Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Дечки, кога имате прилив да речеме од Пејонир кон НЛБ девизна, дали банката зема провизија од 25eur за интернационална трансакција?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дечки, кога имате прилив да речеме од Пејонир кон НЛБ девизна, дали банката зема провизија од 25eur за интернационална трансакција?
нашата не зима, други по пат/испракачот зима да

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
Сакав да си платам данок. Можам да платам данок без да ги повлекувам на сметка во МК?
ти можеш да платиш данок и без да ти плати работодавецот ако сакаш...
данок можеш да платиш и чисто од жал за УЈП исто така...
данок можеш да платиш и за да избиеш на прво место по плаќачи на данок (имаш вишок пари и си играш со „статистиките“ и ја богатиш државата...)
Буквално никој нема да ти ЗАБРАНИ или да ти ВРАТИ пари од платен данок, едино ако НЕ ПЛАТИШ може да се деси проблем...

Мој совет за сите што не зимате многу пари од пејонир (на сам почеток сте или пробувате), воопшто не пријавувајте данок за тие пари, чекајте они да ве потсетат (на помали суми имате право прво на „опомена“ а после тоа следува казна + пак плаќање данокот)

Assasin

read-only
9 јули 2017
12
1
Здраво луѓе ми треба некој што поодамна се занимава со Payoneer. Имам проблем со верификација на документи од крај на август до сега. Неможам да добијам човек. Во супорт сентер неможам да го најдам одговорот. Се некој автоматски генерирани одговори кога ќе им пратам маил. Ми вика дека 3 работни дена трае ревјуто али кога ќе идам во верификејшн сентер уште стои андер ревју.

Секаков предлог е добродојден.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Здраво луѓе ми треба некој што поодамна се занимава со Payoneer. Имам проблем со верификација на документи од крај на август до сега. Неможам да добијам човек. Во супорт сентер неможам да го најдам одговорот. Се некој автоматски генерирани одговори кога ќе им пратам маил. Ми вика дека 3 работни дена трае ревјуто али кога ќе идам во верификејшн сентер уште стои андер ревју.

Секаков предлог е добродојден.

Ѕвони им на телефон ... купи си кредит на вибер за поевтино да поминеш :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Assasin

read-only
9 јули 2017
12
1
Пробав ми вика кориснички ид. Напишав, ми одговорија нешто како неможеме да те услужиме дека одамна не си бил активен (виситина е тоа).

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Пробав ми вика кориснички ид. Напишав, ми одговорија нешто како неможеме да те услужиме дека одамна не си бил активен (виситина е тоа).

А на чат што ти викаат?
Јас имав проблеми минатата година кога се случи проблемот со замрзнатите средства, после тоа верификував акаунт и траеше можеби 3-4 недели.

Assasin

read-only
9 јули 2017
12
1
Ако збориш за лајв четот што им е никако да ги погодам онлајн а им пишувам нивно работно време од 13 до 19 часот Источно време

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Ако збориш за лајв четот што им е никако да ги погодам онлајн а им пишувам нивно работно време од 13 до 19 часот Источно време

Да на лакв чет мислев.
Чудно, бекај ги на лајв чат. Мораш да ги добиеш барем таму.

bxbi.

read-only
23 септември 2020
3
3
Здраво, ме интересира која банка е најдобра за повелкување пари од пајонир? малце да се чека, мала провизија и слично?

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Здраво, ме интересира која банка е најдобра за повелкување пари од пајонир? малце да се чека, мала провизија и слично?
порачај си картичка и директно на банкомат си ги вади најидеално.
За банка, неверувам да има некоја добра компарација, сегде би било релативно исто.

rootismyhome

read-only
10 април 2021
33
30

Комерцијална ми стигаат за саат два од повлекување доколку е во работно време. провизија само од Пејонир 2% мислам е сега, банката не ми зима ништо.

Goddzila

hello world
15 март 2018
74
108
@Assasin
Документот што го извадив од НЛБ банка како потврда дека сум корисник кај нив ми е дома. Да се вратам од работа и ќе го прикачам овде за да видат што точно бараш од нив.
Јас за оваа услуга платив 100 денари во банка.

Goddzila

hello world
15 март 2018
74
108
@Assasin Еве ова ако им го покажеш во банка ќе знаат што треба да направат. Потврда дека си нивни корисник со сите твои податоци.
Мене вака ми помина во пејеер, а и на многу други кој знам дека користат.
1633111511434.jpg

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
@Assasin Еве ова ако им го покажеш во банка ќе знаат што треба да направат. Потврда дека си нивни корисник со сите твои податоци.
Мене вака ми помина во пејеер, а и на многу други кој знам дека користат.
Погледнете го атачментот 104684
Кирилична адреса е многу јак детаљ

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Нови картички ако се нарачаат со DHL дали стасуваат преку DHL Express или преку регуларна пошта? Дали некој треба да се потпише за да ја земе пратката?

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Нови картички ако се нарачаат со DHL дали стасуваат преку DHL Express или преку регуларна пошта? Дали некој треба да се потпише за да ја земе пратката?

DHL Express и е бесплатно. Јас имам порачувано 2-3 пати и стигнува за 4-5 дена во локалното претставништво на ДХЛ.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Прашањето ми е, дали може друг да се потпише во мое име со DHL Express или мора лично? Не сум во можност лично да си ги земам.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Прашањето ми е, дали може друг да се потпише во мое име со DHL Express или мора лично? Не сум во можност лично да си ги земам.

Најдобро да си прашаш во твоето населено место ако има DHL, обично кај што ти стигнува DHL Express пратки или јави им се на телефон. Лично мислам дека не би требало да е проблем.

Scofield

read-only
23 август 2019
43
32
Скопје, Македонија
Дечки, правам акаунт на payoneer и ми бара трансакциска од банка а јас сакам да ги вадам парите преку нивна картица т.е не преку банка. Како да го заобиколам овој степ или нешто грешно правам?

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Дечки, правам акаунт на payoneer и ми бара трансакциска од банка а јас сакам да ги вадам парите преку нивна картица т.е не преку банка. Како да го заобиколам овој степ или нешто грешно правам?

Не можен да го прескокниш тој чекор внеси ифнормации од банка ако не сакаш да ги имаш подоцна можеш да ги избришиш. Не е задолжително да ја користиш банката за повлекување на пари.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно