Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Абе сега толку пари кога даваш барем за 100 + земи си на ново и готово,утре може да ти се зезне нешто и ќе излезе како за џабе сите пари да си ги дал,а искрено многу пари се и да бидам искрен многу ми се допаѓа ајфонот како мобилен ама па од друга страна има и други поевтини и прилично слични ако не и подобри :) гледам MI5 е фантастичен во секој поглед,да дојдам до малку повеќе пари и ајфон и Mi5 ќе земам
А дали преку ајстајл ќе купуваш на рати на кеш ? Пиши ми на ПП освен ако не е тајна ?!

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Само онака прашувам и нема поента само е разликата на цената !
Само лошата работа е ,ако купиш од кај нив обично е со заклучен на Т-Ебал

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Само онака прашувам и нема поента само е разликата на цената !

Па на рати ако зимаш со камата ќе ти се фати поскапо,евентуално ако имаат вклучено договор за 0% камата ама како и да е ќе си ги дадеш парите како попче дали порано или покасно :)

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Ама пак ако земеш од нив тоа ќе биде заклучен на Т-Мобајл барем така го прашав и така ми рекоа пред нова година

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Ама пак ако земеш од нив тоа ќе биде заклучен на Т-Мобајл барем така го прашав и така ми рекоа пред нова година

Не сум информиран искрено за тоа дали им се заклучени или не,барем како што знам тие се валда увозници на Apple и би земал од таму,од друго место незнам дали би земал по што не се малку пари на крај да те зезнат...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Абе сега толку пари кога даваш барем за 100 + земи си на ново и готово,утре може да ти се зезне нешто и ќе излезе како за џабе сите пари да си ги дал,а искрено многу пари се и да бидам искрен многу ми се допаѓа ајфонот како мобилен ама па од друга страна има и други поевтини и прилично слични ако не и подобри :) гледам MI5 е фантастичен во секој поглед,да дојдам до малку повеќе пари и ајфон и Mi5 ќе земам

И тука незнам дали си сериозен или се шалиш... ако 10К не ти се проблем, купи го од ајстајл, нема двоумење, ама викаше дека се многу пари за телефон, значи 10К и не е така за потценување во твојот случај. Да има и други телефони, ама конкретно МИ5 никој па не го ни видел досега а не па дека е "фантастичен во секој поглед" (@pola_forum, немој да ме убиете затоа што се сомневам во богот Ми :D). Па и на крај решениево, ке ги купам двата телефони!?!?!? њтф? За 1400-1500 евра што ке ги дадеш за телефони, боље уплати си 15 дена во Куба, топ е местото, плус шема ке бидеш повеќе одколку со двата телефони.

П.С. А дилемата со "дали вреди 64 ГБ" е многу матна, ако воопшто не сликаш и снимаш ич не вреди, ако снимаш сликаш и правиш еден куп други работи, да вреди, вреди и 128 ГБ, а дали вреди за парите е па сосема трето прашање.

@Pane-G, нема да биде заклучен на оператор, од каде па сега тоа, по кој основ???

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Не сум информиран искрено за тоа дали им се заклучени или не,барем како што знам тие се валда увозници на Apple и би земал од таму,од друго место незнам дали би земал по што не се малку пари на крај да те зезнат...
Подобро прашај да не заебеш оти за понатака ако сакаш да го отклучиш и ќе те кошта плус над 100 евра .
Ајстајл е дел од Premium reseller во целиот балкан и обично е врзан преку Т-Мобајл и тоа по автоматизам е заклучен,а сега дали се уште е така или сменета ,,политика" не знам затоа прашај и во Duna store и таму прашај.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Нема никако основ да биде заклучен на било кој оператор. Никогаш и не биле. Миљарда посто.

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
И тука незнам дали си сериозен или се шалиш... ако 10К не ти се проблем, купи го од ајстајл, нема двоумење, ама викаше дека се многу пари за телефон, значи 10К и не е така за потценување во твојот случај. Да има и други телефони, ама конкретно МИ5 никој па не го ни видел досега а не па дека е "фантастичен во секој поглед" (@pola_forum, немој да ме убиете затоа што се сомневам во богот Ми :D). Па и на крај решениево, ке ги купам двата телефони!?!?!? њтф? За 1400-1500 евра што ке ги дадеш за телефони, боље уплати си 15 дена во Куба, топ е местото, плус шема ке бидеш повеќе одколку со двата телефони.

П.С. А дилемата со "дали вреди 64 ГБ" е многу матна, ако воопшто не сликаш и снимаш ич не вреди, ако снимаш сликаш и правиш еден куп други работи, да вреди, вреди и 128 ГБ, а дали вреди за парите е па сосема трето прашање.

@Pane-G, нема да биде заклучен на оператор, од каде па сега тоа, по кој основ???

Па мислам дека е најпаметно да си го земеш телефонот нов од овластен увозник само така ќе знаеш 100% дека се е ок со телефонот,ти се погодило си имал среќа да земеш за помалку пари од ледиком,види распрашај се и ќе видиш има куп луѓе што се зезнати од нив.
Реков дека се многу пари ама знаеш како викаат сиромавиот два пати умира :D така да или зимам или воопшто не зимам од сомнителни мобилари,иначе добра ти е идеата за Куба и како случајот среќа со ледиком ми ја погоди омилената земја за посета :D

http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_5-6948.php ова воопшто не е лош телефон + има видеа од него на јутјуб,погледни ги и ќе видиш дека е топ :)

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Не знам , порано прашав дека е со Т-Ебајл соработува и дека ќе биде заклучен не знам сепак нека праша и да ни сподели додека вака тресеме празна слама

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Не знам , порано прашав дека е со Т-Ебајл соработува и дека ќе биде заклучен не знам сепак нека праша и да ни сподели додека вака тресеме празна слама

Не ми одговара на Т-ебајл да е заклучен,утре или задутре одам да прашам па ќе ве информирам освен ако некој не ме претрка :)

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Епа не му ја мисли, земи Redmi 3, кој кошта колку и разликата меѓу ајстајл и ледиком и со остатокот оди во Куба дур не се амиканизирала, пошто моментално таму, џабе и 6 ајфони да имаш кога единствена примена ке им биде само за сликање. Јас кога од Куба стапнав во цивилизација и вклучив интернет, телефонот добри 40 мин неможеше да се оправи од апдејти, синхронизации, нотификации и остали ствари.

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Епа не му ја мисли, земи Redmi 3, кој кошта колку и разликата меѓу ајстајл и ледиком и со остатокот оди во Куба дур не се амиканизирала, пошто моментално таму, џабе и 6 ајфони да имаш кога единствена примена ке им биде само за сликање. Јас кога од Куба стапнав во цивилизација и вклучив интернет, телефонот добри 40 мин неможеше да се оправи од апдејти, синхронизации, нотификации и остали ствари.

Абе ако ми е за сликање веќе имам Никон и тоа од 500 евра,не ми е ни за женски бркање како што некои прават,а не ми е ни да се занесувам и да бркам некоја кремска шема...едноставно ќе го земам по што ми се допаѓа :) и нема да земам редми 3 туку МИ5...Куба да сме живи и здрави наредна година :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

xxxxx25mk

hello world
4 февруари 2014
62
38
Bitola
веќе извесно време го меркам Nexus 6P арно ама видеа од типот
View: https://www.youtube.com/watch?v=tTIaUH6PIvo
и
View: https://www.youtube.com/watch?v=r3cWVdLqXCg
некако како да ми го расипуваат ќефот за овај телефон знам дека има неколку од вас што веќе го имаат па ако не ви е тешко сакам да видам што мислење имате вие

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не знам за тебе, али јас верувам дека нитуеден од Вас нема да го направи ни приближно она што го прават типовите на видеата.
Не зборувам конкретно за Нексусот, туку општо. Сигурно ти нема да го наседнуваш телефонот, да го користиш како безбол палка, ладно оружје, за кршење ореви и сл.
Па мајке му, си го платиш 700/800 евра и не верувам дека си до толку отиден да експериментираш колку е цврст, дали трпи 10м под вода и сл. (не ме сфаќај лично тука)

Мај ту центс само.

xxxxx25mk

hello world
4 февруари 2014
62
38
Bitola
по форуми има и луге кои веќе го имаат и кажуваат дека екранот им се "одлепувалодделувал" од самото куќиште на телефоно па дека задното заштитно стакло мна камерата само од себе крцкало и се одлепувало односно дека има некој проблем околу склопувањето ама по се изгледа дека е некоја серија како и да е ако не биди овај да го земам незнам со кој друг да го споредам барем за сега како што се цените

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
веќе извесно време го меркам Nexus 6P арно ама видеа од типот
View: https://www.youtube.com/watch?v=tTIaUH6PIvo
и
View: https://www.youtube.com/watch?v=r3cWVdLqXCg
некако како да ми го расипуваат ќефот за овај телефон знам дека има неколку од вас што веќе го имаат па ако не ви е тешко сакам да видам што мислење имате вие

Да, значи телефонот се витка, јас го имам ама нема што да се лажеме, тенок и доста и голем има слаба точка кај копчињата за глас. Исто како iphone 6. Ако го имаш тоа во предвид, нема да си го свиткаш телефонот никогаш, значи бара малце пазење. А на интернет што нема да видиш и чуеш, има случај кога на вадење футрола корисникот го свиткал малце телефонот.

Јас не се замарам со тоа, сите уреди имаат компромиси, ова е еден од нив, во реална употреба нема проблем, бар мојот не е свиткан а не ни планирам :D

Втор компромис што треба да го направиш за 6P е snapdragon 810, има доволно докази на интернет дека грее и тротла процесорот, и nexus-ов не е исклучок, греење во секојдневна употреба и полнење е на сосем нормално ниво, при игри и benchmark се намалува перформансот, и тоа е евидентно. Јас тоа си го прифатив и неам проблем, посреќен сум со тротл отколку со многу загреан телефон. Да погледнам на bright side, кога веќе грее нека биде на најлесен stock android и нека биде на голем метален телефон со добра дисперзија на топлина.

Други компромиси нема, екран пристоен би рекол на ниво на Note 4, звук подобар од сите освен htc M8, M9. Брзина, флуидност одлична, камера колку што може без OIS одлична. Ако те интересира нешто конкретно прашај слободно.
Поздрав.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно