Во 23 години шоферство .. само еднаш пајак ме има почнато да ме товари (не ме однесе јер тука ни беа канцелариите) па само парично наплатија хахаКажи сега за што ти ја рокнаа возачката дозвола?
![]()
Во 23 години шоферство .. само еднаш пајак ме има почнато да ме товари (не ме однесе јер тука ни беа канцелариите) па само парично наплатија хахаКажи сега за што ти ја рокнаа возачката дозвола?
![]()
Бреее, све криминалци се испозакачивте на форумовВо 23 години шоферство .. само еднаш пајак ме има почнато да ме товари (не ме однесе јер тука ни беа канцелариите) па само парично наплатија хаха
не го гледам така тој со бемвето, жими тебе!не викам не .. само има сепарација на правда и тоа ни е најголем проблем општо од секад .. тоа што петко го гледа некој со бмв над закони го копира исто не е ок
ама па и фрустрира од друга страна коа те праат будала цело време .. иначе се полошо е сообраќај ил ја па не возам веќе толку често па така ми делува ..
Тогаш на многумина тоа ќе им биде професија. Само ќе чекаат да сликаат некого.По мене треба да се направи апликација каде секој граѓанин ќе биде инспектор, пример видиш некој неправилно паркиран, сликаш и праќаш на апликацијата, и 50% од казната ти се исплаќа на тебе, мислам дека тоа ќе има голем ефект.
имало порано таква апликација, се викала УДБА... апликација каде секој граѓанин ќе биде инспектор...
Џерманија; сите шваби се тастериПо мене треба да се направи апликација каде секој граѓанин ќе биде инспектор, пример видиш некој неправилно паркиран, сликаш и праќаш на апликацијата
Во тие 23 години колку km и во колку денови ги имаш извозено?Во 23 години шоферство .. само еднаш пајак ме има почнато да ме товари (не ме однесе јер тука ни беа канцелариите) па само парично наплатија хаха
Вчера ќе ме збришеше една будала на пешачки. Ниту во телефон гледав, ниту зјапав некаде. Ме спаси тоа што видов дека ретардот нема намера да застане.Ништо нема да сменат на подобро камерите.
Епа дај на празни улици да врвиме и на црвено. Нема поента да стоиме безвеза, така?ќе мора на празни улици да лазиме како имбецили
good oneЏерманија; сите шваби се тастери
Мислењето е автоматски споено:
Во тие 23 години колку km и во колку денови ги имаш извозено?
Познавам лик кој 50 години има возачка дозвола од Б категорија и никогаш нема платено казна за сообраќаен прекршок. Ама нема ни возено од кога ја добил дозволата...
она па што си сечат ленти .. тие ич не ги можам .. у стил за право му затвара семафор, се исклучува десно сече попреку и си влага на другиот влез си продолжува право ..Ќе смени понешто, барем за тие што немаат ДЕБЕЛИ врски... Ќе има и срања, ќе мора на празни улици да лазиме како имбецили, ама горе долу балансот на подобро ќе отиде.
Пошто ова сега е лудило, буквално секој ден ги гледам на црвено како лагано поминуваат, и тоа со секунди после палењето црвено. И мотори со 200+ км/ч, итн, итн. Голем дел од овие немаат доволно врски за да ги внесуваат во систем а пост фестум треба да биде многу тешки да се менуваат работите. Ако е направено како што треба и системот автоматски (без судови и луѓе) да дели казни.
тоа се најпаметните бе - го имаат сватено светот и го имаат заебано - разбираш!она па што си сечат ленти .. тие ич не ги можам .. у стил за право му затвара семафор, се исклучува десно сече попреку и си влага на другиот влез си продолжува право ..
Ај сега не заебавај, како ти да не си возел ~70 км/ч по Никола Карев (на пример) кога нема сообраќај. На делниците каде нема ни семафори, ни пешаци, ни велосипедисти, ни бутур.Епа дај на празни улици да врвиме и на црвено. Нема поента да стоиме безвеза, така?
На последниот дел од Партизанска од последната раскрсница кон мостот Обединети Нации, тука целата пешачка стаза господата си ја користат како улица. Паркирани аута и аута поминуваат во двете насоки. Уште им свират на пешаци да се тргнат во тревникот за да поминеле... А замисли кога буткаш количка со бебе.Едно постаро чиче, Јапонец, беше не задоволен заради што почнале да преминуваат пешаците на црвено, на празна улица, така почнувал да се нарушува системот и државата.
Ако направиме паралела со кај нас и возење по тротоари...
Требаше да се затвори кружниот тек околу кулите за да биде достапен само за станарите од кулите, наместо да изградат уште 10ина згради без места за паркинг. Поради политички причини не се реализираше истото и го создаде проблемот. Истото и со другата страна, многу нови згради и станари, без обезбедено паркинг место.Ај сега не заебавај, како ти да не си возел ~70 км/ч по Никола Карев (на пример) кога нема сообраќај. На делниците каде нема ни семафори, ни пешаци, ни велосипедисти, ни бутур.
Има ситуации и ситуации. Има каде можеш 99.9% безбедно да пречекориш ограничувања и има каде не можеш. Е сега сите ситуации ќе бидат „не можеш“, и реков на крај промената пак е кон подобро. Подобро ќе лазам и таму каде не мора отколку ова лудило сега што се случува.
Мислењето е автоматски споено:
На последниот дел од Партизанска од последната раскрсница кон мостот Обединети Нации, тука целата пешачка стаза господата си ја користат како улица. Паркирани аута и аута поминуваат во двете насоки. Уште им свират на пешаци да се тргнат во тревникот за да поминеле... А замисли кога буткаш количка со бебе.
Тротоарот пак е велосипедска патека и тука фрштат точаци, електрички тротинети, па и веспи/мотори.
Еве скриншот долу, тоа сѐ покрај линијата се 24/7 паркирани аута и едвај место за движечки аута да поминат. За пешаци нема место, само кој научил да лета. Направија тука нови згради и сега господата пошто немале каде да паркираат ги толерираат да паркираат и да возат тука по пешачката патека.
На булевар се приклучуваат кај Х макеркерите. Директно преку тротоар на булевар се симнуваат. И така со години.
Кажуваа комшии пријавувале безброј пати, ништо, без реакции.
Исто е и делот од Партизанска отспротива северно накај Кеј. Таму па одамна паркираат и возат по пешачката патека.
Погледнете го атачментот 141185
Ееее колку пати сум се нашол баш на истово место и не им се тргам, дур не ја поминам патеката има да лази позади мене, ако е маж нека излезе нека се тепа ако сака. Ем паркирани на пешачката која е многи тесна ем да поминат со кола, значи треба да се качам на жардињерата што еНа последниот дел од Партизанска од последната раскрсница кон мостот Обединети Нации, тука целата пешачка стаза господата си ја користат како улица. Паркирани аута и аута поминуваат во двете насоки. Уште им свират на пешаци да се тргнат во тревникот за да поминеле..
Кажи му на комшијата дека треба да живее барем уште 50 години, па можеби тогаш ќе се случи.За еден комшија прашувам.![]()
Кога веке се перчат со англиски термини барем да напишат како што треба.
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден