Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Paypal - 2,500 € Годишен лимит

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
Ello to all :)

Неодамна добив известување од PayPal за скоро достигнување на нивниот годишен лимит од 2500 евра за најверојатно обични пајпал акаунти.

Сега дури ја пишувам оваа тема, се обидувам да го решам овај проблем :p се надевам се ќе биди ок...

Нивното известување за годишен лимит.
paypal-2500-euro-year-limit.jpg
Значи според нив, јас имам направено околу 1800 евра, и со тоа сум блиску до годишниот лимит од 2500 евра за најверојатно не целосно верификувани акаунти.

Кликнувам на Resolution Center, и излегува:
paypal-2500-euro-year-limit-step2.jpg

Сега незнам што да правам, но сепак кликнувам на Identify yourself of your business type со цел да си го идентификувам мојот акаунт и да си продолжам со работата.
paypal-2500-euro-year-limit-step3.jpg

По мало истражување (се разбира на гоогле) се одлучив да го одберам првиот избор, да штиклирам дека не лажам :LOL: и се разбира да продолжам понатаму на следниот чекор.

Тогаш се отвора тоа од што се плашев најмногу......:isplashen: Верификација на личните документи од сопственикот на акаунтот т.е. од мене:isplashen:
paypal-2500-euro-year-limit-step4.jpg

Проблем би било ова, бидејќи јас (како и скоро сите други македонци) имам направено пејпел акоунт преку НЛБ тутунска банка... И сега ако им пуштам документи на кои пиши "Нашата мала и прекрасна земја Македонија" ќе има лоши последици за мене т.е. за мојот пејпал акоунт.

Сепак се одлучувам да одам на следниот чекор, односно да доставам повеќе информации за мене.
paypal-2500-euro-year-limit-step5.jpg
:p:p:p Пробувам пак, и се појавува истото... Се надевам ќе остани вака, а мојот акаунт ке биди нормален :) - ама од надеж не се живеј :chudenje:

По неколку дена ќе пробам пак да видам што ќе биди, и ќе ја дополнам оваа тема.

А дали ова се има случено кај некој од вас, и што направивте вие? И што се случи од со вашиот акаунт?

Cheers :))

tonkac

read-only
20 мај 2011
5
0
Ништо батка. Ако си стигнал до таму лимитирање ти следи. Најдобро гле издржи со тие 2500 годишно. Подобро и тие да ги имаш одколку ништо.

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
Ако не го поминеш лимитот од 2500, нема да ти ја блокираат сметката ниту да ти бараат верификација. Ако го поминеш лимитот, ќе мора да го верификуваш акаунтот (адреса и слично).

Ова што го имаш моментално е само навремено известување дека се приближуваш до лимитот.

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
Фала за вашите одговори, ама изгледа ќе мора да се верификува... т.е. да се зголеми лимито.. Оти во Resolve Center има ваква порака:

"Provide information about your account. Why?
You have 133 days to resolve before your account becomes restricted."

Сега ќе видам какви додатни информации бара.

paypal-2500-euro-year-limit-step6.jpg

Значи то е то.... до толку бивало да се користи.. :ermm: На некој му се има случено ова??

- се надевам дека сте во право и дека не морам да пуштам никакви документи, ќе пробам да не го надминвам лимитот, иако незнам од кога почнува.. :chudenje:

vlatko175

hello world
15 јули 2008
296
134
можеби не е место да прашувам во оваа тема но ајде.

како да отворам пајпал аккаунт.

со нашибе картици хи една неможе . со бугарска ке може ли да се добие ?

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
ја со бугарска го верификува, 1000000000000000% може, :) ,само шо за верификација ке треба да одеш да вадеш извод од банката, пошто мора там едно бројче четирицифрено да се унесе и тиа ствари

stefan

lurker
13 април 2007
717
555
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
NIKIHACK: може подетално да објасниш ? Имаш бугарска лична карта ? со твој идентитет ?

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
Ја немам пошто се декларирам како патриот, зато не извадив :). Инаку татко ми има, башка работа ја су 1/4 бугарин, оти татко му на татко ми е бугарин :). Така он ми извади :).

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
Иначе после 180 дена (6 месеци ....) и после 5 или 6 пратени пораки кон Пејпал, конечно акаунтот ми е малку одмрзнат :) Сега можам само да ги повлечам сите пари што ги имав, а не да го користам и понатаму :(
Денес прицнав :) да се повлечат 500 долари, и утре уште 64, а тие 1.5 евро за верификација ќе му ги остам нив за црни деној :О

Би требало да стигнат за 3-4 дена, ќе ве известам ко ќе стигнат за да можи ова тема де заклучи. Поз и фала на сите :)

sokki

hello world
8 септември 2009
104
16
Yep, првите 500 (т.е. 497,5 долари) ми легнаја на сметка по 46,8 курс. Сега ги чекам останатите 60 долари, кои кај да е утре/задутре треба да легнат и тие :)

Заклучок: ако вашиот илегален ПП акаунт биде замрзнат и лимитиран, по 180 дена треба да ги контактирате нив и ќе можите да си ги повлечите парите што ги имате таму.

Поз до свите и се најубо :) Модератори можете слободно да ја заклучите темата.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно