Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош при купување на лаптоп

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Сакам да го земам следниов лаптоп:

амц линк

Па сакав да прашам, да не има некој од вас што работи во амц, за да можам да го земам со некаков попуст(нека се има во предвид дека ќе го земам во готово).

Исто така слободно дадете совети и мислења во врска со лаптопот.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Процесорот е ок, но ако ти е за гејминг види повеќето продавници го имаат овој модел на лаптоп со 1050Ti наместо обичната 1050-ка како овој. Инаку за парите е закон.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Процесорот е ок, но ако ти е за гејминг види повеќето продавници го имаат овој модел на лаптоп со 1050Ti наместо обичната 1050-ка како овој. Инаку за парите е закон.
Не за програмрање ќе ми служи.

Мислам дека немаат голема маржа на лаптопите, али пробај си.
Секако 5% мора да ми дадат попуст за плаќање во готово, така да се надевам дека некој од форумов ќе ми излезе во пресрет за поголем процент.

SmartGuru

hello world
27 јануари 2013
350
345
www.kennedytech.mk
Ако е за програмирање, јас лично би одел со компактен и лесен лаптоп со добар процесор, повеќе рам, ссд и добри копчиња и не би се палел на нвидиа графика. Ама тоа јас лично....

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Ако е за програмирање, јас лично би одел со компактен и лесен лаптоп со добар процесор, повеќе рам, ссд и добри копчиња и не би се палел на нвидиа графика. Ама тоа јас лично....
Ми треба добар екран пред се и добри копчиња(ссд имам мое),верувај сите понуди ги разгледав ништо нема добро на пазаров испод таа цена.

Не би го земал за програмирање. Би земал нешто компактно 13.3" или 14", со или без графичка не е битно, само да има барем i5-8250U, 256GB SSD и 8GB RAM.
Не не програмирање на 14" некако ми е неспоиво,

Техномаркет - DELL 3576 I5-8250U 8GB/1TB/RADEON 520 2GB/DVDRW/15.6"/FHD/4CELL/BLACK/UBUNTU
Ја би одел на ваква варијанта, не фрлај 8к за графичка ако не гејмаш.
Не се само графиката, се утепав од барање нема друга добра понуда со солиден екран и тастатура.

SmartGuru

hello world
27 јануари 2013
350
345
www.kennedytech.mk
Јас користам Thinkpad E470 14" fullhd дополнително прикачен за монитор, така визуелно немам проблем а добивам солиден лаптоп со добри перформанси и копчиња.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Како сопственик на истиот модел имаш топла препорака да си го земеш, одлична конфигурација за парите а и дизајнот е доста компактен и лесен, воопшто не загрева и кулерот е солиден и не се приметува многу дури и на фул лоад. Едина замерка јас што би ја имал е дека екранот нема многу брајтнес ...

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Јас користам Thinkpad E470 14" fullhd дополнително прикачен за монитор, така визуелно немам проблем а добивам солиден лаптоп со добри перформанси и копчиња.
Во поголемиот дел од времето ќе бидам без екстерен монитор, така да големината на дислејот ми е навистина битна.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Сакам да го земам следниов лаптоп:

амц линк

Па сакав да прашам, да не има некој од вас што работи во амц, за да можам да го земам со некаков попуст(нека се има во предвид дека ќе го земам во готово).

Исто така слободно дадете совети и мислења во врска со лаптопот.
Да надополнам дека истиот, со истата цена го има и во НЕПТУН линк , така да ако има и некој што работи во НЕПТУН нека ми пише ПП.

7 февруари 2013
948
1.086
Еден топол совет, студент информатика во последна година, имам 17инчен РОГ, и користам 13инчен мекбоок про, за 1 ден ќе се навикнеш на мекбукот (односно на 13инчи) за пишување код или било што, одличен е во димензии. (не е мој мекбукот иначе) И сега гледам да купам уште еден лаптоп, Ултрабук некој 13, 14инчен, со сеедно какви перформанси, приоритет Полесен и Подолга батерија. Тоа ти треба.. Леновото погоре за програмирање ти е оверкилл, гејмерски лаптоп е тоа. Буквално.
EditЛ
Јас би одел за некоја илјада повеќе со нешто вакво,
Лаптоп ASUS UX433FA-A5046T 14", i5-8265U, 8GB/256GB SSD, WIN10
Да можеш комфортно да си го фатиш во рака и да истераш цел ден без полнач на факултет или некаде

12 април 2017
1.918
1.259
Еден топол совет, студент информатика во последна година, имам 17инчен РОГ, и користам 13инчен мекбоок про, за 1 ден ќе се навикнеш на мекбукот (односно на 13инчи) за пишување код или било што, одличен е во димензии. (не е мој мекбукот иначе) И сега гледам да купам уште еден лаптоп, Ултрабук некој 13, 14инчен, со сеедно какви перформанси, приоритет Полесен и Подолга батерија. Тоа ти треба.. Леновото погоре за програмирање ти е оверкилл, гејмерски лаптоп е тоа. Буквално.
Се добро тоа со мекбук, али многу се преценети, и + со новиoт Т2 чип има многу краширања.
Хаха, Леновото е оверкил, а мекбук ќе те кошта дупло повеќе за дупло послаби спецификации.. Бев заинтересиран, али коа видов дека за 80,000 даваат дуал кор процесор, незнам зошто би го купил тоа нешто... Тури си линукс, слично искуство е, разликата е тоа што немаш Adobe :D

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123

Дали има една тема од овој тип, каде што тој што бара помош купил нешто од тоа што го советувале членовите?

Темата беше за дали има некој од форумов што работи во АМЦ или НЕПТУН за да може да ми каже за попуст околу моделот.

И беше оставено простор за добронамерни совети(искуства).

Едино што можам да се заблагодарам е на дечките во АМЦ(пример НЕПТУН обдија да дадат макар едно усб мочано од 300ден гратис, а од АМЦ добив гратис ранец чија редовна цена беше 2000ден).

12 април 2017
1.918
1.259
Темата беше за дали има некој од форумов што работи во АМЦ или НЕПТУН за да може да ми каже за попуст околу моделот.

И беше оставено простор за добронамерни совети(искуства).

Едино што можам да се заблагодарам е на дечките во АМЦ(пример НЕПТУН обдија да дадат макар едно усб мочано од 300ден гратис, а од АМЦ добив гратис ранец чија редовна цена беше 2000ден).

Не се должни да ти дадат попуст.. Нептун и АМЦ се во различни категории, НЕПТУН е многу поуспешна компанија, така да дечките од АМЦ можно е да имаат инструкции да направат се за да задржат клиент, а дечките од НЕПТУН да имаат инструкции да не ја тргаат целата маржа од продуктот...
Кој е кој во бизнисот со продажба на бела техника во земјава

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
THE END Ќе се замоли админ да ја затвори темата со среќа да си го користи лаптопот @Makedonec^ , а јас да си купам поубав во фебруари кога ќе излезе во продажба :) новиот Zephyrus.Нема потреба од плескање глупости на темата од кој што како и зашто човекот праша не усепа никој да му помогне си се снашол сам и тоа е тоа админ треба да ги затвара овие теми спрема мене бидејќи веќе од кога корисникот си купил и одлучил немора да се проширува темата за нешто што не е отворена.

12 април 2017
1.918
1.259
THE END Ќе се замоли админ да ја затвори темата со среќа да си го користи лаптопот @Makedonec^ , а јас да си купам поубав во фебруари кога ќе излезе во продажба :) новиот Zephyrus.Нема потреба од плескање глупости на темата од кој што како и зашто човекот праша не усепа никој да му помогне си се снашол сам и тоа е тоа админ треба да ги затвара овие теми спрема мене бидејќи веќе од кога корисникот си купил и одлучил немора да се проширува темата за нешто што не е отворена.
Ипак, јас мислам дека треба да има една тема за „Помош при купување лаптоп“ и сите да постираат таму, моментално има неколку такви..

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
^Аман само немој новиот Asus Zephyrus да го купуваш коа ќе искочи сеа во фебруар...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

7 февруари 2013
948
1.086
Се добро тоа со мекбук, али многу се преценети, и + со новиoт Т2 чип има многу краширања.
Хаха, Леновото е оверкил, а мекбук ќе те кошта дупло повеќе за дупло послаби спецификации.. Бев заинтересиран, али коа видов дека за 80,000 даваат дуал кор процесор, незнам зошто би го купил тоа нешто... Тури си линукс, слично искуство е, разликата е тоа што немаш Adobe :D
Не го советував да земе мекбук хаха, повеќе од дупло е од цената на неговиот, само давав искуство мое со лаптоп лесен 13инчен што држи батерија, а линкот што го ставив е тој што го советував да го земе.

Со среќа да си го користиш леновото

EditЛ
Само дали ја виде оваа понуда?
Лаптоп LENOVO 330-15ICH 15.6", i5-8300H, 4GB/1TB HDD, GTX1050-4GB, 81FK0084RM
100eur поевтин, ќе додадеше рам (таман ќе имаше дуал ченел, вака сите со 8гб страат од сингл), потенок, поелегантен, поубав .. Што мислиш и што конкретно те натера за твојот модел?

Последна промена:

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Fredy за твој инает и бубрег ќе продадам ако треба ама ќе го купам :p :) , а ако сакаш линк ќе ти дадам напрај си преордер и немој да си љубоморен сите тука на форумов знаеме дека си милионерче може да си дозволиш еден да не се лажеме :)

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно