Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со docking station на Macbook Air M1

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Апдејт на секој можен системски софтвер, па PRAM Reset, и ако нема промени, дефектот е на плоча, можна е корозија, а најсомнителни се CD3215 или CD3217, не знам точно кој од овие два е на таа плоча, и во зависност од тоа колку Type-C порти има, толку и чипови треба да се сменат, за секоја порта има по еден чип и ако еден не е исправен, сите го имаат истиот дефект. Цената за ваква поправка е од 150 евра па нагоре.
Фала на советот другарче, најверојатно е хардверски проблем ко шо велиш. Пошто не е некој фундаментален проблем да не можам целосно да работам, не го чепкам сега за сега. Ако некад цркнат целосно портите и да не може ни да се напуни е тогаш ќе му ја мислам. :D
Иако искрено чоек да се запраша дали воопшто вреди да се праи Мекбук, една оправка чини колку третина лаптоп. :D
Мислењето е автоматски споено:

Јас цел живот пак користам сафари.. Од ајфон 4, па до сега.. На телефон сафари, на ајпад сафари и на мекбук сафари.. Али на мекбук нешто ме зеза..
Сафари е мераци за користење, ја побрз и поедноставен пребарувач неам сретнато до сега, тој Вебкит енџинот е авион. Ама Сафари си има недостатоци и тоа го признавам, некои веб страници не се рендерираат саглам и мора да се користи друг пребарувач за специфични случаеви. Иако Сафари ми е примарен пребарувач, Хром ми е секундарен.
Патем, и кај мене има проблеми со плејбекот на некои видеа, се закочуваат некои видеа па дури и има проблеми со самото влегување и излегување од фул скрин. Така да, ти користи си го Сафари од мерак за пребарување и слични работи, ама за видеа (посебно филмови) пуштај Хром. :)

Последна промена:
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно