Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Мислам дека го знам одговорот но, да прашам и овде: Ноте 9 или А71
Note си е Note, само внимавај многу кога ќе купуваш. Колега купи скоро од Мобеликс и сменето е скоро се на него освен дисплеј.

Задното капаче, задното стакленце на камерите, сумњиво ми е дека и камерите се сменети, пенкалцето, фингерпринтот...правевме споредби со мојот Note8 и вадев далеку подобри слики.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
Чек зема нов телефон и на него менувани делови, или поволен користен? Ако е нов, тогаш мобиларава (ако може така да се рече), треба да се заобиколува со поголем круг.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
FB, Insta, Sprint, Amazon, Google(Duo, Movies, Music...)Briefing, Email, Galaxy Store, Game Launcher, AR Services има уште вакви шо не ги користам, не се бришат, а седат и некогаш ги гледам активни се.
Би сакал чист ром шо ќе ги нема тие шо можи да ги нема

Galaxy store e глупост? Лол

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Чек зема нов телефон и на него менувани делови, или поволен користен? Ако е нов, тогаш мобиларава (ако може така да се рече), треба да се заобиколува со поголем круг.
Половен...или што би рекле “како нови“. Имаат уреди што се океј сочувани, меѓутоа ова со толку промени не би требало да се продава. Тоа е мое мислење.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10

DarkoV

hello world
29 октомври 2016
83
79
Мислам дека го знам одговорот но, да прашам и овде: Ноте 9 или А71
И јас сум за ноте 9 доколку го најдеш нов, ако е користен мислам да разгледаш и други модели сметам А71 е превисока цена само затоа што е самсунг, претпоставувам сте гледале видео од mrwhostheboss кај што кажува дека самсунг пробува да вметне 4та категорија тел. буџет мид флегшип и сега со ултра премиум модели така што би дошло дека мид тел. се сега на ниво на флегшип од пред 1-2 год.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
FB, Insta, Sprint, Amazon, Google(Duo, Movies, Music...)Briefing, Email, Galaxy Store, Game Launcher, AR Services има уште вакви шо не ги користам, не се бришат, а седат и некогаш ги гледам активни се.
Остај ти Псај што паѓа у несвест на сè што има предзнак самсунг. Еве и јас не користам ништо преку Galaxy Store, од 2-3 работи што ги има таму а ги користам (1 ја има и на Плајстор а другите ми се инсталирани преку Апкмиррор). И помеѓу другите некои работи и тоа ми беше тргнато од А50-ката, ама пак ги начука при апдејтот на 10ка. И несум му седнал пак еден деблоат да му направам.
Ги имам користено од овде командите.
[GUIDE] heavy debloat / No root / still OTA
Сега за сега сите глупости ми се на унинсталл ол апдејтс и одмаааа дисејбл. Меѓу нив
Google(Duo, Movies, Music...)Briefing, Email, Galaxy Store, Game Launcher, AR Services, Microsoft bulshit, OneDrive, ....

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
ако не знајш да одговориш тоа шо прашав, зошто си ја мачиш душата да пишиш воопшто?
толку немаш живот?

Некој нема појма што зборува, некој нема живот и така, си купил телефон кој очигледно не знаеш како да го користиш и сега сакаш од него да правиш бескорисно сток лајно, смешки сте по темиве, ама ако кој колку може. Ад хоминем ви е секој 2 пост, како кокичиња сте, ако ве вреѓаат фактите, обратете се во соодветната установа, не се лигавете по теми.

darko_spiroski

hello world
4 август 2014
57
96
Пријатели, не се карајте, со својот телефон секој има право да прави што сака :)
Чак и ако самсунг сака сток да прави може :)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kinder.pksafety

Ова ти е најдобро за се што е блоат според тебе да си исклучиш... Вред 3 евра секако :)

Испратено од SM-G985F преку IT.mk форум апликација

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Некој нема појма што зборува, некој нема живот и така, си купил телефон кој очигледно не знаеш како да го користиш и сега сакаш од него да правиш бескорисно сток лајно, смешки сте по темиве, ама ако кој колку може. Ад хоминем ви е секој 2 пост, како кокичиња сте, ако ве вреѓаат фактите, обратете се во соодветната установа, не се лигавете по теми.
Морееее што осетлив си станал. Човекот фино лепо ти одговори на твоја непотребна провокација, и тоа сосем коректно у форумски муабети.
Него покрај жалењето на ударот на твојата индивидуа, да кажеше зашто користењето на FB, Insta, Sprint, Amazon, Google(Duo, Movies, Music...)Briefing, Email, Galaxy Store, Game Launcher, AR Services, Microsoft bulshit, OneDrive, рудиментирниот MyFiles, итн... е незнаење за користење на Самсунг телефон. На крајот од денот што има врска која апликација по моја лична преференца ќе ја користам за броусање, маил, календар, калкулатор, фајл менаџер, да незборам за нели што нели како викаш ти гејмање е глупост па што ќе ми е онда по дефолт Game Launcher, и слични блоат апликации наштекани у самсунгов, со знаење на користење на телефон. Е ова стварно по фан бојско мислење одамна немам слушнато. Замислите ако не користите Галакси Стор, немате појма од користење на телефонот. Или ако не го користите дадениот Емаил клиент ради XYZ причини, исто појма немате. Исто и со Самсунг броусерот за кој веќе дебатиравме одамна дека е „најбољи“ и никако немојте друго нешто да инсталирате, чуму ви е. Ама ако ставите GCam е онда може. Незнам зашто ставале сток камера апликација Самсунг, изгледа не прашале експерти некои за мислење.
Пријатели, не се карајте, со својот телефон секој има право да прави што сака :)

Ова ти е најдобро за се што е блоат според тебе да си исклучиш... Вред 3 евра секако :)

Неможе. Ако не правиш како што замислил Самсунг, онда незнаеш да го користиш уствари, не ли разбра. Тоа е една таква синфонија од хардвер и софтвер да така и само така се користи и точка :D
BTW, Немора ни 3 евра. Ете погоре пишав и за безпари како може.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Користам Note8, Snapdragon верзија. (овој шо го огласив)

Некако се двоумам дали да го продам оти многу телефон за малку пари е. Сакам да прашам дали некој знае за добар ром?
Кога би имал ром без глупостиве од самсунг, тогаш ќе биди идеален телефон(за мене).

Многу тешко custom ROM на Snapdragon варијанта. Дури и Extreme Syndicate методот за root советува да се користат неговите Nougat/Pie ROM-ови, а истиот е од 3ти март. Проверените како LineageOS се сите за Exynos. Моожда со некој debloat tool да завршиш работа, ама повеќе од тоа тешко искрено.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

На база на што е најдобро? како се оценува кој е подобар од друг? јас исто мислев дека ова е најдобро, и кога пробав да го уклучам за 2-3 дена телефонот почна страшно да сецка, да дропа фремови и глупости. Fast forward некој месец, паднав на глупи фори на Редит и ставив некој апликација за штедење на батерија, чисто од ќеиф да видам дали ќе помогне (не ми ни требаше реално) оп статер фест. Да не зборам за тоа колку е непотребно се ова на хај енд уреди, имаш опција deep sleep, стисни ја и заборави на било какво деблоатер. Затоа се фрустрирам по темиве, непотребно се комплицираат работи на база на искуства од пред 3-4 години кога уредиве немаа доволно моќ да возат процеси/сервиси, сега со новиве чипсети/UFS xxx/DDR5 има луѓе кои БУКВАЛНО имаат над 200 апликации во телефонот, и немаат никаков статер, дроп на перформанси или било што, а вие сакате да направите дисебјл на апликација која секако ако не се користи е дисејблирана, а притоа имате монструм од чипсет и 8GB рам?

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10

Оди лечи се мајсторе дур е совреме

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Едит, нема везе, златен игнор скроз сум изумил, зборете си сега меѓу себе.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Сигурно е веќе одговорено ама не знам дали ќе ти вреди замарањето со нови ромови, на повеќето од апликацииве можиш најмалку disable да им направиш, кај мене се без проблем така освен Galaxy Store.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
има луѓе кои БУКВАЛНО имаат над 200 апликации во телефонот, и немаат никаков статер, дроп на перформанси или било што

Андроидџии, добредојдовте во 2009 со iPhone 3Gs. Конечно се ослободивте од статери, време беше. :)

28 јануари 2017
2.105
4.858
Ресен
Андроидџии, добредојдовте во 2009 со iPhone 3Gs. Конечно се ослободивте од статери, време беше. :)
Да го немав телефонов ќе премолчев ама бидејќи ми беше прв ајфон, молимте немој да кажуваш за статери и кочење, напати чекав по 3-5 секунди да се пушти најосновната Phone апликација.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.629
6.061
Битола
Другарот psy уште малку и цел форум на ignore ќе го стави бидејќи не го делат неговото мислење. На крајот, сам ќе си коментира и сам ќе си лајкува коментари вака:

chrome_xVMiHhhPOF.jpg

Муабетот: „Еве ви теми за ДИСКУСИЈА за мобилни уреди, НО мора вашето мислење да се совпаѓа со моето бидејќи само моето е кредибилно."

chrome_0femiH7avK.jpg

darko_spiroski

hello world
4 август 2014
57
96
На база на што е најдобро? како се оценува кој е подобар од друг? јас исто мислев дека ова е најдобро, и кога пробав да го уклучам за 2-3 дена телефонот почна страшно да сецка, да дропа фремови и глупости. Fast forward некој месец, паднав на глупи фори на Редит и ставив некој апликација за штедење на батерија, чисто од ќеиф да видам дали ќе помогне (не ми ни требаше реално) оп статер фест. Да не зборам за тоа колку е непотребно се ова на хај енд уреди, имаш опција deep sleep, стисни ја и заборави на било какво деблоатер. Затоа се фрустрирам по темиве, непотребно се комплицираат работи на база на искуства од пред 3-4 години кога уредиве немаа доволно моќ да возат процеси/сервиси, сега со новиве чипсети/UFS xxx/DDR5 има луѓе кои БУКВАЛНО имаат над 200 апликации во телефонот, и немаат никаков статер, дроп на перформанси или било што, а вие сакате да направите дисебјл на апликација која секако ако не се користи е дисејблирана, а притоа имате монструм од чипсет и 8GB рам?
Не реков јас дека е за мене најдобро, или за тебе. Човекот побара начин да се ослободи од блоат кој тој мисли дека е блоат. Апликацијата е за тоа, да се избришат апликации од самсунзите кои вака неможат :) не велам дека јас ги бришам, нити дали е потребно, човекот побара јас опвија му постирав :) и секако, мора да знаеш што ќе исклучиш, а и да знаеш, пак на свој ризик ... Во секој случај ако не ти е подобро, ќе ги вратиш и чао :) 3 евра се 3 кафиња :)

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.937
2.525
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Стигна јулскиот апдејт за с20 плус и да има подобрување во зум камерата еве една споредба:

Пред и потоа 30x zoom

20200628_160829.jpeg 20200702_111510.jpeg

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Да го немав телефонов ќе премолчев ама бидејќи ми беше прв ајфон, молимте немој да кажуваш за статери и кочење, напати чекав по 3-5 секунди да се пушти најосновната Phone апликација.

Да ама забораваш на инфлација, така да со корекции е 1-2 сек макс.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
Ова е за Xioami, ама фаќа и на останатите андроиди, иако не за сите апликации. Не ги регистрира специфичните од Самсунг, тие рачно со adb. Останатите од Гугл, ФБ и слични може да се деинсталираат.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.937
2.525
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Мое мислење, за телефони со 64ГБ+ не е некој бенефит анинсталација на сток апликации кои не ги користите, барем на самсунг јас како правам, ги ставам сите во еден посебен фолдер на страна и сите ги ставам на deep sleep и толку никогаш нема сами да стартаат. Бенефитот во сториџ ми е премал да се замарам ...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно