Може само за мене, нека не читаат другитеСе надевам не мора да објаснувам зошто е ова потребно.![]()
Може само за мене, нека не читаат другитеСе надевам не мора да објаснувам зошто е ова потребно.![]()
Транспарентност. И давање шанса на граѓани и здруженија да чуваат незвисна архива на податоците... Понатаму секако не мора да објаснуваме?Може само за мене, нека не читаат другите![]()
На лето системов нема да фунцкионира?Да не биде темата стринска само, ај малце и АјтиМајти:
Погледнете го атачментот 156536
работна температура од -20С до +60С.
не знам од кај претпоставката дека не е задржана пресумпцијата на невиност?И уште една работа. Мора да се задржи пресумпцијата на невиност ако некој побара постапка за докажување на истата. Пошто во моментов има и грешни внесови во податоците, па прекршоци од едни стигаат кај други. А секогаш е можно некој и да ја „малку“ да ја модифицирал содржината на таблиците.
Има полно случаи каде луѓе се жалат на вакви работи, не возеле а им стигаат опомени. Додека не се расчисти ова не би смеел системот да иде live. И додека не разработат метод каде ќе може да се побара увид во снимките во вакви случаи.
Не е обврска на државата да обезбедува комуникациски канали, ама е обврска уредно да им достави записник од прекршокот. Ако некој живее на планина (ајде сите да се собереме во Скопје), значи ли дека не смее да поседува возило за да не го крши законот? Секој жив човек греши, а оние што живеат на планина се дискриминирани. Ти ќе ја платиш казната (на половина) во рок од осум дена, јас (бидејќи нема да ме известат) нема да ја платам, па на крај ќе ја платам во цел износ, плус прекршочни трошоци (а може и извршител).Не е обврска на државата да обезбедува комуникациски канали на оние што кршат закон. Тие особи едноставно може да не го кршат законот и потоа на планина без интернет нека живеат. Нема никаква издржаност ова што го зборуваш.
Онака грубо, од тие 10% кои немаат мобилен, 66% имаат автомобил. Значи 6,6% имаат автомобил, а немаат мобилен. Тоа не е мала бројка.Инаку според последниот попис - мобилен имаат 90% од домаќинствата, а автомобил 66% од домаќинствата.
Еве предлог: Нека дозволат избор. Кој сака да му стаса по пошта, ако е виновен (оти може и да не е виновен), нека ги плати и поштенските трошоци. Па јас ќе избирам дали да плаќам за трошоците или ќе барам (ако имам услови) да ме известуваат по СМС и мејл. Со тек на време сите кои имаат можност и способност ќе бараат известување по мејл и СМС.Место butthurt дискусии и мерење фалуси, затрупување на темата со лични убедувања и препукувања, нека ви биде секое мислење со предлог што треба да се направи
Пишав и за тоа пред некој ден, ама поинтересно е да полемизираш дека возењето со 50 км на час те прави идиот...Сега се ми е појасно за возачиве од овде кога не знаат дека брзината на брзинометарот не е реалната/вистинската. И дека по GPS (и реално) секогаш е 4-5 km/h помала.
Чекај да им кажеме дека исчитувањето на брзината е зависна и од големината на бандажите/гумите.
Мозочен удар ќе добијат.
Јас сум можеби меѓу најстарите на форумов. И знам што значат бројките.ех колку уште се во заблуда што значат бројките на гумите, поготово од постарите генерации.. не е проблем обемот во случајов, туку соодносот на фелна со гума, кога се менуваат големини на фелни најчесто, треба нели соодветно да се земе точен страничен профил на гумата за да остане целото тркало во спецификации за брзинометарот.
Најстар по години, по возачка дозвола или како член на форумов?Јас сум можеби меѓу најстарите на форумов. И знам што значат бројките.![]()
Ок де не реков ја сите дека незнаат хахахаПишав и за тоа пред некој ден, ама поинтересно е да полемизираш дека возењето со 50 км на час те прави идиот...
Мислењето е автоматски споено:
Јас сум можеби меѓу најстарите на форумов. И знам што значат бројките.![]()
Најстар по години, по возачка дозвола или како член на форумов?
Во секој случај, ако сакаш пресметај ми која е разликата меѓу овие гуми:
175/65 R15
185/65 R15
195/55 R16
Фабрички предвидени, ама Ми изгледаат различни...
Кај мене по фабрички проспект се предвидени сите три димензии.Фабрички обично е предвидена една димензија. Можно е опционо да се предложени и алтернативи ама секогаш една е главна. Секогаш земам гуми со идентични димензии како тие што се предвидени во упатството![]()
Мојот калкулатор вели дека втората е поголема за 2% од првата, што значи дека за толку ќе биде побрза од првата.![]()
Rim & Tire Size Calculator. Custom Offsets
Tire Tech Information - The Wheel Fitment, Tyre Stretch, Rolling Radius and Speedometer Error Calculator. Play with specs, try different settings, compare resultswww.wheel-size.com
bmw имаат различни димензии на бандаши за лето и за зима (зимските имаат повеќе гума за подобра амортизација, т.е. помал бандаж)Фабрички обично е предвидена една димензија. Можно е опционо да се предложени и алтернативи ама секогаш една е главна. Секогаш земам гуми со идентични димензии како тие што се предвидени во упатството![]()
Дали е за истото ниво на опрема? Кај мене тоа имаше разлика. Иста кола а има препорака за поголеми гуми за појак мотор, дизел или кој знае која е причината.Кај мене по фабрички проспект се предвидени сите три димензии.
Едит: Најдов уште една димензија.
205/45 R17
Мојот калкулатор вели дека втората е поголема за 2% од првата, што значи дека за толку ќе биде побрза од првата.
Оној фамозен 51 километар, наместо 50 километри на час.
Колку за казната (толеранцијата) за која се дискутира.
Денеска бев на терен до Кратово и еве ќе ти дадам една ситуација од твоите паметни инжењери кои ги браниш.Немам намера да ти се извинувам. Провокацијата вроди плод.
Како сакаш некој да те почитува (и да ти се извини) кога ти никого не почитуваш???
Нити почитуваш стручни лица од други струки, ниту нивно искуство, само твоето мислење е најважно.
Тие стручни лица имаат многу повеќе знаење од тебе.
Џабе високото образование што си го завршил.
Внимавај какви теории застапуваш и пишуваш овде, читаат и деца, утре некое ќе те послуша и ќе направи беља.
@xenon
Одличен текст со детали.
Не разбрав точно дали IR го користат и преку ден или само во темни услови?
Вградениот радарски модул, колку што пребарував по нет всушност прави пресметка на колку пати ја сликнал таблицата со ANPR или грешам? Не е со ласерски зрак како стандардните радари што досега ги имаат.
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден