Зависи што напојување имаш и кои игри (ќе) ги играш:
GTX 1060 - генерално малку побрза во DX11/постари игри, помала потрошувачка
RX 580 - подобра во DX12/Vulkan и нови игри, +2GB меморија, троши нешто повеќе
Овдека имаш повеќе бенчмарци:
Би идел на 580, освен ако имаш послабо напојување и не можеш да го смениш. А да 1060 имаат една предност од скоро, има многу повеќе залиха од нив во моментов![]()
Што графичка имаш сега, чим е gembrid напојувањево може да испадне 250w а не 500 како што ти мислишНапојување gembird 500w real power
i5-6600k cpu
Моментално ја користам интегрираната hd 530 ka,не ставав од старите зошто прават ботлнек.Иначе за напојувањево тоа realpower не држи вода?Како да проверам колку е уствари..?Што графичка имаш сега, чим е gembrid напојувањево може да испадне 250w а не 500 како што ти мислиш
Предлог за напојување?Смени напојување пред да надградиш графичка. Обавезно. Прескапа е 580ката во Анхоч.
едит: Ауу не ја ни видов цената за 1060, барај некој со дилерски цени, шта је ово побогу.
Предлог за напојување?
Шубе ми е малце да ја зеам на старо,неам доверба во луѓе.![]()
еве го најдов моето ако можеш види го
Antec VP500. Јапонски кондензатори. Германски квалитет. Дебели и цврсти жици. Ова го кажувам после многу лошо искуство со CoolerMaster GM550 (се запали).еве го најдов моето ако можеш види го
Anhoch PC Market Online - PSU 550W Gembird PSU7X-Real Power,PFC,Intel 2.2 , Silent,2*Fan
Сакаш да кажеш држи вода мојов?Antec VP500. Јапонски кондензатори. Германски квалитет. Дебели и цврсти жици. Ова го кажувам после многу лошо искуство со CoolerMaster GM550 (се запали).
Твојот е кинеско ѓубре кое ќе ти ги расипе и компонентите кои моментално ги имаш ако не го смениш.Сакаш да кажеш држи вода мојов?
Antec VP500 не можам да го најдам во никоја продавница...Твојот е кинеско ѓубре кое ќе ти ги расипе и компонентите кои моментално ги имаш ако не го смениш.
Mebius види дали го има на лагер.Antec VP500 не можам да го најдам во никоја продавница...
Nvidia, - поскапо можеш да ја продадеш него amd-to после некое време. Амд-то ќе ти ја класифицираат како копана па иди искажи се.
Antec VP500. Јапонски кондензатори. Германски квалитет. Дебели и цврсти жици. Ова го кажувам после многу лошо искуство со CoolerMaster GM550 (се запали).
дај не треси зелени , гледаш дека малиот е на буџет, секој може да го препорача најскапото и да рече топ е. Јас немам сретнато некој од antec да се пожали а знам дека повеќето ги купуваат за копање бидејќи многу се издржливи.Е да, ако се заплило твоето, сите ќе се запалат.
дај не треси зелени , гледаш дека малиот е на буџет, секој може да го препорача најскапото и да рече топ е. Јас немам сретнато некој од antec да се пожали а знам дека повеќето ги купуваат за копање бидејќи многу се издржливи.
како го заклучи овој момент жити се.1. Што е тоа најскапо, и какви зелени тресам?
Е да, ако се заплило твоето, сите ќе се запалат.
CM GM серијата е 5000 500w. Antec VP500 e 2200-2500 така нешто.3. Колку е разлика во цена од VP до GM?
Не споредував брендови туку посочив што се има случувано. И даниел пишуваше на форумов за тоа у каква состојба беше едно напојување од кулермастер однесено кај него на поправка (да е само тоа). Ако ги има парите нека купи бе , ама гледаш прашува дали и гембирдот ќе му врши работа2. Кој спореди бренд вс бренд? ти или јас?
како го заклучи овој момент жити се.
CM GM серијата е 5000 500w. Antec VP500 e 2200-2500 така нешто.
Не споредував брендови туку посочив што се има случувано. И даниел пишуваше на форумов за тоа у каква состојба беше едно напојување од кулермастер однесено кај него на поправка (да е само тоа). Ако ги има парите нека купи бе , ама гледаш прашува дали и гембирдот ќе му врши работа![]()
Како не споредуваше кога рече не знаеш некој да се пожали од Antec? демек јас зборам нешто лошо за Antec?
Човекот прашува за карта од 20.000 а огромен проблем му се тие 1.500 денари така? или и ти како butthurt фаците на форумот ќе пробаш да направиш некој спин и да ме направиш елитист, hur dur овој псисајд, само хај енд препорачува ;(
Друго, ти беше тој што наведуваше дека GM-то е тапа у споредба со VP, што е тотално неточно, GM е далеку понова, поефикасна и подобра платформа, VP е просечно канцелрасико ентри левел напојување, разликата во цена тука постои со причина а и во работа е исто.
Кај даниел носат напајања кои се расипале, замисли какво чудо он да начекал заебано напајање??? шокантно!!!
Даниел има начекано и Cooer Master V, HCP Platinum, у тиња состојба, напајања со кои копа пола македонија и пола свет и имаат 9.5./10 на 99% од рецензиите, во тој пола свет се вклучувам и себе пред неколку години, напајања кои работеа во соба @32c сред пеколно лето 24/7 @95% од својот максимален капацитет, и а кога ќе ги допреш беа млаки, нити 1 од системите не се исклучија, нити OCP се упали, нити имаше било каков проблем - над 15 единици.
И сега, како е расипувањето на било кое напајање од висока, или средна класа релаватно во споредба со сите позитвини рецензии и искуства (генерално)
Како е напајање од 4.000 денари, (не 5.000) сврстено од твоја страна за најскапо, или некој продукт што нема шанса човек да си го дозволи? и дали сте погледнале воопшто да ги споредите гаранциите на овие 2 продукта воедно?
Научете се да ги цените продуките генерално, како целост и како позиција и класа на пазарот, не само од ваше искуство, доста е со тој синдром - што не ми се погоди мене, инстантно не чини и е ѓубре, еве замисли да ти рикнат 10 напајање по ред онака рандом - дали ќе ги плукаш сите, и дали тоа значи дека сите се тиња??
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
SSD 2,5" 240GB MSI SPATIUM S270 S78-440N070-P83
3.650,00 ден