Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

valentinjovikj

read-only
12 јануари 2020
3
0
Ви препорачувам да се јавите на Payoneer и да пријавите картицата за изгубена. Во тој случај Payoneer ја блокира картицата и сите пари од картицата одат на баланс. Јас го направив тоа, за секој случај.

Се најдобро

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ви препорачувам да се јавите на Payoneer и да пријавите картицата за изгубена. Во тој случај Payoneer ја блокира картицата и сите пари од картицата одат на баланс. Јас го направив тоа, за секој случај.

Се најдобро
И ти ги вратија парите на пејонир баланс веднаш?

valentinjovikj

read-only
12 јануари 2020
3
0
Па нема каде да одат на друго место кога немам друга картица а таа што ја имав е блокирана а на блокирана картица, јас ја пријавив за изгубена неможе да има пари што значи дека сега се сите во Payoneer Balance.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
а уствари како знам дали парите ми се на картичка или на пајонир?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Па нема каде да одат на друго место кога немам друга картица а таа што ја имав е блокирана а на блокирана картица, јас ја пријавив за изгубена неможе да има пари што значи дека сега се сите во Payoneer Balance.

Па пробај повлечи ги на наша банка и после пиши искуство. Во моментов мислам дека и withdraw не е возможно. Така да можеби најпаметно е да се почека до понеделник или вторник да видиме

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
јас парите ги имам во долари и кога ќе побарам withdraw ми дава опција само да вадам од сметка во евра или во фунти што ги немам. Од долари не.

valentinjovikj

read-only
12 јануари 2020
3
0
Dzabe sega vidov koga odam withdraw mi dava mnogu pomalce za withdraw deka se available a tie drugite iako ja blokirav karticata ne mi se available tuku se frozen ne gi pokazuva... mnogu loso... se nadevam deka ke se sredi vo mojov slucaj se golemi pari vo prasanje i golema greska sto ne gi izvadiv

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ова е срамота, па како може да си дозволат вакво нешто да се случи. Уште една потврда дека оној кој вредно и чесно ги заработува парите е секогаш зафркнат. Подобро криминалец да станев или државно да си влезев па да си ги ладев јајцата.

Е какви сега јајца да ладиш? Или ти е грешка акаунтов или нешто сериозно не штима кај тебе доле, пошто јајници неможеш да изладиш.

Од една страна си зафркнат од овие големи фирми што со овој потег зафркнаа милиони луѓе во светот, па можеби на некој ова му биле последните пари за живот, каква е ова неправда, светот отишол во неповрат. Од друга страна во сопствена држава ќе плаќаш даноци, ќе се однесуваш одговорно и на крај некое копиле ќе јади месо од бизон.

кој следеше си ги извади парите? Браво! Да ти пратам букет цвеќе?

Последни пари за живот не се чуваат на картици од финансиски фирми(чки) што егзистираат во сиви води. Даночени ти беа тие пари? Пошто според закон, граѓанин на државава такоречи физичко лице, не смее да има сметки во странска банка.

Погоре имаше некој напишано ‘имам уште 150 ден”, друг кирија треба да плаќа, трет можеби цела фамилија гледа со тие пари и троловите на форумот сеир фаќаат.

Ајде утре нов ден, да се надеваме дека ќе има добри вести иако ова не ми изгледа дека води кон добро.

Биди пристоен/а, води конструктивна дискусија. Никој ама баш никој од членовите неможе да ти ги врати парите. Ако има некој некоја информација после за инает нема да ти каже.

Добродојде на форумот и прочитај ги правилата како што би рекол симо. Иако си зачленет/а пред 2 год. како и неколку други во темава, препораката е да станете поактивни во заедницата за да не ве тролаат вака.

kjanko

read-only
26 јуни 2014
38
14
kjanko.com
kjanko's setup  
Processor & Cooler
i7-9700k & Dark Rock 4 Pro
Storage
Samsung 970 Evo
RAM
Corsair Vengeance LPX 16GB
Video card
KFA2 RTX2070 OC
Mouse
Steelseries Rival 500
Проба некој да префрлит пари на USD картицата (currency conversion) и да пробат да извајт од неа?

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Даночени ти беа тие пари? Пошто според закон, граѓанин на државава такоречи физичко лице, не смее да има сметки во странска банка.

Не можеш да даночиш пари што не си ги добил. Теоретски ако повлечев милион долари на пајонир картичка, од каде да родам $100,000 за да платам данок ?! Значи прво повлекуваш пари од таму па потоа ги пријавуваш и плаќаш данок.
Ако ги прочиташ ToS на Пајонир ќе видиш реченица во која експлицитно се наведува дека корисничка сметка на Пајонир не подразбира било каков вид на трансакциска, штедна или друг вид банкарска сметка. Одамна стои тоа таму напишано.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Проба некој да префрлит пари на USD картицата (currency conversion) и да пробат да извајт од неа?

пробав, не дава

Не можеш да даночиш пари што не си ги добил. Теоретски ако повлечев милион долари на пајонир картичка, од каде да родам $100,000 за да платам данок ?! Значи прво повлекуваш пари од таму па потоа ги пријавуваш и плаќаш данок.
Ако ги прочиташ ToS на Пајонир ќе видиш реченица во која експлицитно се наведува дека корисничка сметка на Пајонир не подразбира било каков вид на трансакциска, штедна или друг вид банкарска сметка. Одамна стои тоа таму напишано.

Коментарот нема логика.

Туку остај тоа, кој има искуство со банка во која не прават проблем за префрлање на средства од Пајонир? Јас имам девизна во Стопанска ама ми правеа проблем последен пат.

Во случај да ги ослободат парите да сме спремни.

Кој има искуство нека сподели.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
ЕДаночени ти беа тие пари? Пошто според закон, граѓанин на државава такоречи физичко лице, не смее да има сметки во странска банка.
Не и биле, како и на повеќето корисници на Пајонир.
Него друго ми беше муабетот. Од лани смееш да имаш сметка кај странски електронски сервиси за платежни траксакции.
https://www.nbrm.mk/ns-newsarticle-soopstenie-29082019.nspx

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Прашање едно: Дали некој го има користено сервисов BLACKCATCARD - Get Control of Your Money and Black Cat for a Luck

Прашувам за можност за префрлање парите, кога би можеле да го направиме тоа.

Јас имам прилично голема сума замрзната моментално, и искрено 18% данок (ако ги префрлам во банка) многу ќе ми дојде... Ептен сум се измачила да ги заработам...

Ок, и јас користам пејонир и револут и други картици, и не плаќам на нив данок како и повеќето тука (работам и плаќам доприноси и даноци ова си го рачунам како хоби).
Ама сакаш да кажеш дека ти си се измачила за парите да ги заработиш преку интернет, а дечкине по магацини, маркети и други физички струки не се намачиле, и пак државата им зема 40% од платата како данок? Ако веќе е толкава огромна сума, или испери си ги парите, или плати си данок. Не ги чувај на сметки каде никој не може да те заштити, како во овој случај. Пејонир имаа и целосна AML- anti money laundering проверка од инспекции во февруари, каде замрзнаа многу балкански и руски сметки поради неплатен данок. Кога веќе е таква состојбата или вадите си ги редовно парите, или одночете ги како капитална добивка. Стварно не можам да ве разберам.

jassum20

hello world
15 февруари 2014
130
59
Проба некој на бенк акаунт да префрли? И за колку време обично стигаат?

Sent from my iPhone using Tapatalk

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Разбираш дека истово можи да се случи и во домашна банка? Дали разбираш дека wirecard ag беше во топ 30 германски банки? По пишаново мора да прашам, дали воопшто сфаќаш дека проблемот не е во payoneer?

Сфативме дека си легален и дека одданочуваш(освен кога...) и еве сега фер е животот кон тебе. Ама ај не труј со неповрзани работи веќе ако немаш некоја новост да допринесиш во искусијава
Wirecard никад па ни сад не бил Банка. Финансиско друштво. Кај нас многу многу многу потешко па и во светов во банка да ти се деси ова.

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Стварно не знам какво е ова обвинување, солење на ум за нешто што веќе е завршено. Мешање на работници во магацин со фриленсери? Уат? 40% данок? Целта на дискусијата е да се информираме еден со друг за ситуацијата и хоупфоли да си ги повлечеме парите. Или јас не сум разбрала добро?

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Wirecard никад па ни сад не бил Банка. Финансиско друштво. Кај нас многу многу многу потешко па и во светов во банка да ти се деси ова.
Добро, payment processor. Не, баш кај нас не се случуваат заврзлами со пари. Тат штедилницата, нлб или која беше пред некоја година... А во светов уште помалку, особено во 2008ма немаше ич такви глупости.

Неважно, поентата ми е дека членот погоре меша баби и жаби. Глупости со пари се случуваат и клиентите кои и верувале на банката не се криви што некој сакал да пумпа бројки таму.
А тоа данок плаќање или не плаќање е сечие право и/или ризик во денешнава држава. И повторно, нема никаква врска со ситуацијава

Колку мислиш дека идат за данок, ПИОМ и ФЗО?

Данок е данок, здравство е здравство. Ако сакате да бидите сфатени точно, пишете точно.

Настрана глупостите, еве шо постира некој на blackhat:

22. FUNDS PROTECTION
The Prepaid MasterCard is an electronic money product and although it is a product regulated by the Financial Conduct Authority, it is not covered by the Financial Services Compensation Scheme. No other compensation scheme exists to cover the losses claimed in connection with the Prepaid MasterCard. This means that in the event that Wirecard Card Solutions Ltd becomes insolvent Your funds may become valueless and unusable and as a result You may lose Your money. However, as a responsible e-money issuer, Wirecard Card Solutions Limited ensures that once it has received Your funds they are deposited in a secure account, specifically for the purpose of redeeming transactions made by Your Prepaid Card. In the event that Wirecard Card Solutions Limited becomes insolvent funds that You have loaded which have arrived with and been deposited by Wirecard Card Solutions Limited are protected against the claims made by creditors.

Последна промена:

petrova91

read-only
14 јули 2018
24
13
Повеќето од фриленсерите се пријавени и плаќаат данок, здравство и пензиско. Плус, парите од Пајонир се трошат пак во земјата, на производи/услуги на кои што се плаќа данок. Плус, ако имаш договор на дело со македонски фирми, дел од тие пари фирмата ги плаќа за данок. Малку е? Јас мислам дека е повеќе од доволно. Кога сите банки/институции ќе се синхронизираат и ќе им ја олеснат работата на фриленсерите кои имаат значителен придонес кон економијата во земјата и нема да се грижат само за државната администрација тогаш можеби и ние ќе размислуваме за повеќе.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Повеќето од фриленсерите се пријавени и плаќаат данок, здравство и пензиско. Плус, парите од Пајонир се трошат пак во земјата, на производи/услуги на кои што се плаќа данок. Плус, ако имаш договор на дело со македонски фирми, дел од тие пари фирмата ги плаќа за данок. Малку е? Јас мислам дека е повеќе од доволно. Кога сите банки/институции ќе се синхронизираат и ќе им ја олеснат работата на фриленсерите кои имаат значителен придонес кон економијата во земјата и нема да се грижат само за државната администрација тогаш можеби и ние ќе размислуваме за повеќе.

Тоа е што си мислиме ние. Дали е тоа исправно, не е мое да дискутирам.

Manche12

read-only
20 октомври 2019
5
11
Ова е нешто што јас го најдов на Блекхетуорлд... се надевам дека се ќе биде океј и ќе гледаме на ова како поука да не оставаме пари на сметка - myself included! Screenshot_20200627-033021_Chrome.jpeg

Испратено од SM-G975F преку IT.mk форум апликација

Manche12

read-only
20 октомври 2019
5
11
Ова е нешто што јас го најдов на Блекхетуорлд... се надевам дека се ќе биде океј и ќе гледаме на ова како поука да не оставаме пари на сметка - myself included!Погледнете го атачментот 89078

А ова се некои одговори од Апуорк на темава со париве... Значи, мој заклучок од досега прочитаното (а верујте читав над 3 саати) е дека париве се на сигурно и Пејонир ги замрзнале сметките за парите да не можат да бидат злоупотребени... Значи самите Пејонир побарале замрзнување на сметките. Screenshot_20200627-033908_Chrome.jpeg

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142

Се е синхронизирано со години, јас сум ти пример. Со извод од Пејонир можеш да си пријавиш доход во ујп, во банка за 15$ можеш да префрлиш до 10.000$, далеку поевтино него 3.5% на АТМ.

Многу рекла казала муабети на форумов, после тролови сме биле, никој не ви кажал дека фирмата цела година ја маваат скандали, јаделе бифтеци, ДДВ, не знам што.

Кога веќе сте чувале толку пари на акаунтот, пушти си на сметка, за 2 саати ти стигаат, плати си 10% данок и свиркај си.

А ова се некои одговори од Апуорк на темава со париве... Значи, мој заклучок од досега прочитаното (а верујте читав над 3 саати) е дека париве се на сигурно и Пејонир ги замрзнале сметките за парите да не можат да бидат злоупотребени... Значи самите Пејонир побарале замрзнување на сметките.Погледнете го атачментот 89079

Пејонир не ги замрзнале, ФЦА ги замрзна парите. Дали ќе се вратат парите на корисниците ќе се дознае само кога ќе завршат со проверка, ако правеле дубари и на нив им фалат пари, ќе има проблеми, ако е се во ред сите пари ќе се вратат.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Овие процедури ке потраат и тоа многу дооолго. Последната случка со LeoPay ми беше со блокирана сметка на мене и на сите други NON-EU земји. Дури после една година ги вратија парите...
Така да најмалце 2-3 месеца верувам дека и овие ке ја завршаат работата и картиците ке ви бидаат отклучени.
Инаку не се плашете за средствата нема да бидаат поништени ниту изгубени.
Најдете си друга занимација за тоа време додека си го средаат срањето овие.
П.С колку падови на берзи и банки сум видел па жив и здрав сум.
Замислете како му било на оние со Mt.Gox 7-8 години ги чекаат своите биткоини :) коишто сеа му вредаат најмалце 500.000е.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Се шокирав сабајлево кога го прочитав мејлот. :cry: Ке издаваат нови картички или се чека само одмрзнување?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно