Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош околу Hard disk

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Ми се расипа хард дискот на лаптопот и му купив куќиште а да го направам екстерен за си ги вратам податоците од него, почнав да копирам и снема струја, после тоа гледам дека наместо NTFS партициите ми ги има претворено во RAW, пробав со EaseUS i so -Mini tool power data recovery и успеав да ги вратам од local disk C, a od Local disk D скенира по 7-8 саати и не оди ни до 2 проценти а сите слики и клипови од првиот телефон што го имав со камера па до денес ми се во D. Некое чаре?

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Ти па одма кај лавот го прати, чек можеби со recuva како што му предложи @kjosmofon ќе заврши работа.
Сега не сака ни да го препознае Hard diskot вчера пробав го вчитуваше само го покажуваше RAW формат а сега не сака, долу во hiden icon покажува дека има ставено усб ама ама не го вчитува како порано да ми вика прво да го форматирам

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
Сега не сака ни да го препознае Hard diskot вчера пробав го вчитуваше само го покажуваше RAW формат а сега не сака, долу во hiden icon покажува дека има ставено усб ама ама не го вчитува како порано да ми вика прво да го форматирам
Во disk management го има? Ако да, отвори cmd и пиши
chkdsk /f F: (или како и да e драјв летер-от)

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Во disk management го има? Ако да, отвори cmd и пиши
chkdsk /f F: (или како и да e драјв летер-от)
Во тоа е проблемот што го нема, а и порано кога го имаше пишуваше дека на RAW партиција не може да се изврши таа команда

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Зошто одма кај лавот? Според тоа што го напишал изгледа дека од лошо полошо му иде ситуацијата. Нели прво правило кога физички ќе рикне хард диск е да престанеш да го користиш? Ете. Второ, лавот ќе даде проценка (викаат не е скапџија) а корисникот ќе си определи дали му вредат податоците колку што му бараат пари. Зашто ако продолжи да го чепка сам, слободно може за потпирач на книги да му служи пошто нема да извади ниеден податок.

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Фала ви на сите ама изгледа ке се помирам со тоа дека се е отидено во неповрат и ќе оди во некој отпад за електроника

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Фала ви на сите ама изгледа ке се помирам со тоа дека се е отидено во неповрат и ќе оди во некој отпад за електроника

Во отпад за електроника може да ти ги вратат податоите и да ти изнесат инкриминирачки фотографии на интернет :D

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Имам еден хард диск што ми се расипа пред 5-6 години, точна дијагноза не знам. Дали има врска колку време е пројдено за повраток на податоци? Да не се "запечува" уште повеќе со тек на време?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Имам еден хард диск што ми се расипа пред 5-6 години, точна дијагноза не знам. Дали има врска колку време е пројдено за повраток на податоци? Да не се "запечува" уште повеќе со тек на време?
Нннннннне...
Не би требало освен ако не си го чувал некаде на влага.

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
Потполно се согласувам со Астро, ако немало нови впишувања на дискот и не е физички оштетен, може да стои веројатно и преку 100 години (не е пробано бидејки не постоеле пред 100 години ама планирам да пробам ако доживеам до толку )

Recuva враќа солидно добро податоци ако не сте упишувале нови потоа, а ако добро памтам со Hiren's boot CD (usb) има уште неколку начини на враќање податоци...
Колку често ме спасува Hiren's од некои проблеми едноставно неможам да му се изначудам! (Топло го препорачувам на сите што се занимаваат до хардвер)

Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација

dddragan

hello world
12 август 2014
435
596
Да го најдам кај ми е затурен и ќе пробам со овие.

Уште тогаш ми го вратија од сервис како расипан, знам прашував негде за повраток на информации, изгледа беше тоа во Куманово горе што го предложија, ама ми дадоа некоја цена од +50 евра или некои 2000 за дијагноза само, што нереално многу пари ми беа тоа време и си ги прежалив податоците. :D

• ми се допаѓа
Реакции: BEST

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Дај го наваму на детална дијагностика. Можно е и да се вратат податоци, никад се не зна.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Дај го наваму на детална дијагностика. Можно е и да се вратат податоци, никад се не зна.

western digital green 1TB

последен пат пред 2/3 години работеше, слики имам ставено на него, дали има шанси да се вратат?
на disk manager не го покажува

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.236
western digital green 1TB

последен пат пред 2/3 години работеше, слики имам ставено на него, дали има шанси да се вратат?
на disk manager не го покажува
Во BIOS го има? Други програми за дијагностика го гледаат? На пример дали го гледа GsmartControl (симни го)

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Во BIOS го има? Други програми за дијагностика го гледаат? На пример дали го гледа GsmartControl (симни го)

Мислам дека се гледа но не може да се форматира
unallocated мислам дека беше утре ке проверам па ке пишам поточно

N56 via jailbroken Monarch

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Кај мене преку GSMART CONTROL го гледа ама дали може преку таа програма да се поврати нешто од него зошто преку другите ( рекува и др.) не го гледа

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно