормален дрејн. 4.1 го среди тоа. Барем кај Snapdragon моделите.
Јас го продадов а52с затоа што џабе е 5г, кога во Македонија тој модел нема да може да се користи на 5г, барем според операторот а1.Фантастичен бест бај беше и сеуште е А52ѕ. Во прав момент одлучив да го купам првиот Самсунг телефон. Препорака до сите кои се за купување, земајте А52ѕ додека сеуште го има нов во понуда. Тоа е телефон за најмалку 3-4 год интензивна употреба. Инаку немам уште направено update на 12ка и засега не правам додека не прочитам на повеќе места дека се е средено како што треба.
И едно прашање до тие што фрлаат 1000+ евра на флегшипи иако и на претходниот пред 1-2 години исто така фрлиле голема сума на пари...замислете дека плафон на понудата беа сегашните мидрејнџ телефони од 300-400 еур...дали немаше да ги правите истите работи кои и сега ги правите со телефоните од 1000+ евра? И тоа со сигурно добри 90% од брзината која ви ја овозможуваат флегшипите.
Фантастичен бест бај беше и сеуште е А52ѕ. Во прав момент одлучив да го купам првиот Самсунг телефон. Препорака до сите кои се за купување, земајте А52ѕ додека сеуште го има нов во понуда. Тоа е телефон за најмалку 3-4 год интензивна употреба. Инаку немам уште направено update на 12ка и засега не правам додека не прочитам на повеќе места дека се е средено како што треба.
И едно прашање до тие што фрлаат 1000+ евра на флегшипи иако и на претходниот пред 1-2 години исто така фрлиле голема сума на пари...замислете дека плафон на понудата беа сегашните мидрејнџ телефони од 300-400 еур...дали немаше да ги правите истите работи кои и сега ги правите со телефоните од 1000+ евра? И тоа со сигурно добри 90% од брзината која ви ја овозможуваат флегшипите.
Наводно мидрејнџите ќе добијат 3 години апдејт1. Ме интересира како A52s е добар за 3-4 години интензивна употреба, кога телефонот излезе пред 6 месеци? Како може да го тврдиш ова?
Ако одиме историски, пред 4 години излезе A8 (2018) кој би бил еквивалетен во класата, добил апдејти за 2 години до Android 9.0. За мидрејнџ многу храбро тврдење е ова.
1. Ме интересира како A52s е добар за 3-4 години интензивна употреба, кога телефонот излезе пред 6 месеци? Како може да го тврдиш ова?
Ако одиме историски, пред 4 години излезе A8 (2018) кој би бил еквивалетен во класата, добил апдејти за 2 години до Android 9.0. За мидрејнџ многу храбро тврдење е ова.
2. За 1000+ флегшипите си тотално во право. Кај нив никогаш не станувало збор за годишни апгрејди, него ете на 2 години. Проблемот е што и на 2 години нема што толку да се апгрејда, станаа алчни производителите. На пример од S20 да апгрејдаш за 1000+ евра на Galaxy Fold 3 е ок, ама да апгрејдаш на S22 нема смисла. Истото е со iPhone, од 11 Pro Max на 13 Pro Max апсолутно не вреди апгрејдот.
Она што почна со iPhone X кој за тоа време се правдаше дека е „скапа технологија од иднината“ остана со години како пракса зашто сите купуваа и даваа повеќе пари и понатаму. 1.000 евра треба да е резервирано за најновите технологии покрај стандардни модели. Само откако Apple успеа, Samsung се излакоми и почна да продава телефони од по 2.000 евра, место да удри на 1.000 евра граница и да ги остави S серијава на 600-800 евра.
Вака големи пари = големи очекувања.
Субјективна работа, за некој е А12 флегшип.A71, еве го третта година ќе почне како го имам, телефонот е флегшип за мене и ќе се користи уште 2 години.
Безброј пати е диксутирано, секој со ќејфот, за некој приоритет е флегшип телефон а пример безвеза или без компјутер.Фрлање 1000 евра на телефон не е ништо повеќе од вишак пари, чалам, хајп, да не редам повеќе.
Така е, ама зборот е телефон од 1000 евра е како што рече ќеф, потреба не е сигурно кога мидрејнџ е веќе доволен за минимум 2 години. Сигурно не подигаме сервери на телефони со нз какви перформанси, сум развивал андроид апликации и знам каков телефон е потребен, не ти треба С22 ултра гига мега.Субјективна работа, за некој е А12 флегшип.
Безброј пати е диксутирано, секој со ќејфот, за некој приоритет е флегшип телефон а пример безвеза или без компјутер.
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден