Kajsibebraat
user
- 1 април 2012
- 1.480
- 982
А да носиш на сервис?
Рутирај го одново, се губи рутот.Значи го форматирав рутираниот телефон, и сега не сака ни супер усер да ми го отвори, нити роот еџплорер. Незнам зошто. Чаре?
+1Рутирај го одново, се губи рутот.
Добро тоа го средив. Сега имам друг проблем. Според овој туторијал http://www.aroundandroid.com/tag/how-to-increase-android-phones-internal-memory-with-link2sd-app/Рутирај го одново, се губи рутот.
А кај мене цела ја зеде. Ќе го избришам ова линк2сд.Немој да мислите дека она апп2сд ќе ја инсталира цела игра на сд картицата. Секоја игра/апликација мора да земе и дел од интерната меморија.
Мислам дека е океј цена, ама не е некоја ептен зделка. Не сум загледал сега што се нуди во тој ценовен ранг, ама океј е телефонот. 3-4 другари го имаат и се задоволни. Иако не би ги нарекол power user-и, ако ти значи нешто.Sto mislite za sony xperia arc s?
Fala druze,a sto mislis za tie pari arc s ili ot-995?Мислам дека е океј цена, ама не е некоја ептен зделка. Не сум загледал сега што се нуди во тој ценовен ранг, ама океј е телефонот. 3-4 другари го имаат и се задоволни. Иако не би ги нарекол power user-и, ако ти значи нешто.
Го средив. Симнав друга верзија, и одново го рутирав телефонот. Го отпакував еџе фајлот за рутирање на телефонот, и наместо кинеското ѓубре на телефонот, ставив друга англиска верзија. Фала. Иначе, еднаш пробав да даунлодирам, ама ми викаше дека не можело да се инсталира. Но ми проработе кликерчето и си средив. А за линк2 сд, незнам, ќе барам чаре. ПоздравИзгледа таква верзија си симнал. Симни си друга верзија, или пак симни од сторот ES File Explorer и дај му рут права.
Jas go imam telefonot veke godina i nesto.. Odlicen eSto mislite za sony xperia arc s?Eden drugar mi go prodava za 7000 den so uste 4 meseci garancija,mislite deka vredi za parite?pozz
А кај мене цела ја зеде. Ќе го избришам ова линк2сд.
И плус, и кога немав роот пристап јас си ги префрлав апликациите во сд катичката. Мислам дека џабе е ова линк2сд. И како да го сменам јазикот на роот експлорер? На кинески ми е, ништо не разбирам ?
Нема . Ваљда се чека да дојде апдејтот па после или што знам . Инаку на wp7 со jaibreak имаше интересни ствари . Дури и cache cleaner има . Теми интересни . Бесплатни аплиикации што е битно за нас .А да прашам јас да не некој случајно има некоја информација дали постои некоја тазе Root варијанта за Windows Phone 8?
Што телефон?Како да дознаам дали имам телефон со отклучен бутлоадер?
zte kis liteШто телефон?
Дали има начин, телефон да се декодира без посебен уред, односно само со уезбе кабле и со некој софтвер !?
Тоа се прави во recovery. Треба да имаш custom recovery (најраспротанет е CWM - ClockWorkMod recovery), влегуваш во recovery мод и таму правиш бекап. Прочитај на XDA дали има CWM recovery за твојот телефон.Има ли некоја програма која на рутираниот телефон прави ристор поинт(значи на пример, селектираш една состојба на телефонот, и секогаш кога нешто ќе ти се случи да си го вратиш на таа состојба што си ја селектирал) Има ли таква програма?