Makedonec^
hello world
- 21 ноември 2012
- 169
- 123
Не за програмрање ќе ми служи.Процесорот е ок, но ако ти е за гејминг види повеќето продавници го имаат овој модел на лаптоп со 1050Ti наместо обичната 1050-ка како овој. Инаку за парите е закон.
Секако 5% мора да ми дадат попуст за плаќање во готово, така да се надевам дека некој од форумов ќе ми излезе во пресрет за поголем процент.Мислам дека немаат голема маржа на лаптопите, али пробај си.
Не би го земал за програмирање. Би земал нешто компактно 13.3" или 14", со или без графичка не е битно, само да има барем i5-8250U, 256GB SSD и 8GB RAM.Не за програмрање ќе ми служи.
Ми треба добар екран пред се и добри копчиња(ссд имам мое),верувај сите понуди ги разгледав ништо нема добро на пазаров испод таа цена.Ако е за програмирање, јас лично би одел со компактен и лесен лаптоп со добар процесор, повеќе рам, ссд и добри копчиња и не би се палел на нвидиа графика. Ама тоа јас лично....
Не не програмирање на 14" некако ми е неспоиво,Не би го земал за програмирање. Би земал нешто компактно 13.3" или 14", со или без графичка не е битно, само да има барем i5-8250U, 256GB SSD и 8GB RAM.
Не се само графиката, се утепав од барање нема друга добра понуда со солиден екран и тастатура.Техномаркет - DELL 3576 I5-8250U 8GB/1TB/RADEON 520 2GB/DVDRW/15.6"/FHD/4CELL/BLACK/UBUNTU
Ја би одел на ваква варијанта, не фрлај 8к за графичка ако не гејмаш.
Во поголемиот дел од времето ќе бидам без екстерен монитор, така да големината на дислејот ми е навистина битна.Јас користам Thinkpad E470 14" fullhd дополнително прикачен за монитор, така визуелно немам проблем а добивам солиден лаптоп со добри перформанси и копчиња.
Да надополнам дека истиот, со истата цена го има и во НЕПТУН линк , така да ако има и некој што работи во НЕПТУН нека ми пише ПП.Сакам да го земам следниов лаптоп:
амц линк
Па сакав да прашам, да не има некој од вас што работи во амц, за да можам да го земам со некаков попуст(нека се има во предвид дека ќе го земам во готово).
Исто така слободно дадете совети и мислења во врска со лаптопот.
Се добро тоа со мекбук, али многу се преценети, и + со новиoт Т2 чип има многу краширања.Еден топол совет, студент информатика во последна година, имам 17инчен РОГ, и користам 13инчен мекбоок про, за 1 ден ќе се навикнеш на мекбукот (односно на 13инчи) за пишување код или било што, одличен е во димензии. (не е мој мекбукот иначе) И сега гледам да купам уште еден лаптоп, Ултрабук некој 13, 14инчен, со сеедно какви перформанси, приоритет Полесен и Подолга батерија. Тоа ти треба.. Леновото погоре за програмирање ти е оверкилл, гејмерски лаптоп е тоа. Буквално.
Класика...
Дали има една тема од овој тип, каде што тој што бара помош купил нешто од тоа што го советувале членовите?
Темата беше за дали има некој од форумов што работи во АМЦ или НЕПТУН за да може да ми каже за попуст околу моделот.
И беше оставено простор за добронамерни совети(искуства).
Едино што можам да се заблагодарам е на дечките во АМЦ(пример НЕПТУН обдија да дадат макар едно усб мочано од 300ден гратис, а од АМЦ добив гратис ранец чија редовна цена беше 2000ден).
Ипак, јас мислам дека треба да има една тема за „Помош при купување лаптоп“ и сите да постираат таму, моментално има неколку такви..THE END Ќе се замоли админ да ја затвори темата со среќа да си го користи лаптопот @Makedonec^ , а јас да си купам поубав во фебруари кога ќе излезе во продажбановиот Zephyrus.Нема потреба од плескање глупости на темата од кој што како и зашто човекот праша не усепа никој да му помогне си се снашол сам и тоа е тоа админ треба да ги затвара овие теми спрема мене бидејќи веќе од кога корисникот си купил и одлучил немора да се проширува темата за нешто што не е отворена.
Не го советував да земе мекбук хаха, повеќе од дупло е од цената на неговиот, само давав искуство мое со лаптоп лесен 13инчен што држи батерија, а линкот што го ставив е тој што го советував да го земе.Се добро тоа со мекбук, али многу се преценети, и + со новиoт Т2 чип има многу краширања.
Хаха, Леновото е оверкил, а мекбук ќе те кошта дупло повеќе за дупло послаби спецификации.. Бев заинтересиран, али коа видов дека за 80,000 даваат дуал кор процесор, незнам зошто би го купил тоа нешто... Тури си линукс, слично искуство е, разликата е тоа што немаш Adobe![]()
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден