Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

alderson

hello world
18 јануари 2018
94
59
Нема врска тоа со батеријата.. Доколку сакаш нормално можеш...

Кога ќе видам коментари од типот: Нема СД карта ми иди да се фрлам, а не да го фрлам телефонот, го користам скоро 2 години и не сум го наполнил а го имам моделот со 32гб. / И не можеш да му кажиш да некој смени го за с7 со мала доплата кога не го знаеш сепак тука игра улога можноста и меракот за доплата.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Нема врска тоа со батеријата.. Доколку сакаш нормално можеш...

Кога ќе видам коментари од типот: Нема СД карта ми иди да се фрлам, а не да го фрлам телефонот, го користам скоро 2 години и не сум го наполнил а го имам моделот со 32гб. / И не можеш да му кажиш да некој смени го за с7 со мала доплата кога не го знаеш сепак тука игра улога можноста и меракот за доплата.
Ех тоа е индивидуално. Јас 64 гб ухс1 картица имам и пуна е. Снимам сликам, музика.

32 гига од кои, колку 23-4? се стварно слободни не би ми вршеле работа.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Има причина зошто не треба да се користи sd карта, ни па треба да има опција телефонот. Али тоа е.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Причината е зошто дозволуваш на корисникот да стави спора картичка со катастрофални перформанси и да се килави цел телефон.

Затоа секогаш треба од Самсунг Ево нагоре картичка. Макар и да е за било каква употреба.

И секако да е забрането инсталирање ствари на картичката, туку само да се користи за пасивно запишување на слики и видеа, како и серии и филмови за гледање на плажа.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Причината е зошто дозволуваш на корисникот да стави спора картичка со катастрофални перформанси и да се килави цел телефон.

Затоа секогаш треба од Самсунг Ево нагоре картичка. Макар и да е за било каква употреба.

И секако да е забрането инсталирање ствари на картичката, туку само да се користи за пасивно запишување на слики и видеа, како и серии и филмови за гледање на плажа.

Најнормално. Апликации си идат на интерна меморија. Камерата снима директно на СД. Има неедуцирани луѓе што ставаат class 4-6 картици и им кочи при снимање на FHD видеа, ама па сега нема да ја заглупуваме технологијата зошто не сакаат да читнат малце.

Користам Sandisk Ultra моментално, но планирам наскоро да земам телефон што снима во 4К па ако не исполнува спецификации би одел со Pro или нешто од самсунг.

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Никогаш до сега во мојот живот,не сум користел сд карта,затоа што едноставно не го преполнувам телефонот,а не го ни полнам 50% од неговата меморија.Така да не ми смета што с6 еџ нема слот за сд карта,башка сум користел и ајфони од 16гб каде што исто не постои сд слот.Така да секој со својте потреби зима телефон,некој сака сд картичка да користи,некој нема потреба.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Еве, ама ние сме 4јца кои можеби ги разбираме работите.
Останатите 99% од корисниците ставаат class3-4 сд, со брзини од 0.5kb/s на читање и пишување со катастрофален лош флеш, и после кочење, севкање, па не работи итн.
Има самсунг уше мноогу за учење.
Ако сака да го исфрли микросд слотот треба да ја затвори low budget i mid budget линијата за телефони.
Само highend телефони да продава.
Но тоа ќе го осакати брендот.
Самсунг прави огромен профит баш поради тоа што продава продава тон ефтини џубриња телефони.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Еве, ама ние сме 4јца кои можеби ги разбираме работите.
Минута претходно снимаше 4К видеа од непроценлива вредност за тебе.
Идеш да си ја земеш колата, ти паѓа телефонот и од спротивен правец доаѓа билмез кој кој ти го дроби телефонот под неговите тркала.
Google Photos има бекап од твоите слики во 8 мега пиксели ама видеата (ако ги има) се VGA квалитет (иако има димензии)
Што ќе правиш?

Или телефонот ти се дави во вода?

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Од еден мини трол пост за слот за картица ја отеравте до профитот на Самсунг, волшебно. И џекот за слушалки е катастрофа кога ќе ставиш 100 денари од пазар, треба и тој да се тргни за да нема забуни.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Минута претходно снимаше 4К видеа од непроценлива вредност за тебе.
Идеш да си ја земеш колата, ти паѓа телефонот и од спротивен правец доаѓа билмез кој кој ти го дроби телефонот под неговите тркала.
Google Photos има бекап од твоите слики во 8 мега пиксели ама видеата (ако ги има) се VGA квалитет (иако има димензии)
Што ќе правиш?

Или телефонот ти се дави во вода?

Сценариото ти е, шо да ти кажуам,
Ако треба видеа 4к да имаат непроценлива вредност за мене, ќе си платам сториџ или, дали толку ми значат и имаат непроценлива вредност видеата да мора точниот битрејт како од телефонот за да видам точни детали, ако ми треба толкава деталност и професионалност на видеото ќе земам REd weapon 8k helium и ќе си имам вистински видеа, кои поради тоа што за мене се навистина непроценливи ќе ги снимам со поквалитетна опрема.
Ако веќе правиме извртени сценарија.

Најверојатно сценарио е да некој ти го украде телефонот и ги загубиш сите податоци.
А ако имаш автоматски бекап ќе ги имаш сите слики и видеа.

Чувањр видеа слики на на сд е мината работа, online cloud storage е иднината.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Дечки денеска сменив батерија на с6 еџ,затоа што беше изгорена и ич не држеше,е сеа кажете ми дали да му направам фабрички ресет на телефонот или нема врска тоа со батеријата?

Немаш потреба.

Што ќе ти е тој телефон, нема сд карта. Не знам зошто си му мењал батерија.

Без коментар.. Читни долниот коментар и стави го прстот на глава. Може ке разбереш.. Ако пак не разбра, читни пак бесплатно е.

Ех тоа е индивидуално. Јас 64 гб ухс1 картица имам и пуна е. Снимам сликам, музика.

32 гига од кои, колку 23-4? се стварно слободни не би ми вршеле работа.

Исто и мене. Едно FullHD видео од 4-5 минути фаќа скоро 2GB. Тие 25-6 GB сњ полнат за еден месец. Ако поради тоа што форумот е полн со сезнајковци, не ти треба SD слот, што ке ти е. Ејпл логика.

Има причина зошто не треба да се користи sd карта, ни па треба да има опција телефонот. Али тоа е.

Да те исправам. Има причина да не се инсталираат апликации на картица. За сториџ нема никаков downside користење на SD картица. Тоа што ејпл фура капиталистичка политика кај нивните уреди е друга приказна.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Само да направат телефонот да не прифаќа картици испод одререн Read/Write Speed и нема да имаме проблем со SD картици.

Please verify SD card to use. Accept. Testing 14MB/s-15MB/s. Your card does not meet the performance needed for this device.

Пријатно.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Тоа што нуб корисници ставале тиња картички правело телефоните да бидат спори и со самото тоа се предизвикува лош глас за уредот.

Мене камера апликацијата ми рече "Дечки ако сакаш 4К тогаш ти треба UHS бла бла или ако не си кадарен да одбереш исправна тогаш да префрлам на интерна меморија?"

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Чувањр видеа слики на на сд е мината работа, online cloud storage е иднината.
Во основа сите примери се глупи така и примерот што го наведов исто така е глуп. Но оштетени, изгубени или потопени телефони се се освен нереално сценарио.
Напредните корисници кои немаат СД карта ќе прават бекап со USB OTG или слично а останатите ќе вртат палци.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
@vlavot и колку време уплоадираш 4к видео од 5 минути на тој твој клауд?

Не ми е јасно ова вака си се тешат луѓето што земале телефони без сд слот или? Нема логика нешто мањак да испаѓа подобро....

Како ли размислува овој свет (во 5к)

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145

Не ми е јасно ова вака си се тешат луѓето што земале телефони без сд слот или? Нема логика нешто мањак да испаѓа подобро....

Само си се аплоадира навечер кога ќе си легнеме да спиеме

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417

Јас не се осмелувам да размислам за Клауд со брзина на аплоад од нецел мегабит.. Облакот е добра замисла за развиени земји каде што 50-100mbps е некаков си просек на стандард за DSL линија.

Само си се аплоадира навечер кога ќе си легнеме да спиеме

Добро кажи ми колку време ке треба да се качуваат видеа од 80GB на облак?

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Некој шо користи Самсунг S7 да каже како е со батеријата?

Sent from my E5603 using Tapatalk

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Јас не се осмелувам да размислам за Клауд со брзина на аплоад од нецел мегабит.. Облакот е добра замисла за развиени земји каде што 50-100mbps е некаков си просек на стандард за DSL линија.

Добро кажи ми колку време ке треба да се качуваат видеа од 80GB на облак?
Сите фајлови почнуваат да се аплоадираат кога го ставаш тел. на полнач. Во мојов случај 80гб за 4 часа.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64

Еве LTE брзини,
a474f23d15e41fcc971355286d13bff7.png

Евe wifi
e548e4fb9fda3b8c554fa002aea1d945.png

Со тоа што download е 50 само девојка ми стрима netflix 4k па затоа.

Micro sd storage мориз e одаамна завршено, само како и обично касно ќе сфати Самсунг.
Исто како за аудио џекот, its just a matter of time.
Пример веќе каблите заминуваат во историјата.
Постои совршени jaybirds x3 Jaybird X3 Bluetooth Headphones Designed for Outdoor Performance
Дајте малку време. Сфаќа андроид дека онскрин батнс се жива глупост.
Пази имаш екран од самсунг голем прекрасен, и доле имаш голем одгризок од екранот кој го користит тие копчињата, бек, хоум, мени.

Сфаќа пополека андроид дека џесчрс се фјучр и имплементира. Е на Самсунг ќе му треба 2-3 години да сфати и имплементира.

edit: On topic, не зимајте тоа глупостите од Самсунг, А8, ј13, х56,7 :)
Секогаш зимајте флегшип, дури и постар модел.
Тоа ви гарантира бар дека некое време ќе имате поддршка и испеглан софтвер.
У овој случај, секогаш с8 пред А8+

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно