Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош: Совет за bluetooth audio adapter

dLt-Ed

read-only
20 јануари 2012
29
20
Здраво!

Имам Yamaha RX-V365 рисивер и сакам да му додадам Bluetooth адаптер. Прашањето е дали некој направил такво нешто и од кој сте биле задоволни?
Има премногу опции кај кинезите, иако идеално би било да е локално достапно. Важно ми е да не се гледа, да може да се приклучи на задните влезови.

Фала ви.

skbad

read-only
7 ноември 2014
5
0
Незнам дали мислис на вакво нешто.
или

Генерално сите се скоро исти и работата на принцип се конектира со мобилен преку Bluetooth. Апаратчињава не се нешто големи и не очекувај батеријата нешто многу да им трае. Но можат да работат и додека се на полнач или екстерна батерија.

Друга опција ти е стар мобилен приклучен на појацалото.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.531
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
слично Logitech e и ова што го имам по дома, само повозрасна генерација, две...
единствена маана му е што не подржува HiFi звук преку Bluetooth
можеш и тоа да земеш во предвид, иако таков потешко се наоѓа во МК...

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Здраво!

Имам Yamaha RX-V365 рисивер и сакам да му додадам Bluetooth адаптер. Прашањето е дали некој направил такво нешто и од кој сте биле задоволни?
Има премногу опции кај кинезите, иако идеално би било да е локално достапно. Важно ми е да не се гледа, да може да се приклучи на задните влезови.

Фала ви.

Пошто имаш HDMI (јас имам иначе постар V361) поубаво е да врзеш некој андроид бокс или распбери пај (ако најдеш) и да го користиш како плеер. Спотифај ќе работи (каст од телефон, односно play on), YT ќе работи и се што ти треба. И звукот некомпресиран ќе го дава директно на ресиверот. Само гледај некој андроид што има блутут пошто многу немаат.

Втора опција ти е Logitech-от и мислам единствена. Постои и Bose блутут ресивер кој има дигитален излез (оптика) ама пак користи A2DP/SBC кој исто како и логитечот го компресира аудиото. Така да не ја гледам поентата во дигиталниот излез и цената од 300$.

dLt-Ed

read-only
20 јануари 2012
29
20
Мислам дека logitech уредот ќе заврши работата, евентуално да заштедам нешто и да го земам тоа од Анхоч и да го пробам.
Андроид бокс веројатно ќе брка работа, но тоа ми е плус уред (телевизорот веќе има андроид на него)...

Деновиве ќе одлучам и ќе пишам искуство.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.531
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
ако веќе сакаш да заштедиш
јас би те советувал да си извлечеш кабел 3,5мм 2 RCA
од PC или LapTop
пошто претпоставувам на сите тие кабли што ги имаш окулу со AVR
нема да ти значи плус еден да се движи особено до PC
за звук ќе биде секако подобар а и лагодноста што мислеш да ја постигнеш ќе ја добиеш на исти начин...

(пошто верувај ми уклучи исклучи Bluetooth,
смени извор source,
паузирај YouTube, освен ако не е стриминг некој нели, од телефон etc...
колку е придобивка толку е после некое време и замарање...
и пологично е добри слушалки отколку Bluetooth опција на појачало место кабел)

dLt-Ed

read-only
20 јануари 2012
29
20
Има веќе HTPC поврзано на рисиверот, но сакам од тел да можам директно јас или гостин да пушти песна на него. Помалку замарање би било, без користење на тастатурата од pc-то.
За другото си во право, звукот би требало да е поквалитетен преку компјутерот...

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно