Зависи што напојување имаш и кои игри (ќе) ги играш:
GTX 1060 - генерално малку побрза во DX11/постари игри, помала потрошувачка
RX 580 - подобра во DX12/Vulkan и нови игри, +2GB меморија, троши нешто повеќе
Овдека имаш повеќе бенчмарци:
Би идел на 580, освен ако имаш послабо напојување и не можеш да го смениш. А да 1060 имаат една предност од скоро, има многу повеќе залиха од нив во моментов![]()
Што графичка имаш сега, чим е gembrid напојувањево може да испадне 250w а не 500 како што ти мислишНапојување gembird 500w real power
i5-6600k cpu
Моментално ја користам интегрираната hd 530 ka,не ставав од старите зошто прават ботлнек.Иначе за напојувањево тоа realpower не држи вода?Како да проверам колку е уствари..?Што графичка имаш сега, чим е gembrid напојувањево може да испадне 250w а не 500 како што ти мислиш
Предлог за напојување?Смени напојување пред да надградиш графичка. Обавезно. Прескапа е 580ката во Анхоч.
едит: Ауу не ја ни видов цената за 1060, барај некој со дилерски цени, шта је ово побогу.
Предлог за напојување?
Шубе ми е малце да ја зеам на старо,неам доверба во луѓе.![]()
еве го најдов моето ако можеш види го
Antec VP500. Јапонски кондензатори. Германски квалитет. Дебели и цврсти жици. Ова го кажувам после многу лошо искуство со CoolerMaster GM550 (се запали).еве го најдов моето ако можеш види го
Anhoch PC Market Online - PSU 550W Gembird PSU7X-Real Power,PFC,Intel 2.2 , Silent,2*Fan
Сакаш да кажеш држи вода мојов?Antec VP500. Јапонски кондензатори. Германски квалитет. Дебели и цврсти жици. Ова го кажувам после многу лошо искуство со CoolerMaster GM550 (се запали).
Твојот е кинеско ѓубре кое ќе ти ги расипе и компонентите кои моментално ги имаш ако не го смениш.Сакаш да кажеш држи вода мојов?
Antec VP500 не можам да го најдам во никоја продавница...Твојот е кинеско ѓубре кое ќе ти ги расипе и компонентите кои моментално ги имаш ако не го смениш.
Mebius види дали го има на лагер.Antec VP500 не можам да го најдам во никоја продавница...
Nvidia, - поскапо можеш да ја продадеш него amd-to после некое време. Амд-то ќе ти ја класифицираат како копана па иди искажи се.
Antec VP500. Јапонски кондензатори. Германски квалитет. Дебели и цврсти жици. Ова го кажувам после многу лошо искуство со CoolerMaster GM550 (се запали).
дај не треси зелени , гледаш дека малиот е на буџет, секој може да го препорача најскапото и да рече топ е. Јас немам сретнато некој од antec да се пожали а знам дека повеќето ги купуваат за копање бидејќи многу се издржливи.Е да, ако се заплило твоето, сите ќе се запалат.
дај не треси зелени , гледаш дека малиот е на буџет, секој може да го препорача најскапото и да рече топ е. Јас немам сретнато некој од antec да се пожали а знам дека повеќето ги купуваат за копање бидејќи многу се издржливи.
како го заклучи овој момент жити се.1. Што е тоа најскапо, и какви зелени тресам?
Е да, ако се заплило твоето, сите ќе се запалат.
CM GM серијата е 5000 500w. Antec VP500 e 2200-2500 така нешто.3. Колку е разлика во цена од VP до GM?
Не споредував брендови туку посочив што се има случувано. И даниел пишуваше на форумов за тоа у каква состојба беше едно напојување од кулермастер однесено кај него на поправка (да е само тоа). Ако ги има парите нека купи бе , ама гледаш прашува дали и гембирдот ќе му врши работа2. Кој спореди бренд вс бренд? ти или јас?
како го заклучи овој момент жити се.
CM GM серијата е 5000 500w. Antec VP500 e 2200-2500 така нешто.
Не споредував брендови туку посочив што се има случувано. И даниел пишуваше на форумов за тоа у каква состојба беше едно напојување од кулермастер однесено кај него на поправка (да е само тоа). Ако ги има парите нека купи бе , ама гледаш прашува дали и гембирдот ќе му врши работа![]()
Како не споредуваше кога рече не знаеш некој да се пожали од Antec? демек јас зборам нешто лошо за Antec?
Човекот прашува за карта од 20.000 а огромен проблем му се тие 1.500 денари така? или и ти како butthurt фаците на форумот ќе пробаш да направиш некој спин и да ме направиш елитист, hur dur овој псисајд, само хај енд препорачува ;(
Друго, ти беше тој што наведуваше дека GM-то е тапа у споредба со VP, што е тотално неточно, GM е далеку понова, поефикасна и подобра платформа, VP е просечно канцелрасико ентри левел напојување, разликата во цена тука постои со причина а и во работа е исто.
Кај даниел носат напајања кои се расипале, замисли какво чудо он да начекал заебано напајање??? шокантно!!!
Даниел има начекано и Cooer Master V, HCP Platinum, у тиња состојба, напајања со кои копа пола македонија и пола свет и имаат 9.5./10 на 99% од рецензиите, во тој пола свет се вклучувам и себе пред неколку години, напајања кои работеа во соба @32c сред пеколно лето 24/7 @95% од својот максимален капацитет, и а кога ќе ги допреш беа млаки, нити 1 од системите не се исклучија, нити OCP се упали, нити имаше било каков проблем - над 15 единици.
И сега, како е расипувањето на било кое напајање од висока, или средна класа релаватно во споредба со сите позитвини рецензии и искуства (генерално)
Како е напајање од 4.000 денари, (не 5.000) сврстено од твоја страна за најскапо, или некој продукт што нема шанса човек да си го дозволи? и дали сте погледнале воопшто да ги споредите гаранциите на овие 2 продукта воедно?
Научете се да ги цените продуките генерално, како целост и како позиција и класа на пазарот, не само од ваше искуство, доста е со тој синдром - што не ми се погоди мене, инстантно не чини и е ѓубре, еве замисли да ти рикнат 10 напајање по ред онака рандом - дали ќе ги плукаш сите, и дали тоа значи дека сите се тиња??
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден