Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

SomebodyUnique

read-only
6 мај 2013
4
0
Па го однесов и тоа во два. Ми рекоја нема ништо, изгледа прашинка е. Битно мртви пиксели нема.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.242
5.561
Скопје
Јас ја имам купено SwiftKey, има македонска поддршка и со речник. Има и "свајп" опција која е многу солидна. Ја купив на попуст, 2$.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Значи го форматирав рутираниот телефон, и сега не сака ни супер усер да ми го отвори, нити роот еџплорер. Незнам зошто. Чаре?

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Рутирај го одново, се губи рутот.
Добро тоа го средив. Сега имам друг проблем. Според овој туторијал http://www.aroundandroid.com/tag/how-to-increase-android-phones-internal-memory-with-link2sd-app/
направив се како што треба за да ги инсталира апликациите директно во сд картичката(во втората партиција).
Е сега, за да тестирам, ја инсталирав темпл ран на телефонот и линк2сд направи она што требаше, арно ама сепак ми лапна дел(ми лапна толку колку што е играта) од интернета меморија.Многу ми зеде тепле рун во интерната меморија(околу 25мб) Нормално ли е тоа или? Мислам треба директно се' да биде во втората партиција ама незнам зошто ми седе и од интерната. Ова со линк2сд го направив за да не ми зема меморија во интерната меморија. Чаре? И плус несака да ми ги брише фајловите од сд катричката(не од втората партиција, туку од првата што си е за музичи и слично.Не сака ни да ми инсталира апликации од плеј стор. Чаре. Мислам дека ме разбравте, деновиве и скиншот ќе пуштам. Руторано ми е телефончето. Моделот на телефонот ми е zte kis lite.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Немој да мислите дека она апп2сд ќе ја инсталира цела игра на сд картицата. Секоја игра/апликација мора да земе и дел од интерната меморија.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Немој да мислите дека она апп2сд ќе ја инсталира цела игра на сд картицата. Секоја игра/апликација мора да земе и дел од интерната меморија.
А кај мене цела ја зеде. Ќе го избришам ова линк2сд.
И плус, и кога немав роот пристап јас си ги префрлав апликациите во сд катичката. Мислам дека џабе е ова линк2сд. И како да го сменам јазикот на роот експлорер? На кинески ми е, ништо не разбирам ?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Изгледа таква верзија си симнал. Симни си друга верзија, или пак симни од сторот ES File Explorer и дај му рут права.

nvidia88

lurker
16 септември 2010
609
374
Gostivar
Sto mislite za sony xperia arc s?Eden drugar mi go prodava za 7000 den so uste 4 meseci garancija,mislite deka vredi za parite?pozz

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.242
5.561
Скопје
Sto mislite za sony xperia arc s?
Мислам дека е океј цена, ама не е некоја ептен зделка. Не сум загледал сега што се нуди во тој ценовен ранг, ама океј е телефонот. 3-4 другари го имаат и се задоволни. Иако не би ги нарекол power user-и, ако ти значи нешто.

nvidia88

lurker
16 септември 2010
609
374
Gostivar
Мислам дека е океј цена, ама не е некоја ептен зделка. Не сум загледал сега што се нуди во тој ценовен ранг, ама океј е телефонот. 3-4 другари го имаат и се задоволни. Иако не би ги нарекол power user-и, ако ти значи нешто.
Fala druze,a sto mislis za tie pari arc s ili ot-995?

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Изгледа таква верзија си симнал. Симни си друга верзија, или пак симни од сторот ES File Explorer и дај му рут права.
Го средив. Симнав друга верзија, и одново го рутирав телефонот. Го отпакував еџе фајлот за рутирање на телефонот, и наместо кинеското ѓубре на телефонот, ставив друга англиска верзија. Фала. Иначе, еднаш пробав да даунлодирам, ама ми викаше дека не можело да се инсталира. Но ми проработе кликерчето и си средив. А за линк2 сд, незнам, ќе барам чаре. Поздрав :D

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
А кај мене цела ја зеде. Ќе го избришам ова линк2сд.
И плус, и кога немав роот пристап јас си ги префрлав апликациите во сд катичката. Мислам дека џабе е ова линк2сд. И како да го сменам јазикот на роот експлорер? На кинески ми е, ништо не разбирам ?

За префлување на апликациите од Интерната меморија на СД картичка најдобро е да го користиш Titanium Backup Pro..
Само задржуваш на апликацијата и од купот опции бираш Move to Sd Card.Програмата е задолжителна за еден Андроид телефон. :)

А да прашам јас да не некој случајно има некоја информација дали постои некоја тазе Root варијанта за Windows Phone 8?

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
А да прашам јас да не некој случајно има некоја информација дали постои некоја тазе Root варијанта за Windows Phone 8?
Нема . Ваљда се чека да дојде апдејтот па после или што знам . Инаку на wp7 со jaibreak имаше интересни ствари . Дури и cache cleaner има . Теми интересни . Бесплатни аплиикации што е битно за нас .

Master_Boy

Баниран/a
28 април 2013
427
227
Крушево
Дали има начин, телефон да се декодира без посебен уред, односно само со уезбе кабле и со некој софтвер !?

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Дали има начин, телефон да се декодира без посебен уред, односно само со уезбе кабле и со некој софтвер !?

Има шанси но можеш да го направиш телефонот каша попара. Премногу е сложено и бара едитирање на некоја од мемориите на самата матична плоча. Попросто кажано замисли се како го модифицираш биосот на твојата матична плоча од компјутерот....

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
Има ли некоја програма која на рутираниот телефон прави ристор поинт(значи на пример, селектираш една состојба на телефонот, и секогаш кога нешто ќе ти се случи да си го вратиш на таа состојба што си ја селектирал) Има ли таква програма?

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Има ли некоја програма која на рутираниот телефон прави ристор поинт(значи на пример, селектираш една состојба на телефонот, и секогаш кога нешто ќе ти се случи да си го вратиш на таа состојба што си ја селектирал) Има ли таква програма?
Тоа се прави во recovery. Треба да имаш custom recovery (најраспротанет е CWM - ClockWorkMod recovery), влегуваш во recovery мод и таму правиш бекап. Прочитај на XDA дали има CWM recovery за твојот телефон.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно