Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Како и да е, реално новиов систем на камери ми има повеќе смисла, повеќе пати сум имал потреба од 5X portrait неголи од добра 10X фотка. Квалитетот за се над 10X е послаб за разлика од с23У, меѓутоа и онака на тоа повеќе гледам како алатка (пример да прочиташ нешто што е далеку, што е возможно и кај двата телефони) неголи да извадам квалитетна фотка.

Пробај ги сетинзите што ти ги кажав.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Update за S24 Ultra што го оставив во Мобико:
Им се јавив пред 10мин, ми рекоа дека ми е одобрена замена бидејќи е екранот е со фабричка мана.
Сега треба дополнително да ме известат дали ќе ми го заменат од Телеком или од Мобико, проблемот е што немаат доволно на количина за замена.
Денес и мене ми пристигна, и јас приметувам на темни бои, како да има.
Само на сива боја можам да го приметам, посебно овде на форум.

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Им се јавив пред 10мин, ми рекоа дека ми е одобрена замена бидејќи е екранот е со фабричка мана.
Сега треба дополнително да ме известат дали ќе ми го заменат од Телеком или од Мобико, проблемот е што немаат доволно на количина за замена.
И сега @SiPy` ?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Сега бев во салон и го споредив, има ептен не приметлива разлика. Али сепак има.
Па јас како што сум цепидлака за дисплејот одма ќе примета и ќе ми смета. На редит има огромен број на корисници кои се жалат, еве и ти посочи дека имаш забележано.
Проблемот е што овие работи ги немав со S22 Ultra, и сега купувам телефон кој очекувам да го надмине предходниот за да добијам нешто полошо.
Затоа оваа серија ќе морам да ја прескокнам и ќе замине во рацете на жена ми.
Ќе си продолжам јас да си го користам iPhon-ов.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
И јас ќе го враќам, ама не сега. Нека помине извесно време да видиме како ќе го решаваат овој проблем од Самсунг, и јас читав, има доста корисници со истиот проблем.

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Додека чекаш барај заменски уред

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Кај мене и вифи 6е не работи, читам и другите имаат проблем :D
Денес или утре ќе го пратам назад.
Мислењето е автоматски споено:

После Note6 што ги повлекоа заради батериите што пикаа, ми стои дека оваа серија ќе биде една од нај промашените до сега во историјата на Самсунг :D

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Не разбирам што сега?

Мојот коментар беше во врска со толкување на законот. Ништо повеќе. Не знам што не е јасно тука.
Аха, ај важи. Дури и да е така добро беше толкувањето. Производот е со недостаток.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
И друго интересно нешто што приметив, мојот од страната кај што се копчињата не гледам да има 5г антена како на сликата.
Или може верзијата на процесорот има улога?

Атачменти

• Screenshot_20240208_094735_YouTube.jpg
    Screenshot_20240208_094735_YouTube.jpg
    137,4 KB · Прегледи: 74
Последна промена:

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Не разбирам што сега?

Мојот коментар беше во врска со толкување на законот. Ништо повеќе. Не знам што не е јасно тука.
Буквално имаш пишано "Како е фаличен овој екран? По кои стандарди?". За тоа и си тагнат, а не за толкувањето на законот.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Аха, ај важи. Дури и да е така добро беше толкувањето. Производот е со недостаток.

Буквално имаш пишано "Како е фаличен овој екран? По кои стандарди?". За тоа и си тагнат, а не за толкувањето на законот.
Добро, и сега? Тоа е мој заклучок од сликатана членот. Го однесе членот во сервис и го заменија. Проблемот беше што одма сите делат совети, а појма немаат како функционираат работите. Дополнително, атачираат погрешни членови од законот и се повикуваат на истите.

Ама тоа е македонска работа...прво ова вашево „Ти реков?!“ или уште подобро „Виде?!“, второ...„Брат, вака ќе напраиш сеа...“

Откачете се, форумов е станат една дупка од вакви ликови како вас. Секое второ мислење е со објаснување и докажување со другите членови. Да не зборам за давање совети/мислења.

Два пати ме цитирате за да се докажете со мене. Тоа е резултат на имање вишок време/бадијалчење.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Добро, и сега? Тоа е мој заклучок од сликатана членот. Го однесе членот во сервис и го заменија. Проблемот беше што одма сите делат совети, а појма немаат како функционираат работите. Дополнително, атачираат погрешни членови од законот и се повикуваат на истите.

Ама тоа е македонска работа...прво ова вашево „Ти реков?!“ или уште подобро „Виде?!“, второ...„Брат, вака ќе напраиш сеа...“

Откачете се, форумов е станат една дупка од вакви ликови како вас. Секое второ мислење е со објаснување и докажување со другите членови. Да не зборам за давање совети/мислења.

Два пати ме цитирате за да се докажете со мене. Тоа е резултат на имање вишок време/бадијалчење.
Не, тоа е само имање намера да ти покажеме дека иако често сакаш да толкуваш, и да се правиш непогрешлив околу како функционираат законите за трговија кај нас, неретко не си баш во право. Најверојатно оти само погледот на Анхоч и како таму идат работите ги зимаш во предвид. И повторно, членот од законот беше сосема во ред атачиран и повикан. Производот беше со недостаток. Потврдено. Гледаш замисли се докажувало и униформност на екран.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.133

1707385238111.png
ти на секоја втора тема :D

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
1707387797576.png
Лево 22 Десно 24 Ultra
1707387825013.png
Горе 22 Доле 24 Ultra

Можеби требаше да го извадам заштитниот екран на 22 за подобро да се види ама сепак има разлика, и видлива е песокливата текстура на екранот при тестирањето.

Атачменти

• 1707387862769.png
    1707387862769.png
    1,6 MB · Прегледи: 39

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Не, тоа е само имање намера да ти покажеме дека иако често сакаш да толкуваш, и да се правиш непогрешлив околу како функционираат законите за трговија кај нас, неретко не си баш во право. Најверојатно оти само погледот на Анхоч и како таму идат работите ги зимаш во предвид. И повторно, членот од законот беше сосема во ред атачиран и повикан. Производот беше со недостаток. Потврдено. Гледаш замисли се докажувало и униформност на екран.

ти на секоја втора тема :D

You win, I lose.

Нема подобри свекрви од вас. :)

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Да не е оваа текстура на екранот ради дополнителниот лејер што го додадоа на екранот кај ултрата за анти блесок?

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
312
Скопје
Се жртвував за вас за да не страдате како мене.
На Reddit може да ги погледнете проблемите со S24.
Мислам дека ќе биде најпаметно да си побарам рефундација или замена за 23 ултра или 24+.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно