Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Паметни часовници

DEJANRESEN

read-only
4 јануари 2019
15
2
Дечки да препорачате некој smartwatch битно батерија да држи и да е конектиран на блутут,не ми се многу битни спорт функции,и најважно да е до некој си 5-6000 ден.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.726
12.654
Skopje
www.wemaxa.com
Дечки да препорачате некој smartwatch битно батерија да држи и да е конектиран на блутут,не ми се многу битни спорт функции,и најважно да е до некој си 5-6000 ден.

(ако начекаш ваучер -1000/-1500 ден ти е најдобар избор за парите)

bristlebac

hello world
21 декември 2020
319
839
Skopje
www.youtube.com
Поздрав до сите, да препорачате часовник кој има опција да се прати каде оди, сакам да земам за татко ми, веќе е во стари години, буџет од 3к до 6к.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Заши му го во сако или каиш. Туку Андроид и Ајфон може да се следат

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.502
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Интересно изгледа се враќаат во мода паметни часовници чија батерија трае посолидно време

Еден таков е новиов „HONOR Watch 5 Ultra“, чија батерија наводно трае 15 дена:

OnePlus Watch 3 наводно 5 дена:
Battery life was one of my favorite aspects of the OnePlus Watch 2. Exact battery life depends on your usage, but in my testing, I found the watch to easily last three days per charge. Those battery gains are even more impressive in Power Saver mode. Where the OnePlus Watch 2 was rated for 12 days of use in this battery-saving mode, the OnePlus Watch 3 extends that number to a staggering 16 days.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
Интересно изгледа се враќаат во мода паметни часовници чија батерија трае посолидно време

Еден таков е новиов „HONOR Watch 5 Ultra“, чија батерија наводно трае 15 дена:

OnePlus Watch 3 наводно 5 дена:
Huawei GT5 им се смее на овие двата погоре

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
OPW3 со TicWatch се единствените WearOS што се 5 дена. Другите ми се чудни што се фалат со 2 дена искрено. Плус делот што имаат „опција за продолжена батерија“ и двата, Ticwatch да го користиш само како саат, а OPW3 со нивен оперативен што ако се користи само тој батеријата е околу 16 дена, а пак ќе си има нотификации.
TW3 што го имам уште е ок, со 3 дена батерија на WearOS, ама некако ми е многу мех за спортување, не издржуваше цел ден скијање. За тоа уште си го користам Stratos 3 за спортови, после 5 години уште држи батерија ко шо треба за спортување.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.938
8.435
OPW3 со TicWatch се единствените WearOS што се 5 дена. Другите ми се чудни што се фалат со 2 дена искрено. Плус делот што имаат „опција за продолжена батерија“ и двата, Ticwatch да го користиш само како саат, а OPW3 со нивен оперативен што ако се користи само тој батеријата е околу 16 дена, а пак ќе си има нотификации.
TW3 што го имам уште е ок, со 3 дена батерија на WearOS, ама некако ми е многу мех за спортување, не издржуваше цел ден скијање. За тоа уште си го користам Stratos 3 за спортови, после 5 години уште држи батерија ко шо треба за спортување.
20250307-104131.jpg

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
93
86
Имам Samsung Galaxy 6 watch црна боја дома со гаранција уште е,го имам носено сосем малку.Имам и ременчиња плус од Тему неколку за него.Ми седи дома и реално мислев смартвач ќе го користам повеќе но тешко ми е да се одвојам од Seikoto и Orientot Што проценка би советувале да го ставам цена кој сака да го земе? Може и за графичка замена,сакам да апдејт да направам имам 1060 3гб нвидиа

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
  • лол
Реакции: Avid

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Здраво да ми предложите некој смарт ватцх од тему или алиекспресс со њатер ресистант гпс и останати основни тракатанци.

Popay

hello world
21 декември 2008
187
77
Препорака за паметен часовник за дете?
Да има eSIM, гпс, и солидна батерија како најбитни атрибути.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.371
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Роднина имаше купено на детето од оние во А1 што се продаваа, не знам дали ги има уште.. Не им знам спецификации само споделувам. MyKi нешто така беше...

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Здраво да ми предложите некој смарт ватцх од тему или алиекспресс со њатер ресистант гпс и останати основни тракатанци.
Го имам претходникот, одличен.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
ги нема веќе MyKi во понуда телеком и а1.
есим со нашите оператори е голгота. листата на поддржани есим апарати кај телеком не е обновена уште од iPhone 14, и сигурно не е точна. кај а1 е подобра, имаат поголем број на поддржани телефони.
за часовник, според телеком, поддржуваат само Galaxy Watch 3, 4, 5. друг часовник нема. а1 нема никаков во понуда.
говорев со претставник на гармин во мк, кажа дека побарале нивните часовници да добијат есим поддршка, одговорот од телеком бил, не се сеќирајте, ќе биде
и јас барам таков часовник за дете, но есим опција отпаѓа, барем додека операторите не решат дека есим е нормално нешто, а не езотеричен луксуз.

Alex3

hello world
20 декември 2018
214
261
ги нема веќе MyKi во понуда телеком и а1.
есим со нашите оператори е голгота. листата на поддржани есим апарати кај телеком не е обновена уште од iPhone 14, и сигурно не е точна. кај а1 е подобра, имаат поголем број на поддржани телефони.
за часовник, според телеком, поддржуваат само Galaxy Watch 3, 4, 5. друг часовник нема. а1 нема никаков во понуда.
говорев со претставник на гармин во мк, кажа дека побарале нивните часовници да добијат есим поддршка, одговорот од телеком бил, не се сеќирајте, ќе биде
и јас барам таков часовник за дете, но есим опција отпаѓа, барем додека операторите не решат дека есим е нормално нешто, а не езотеричен луксуз.
нов коментар затоа што не можам (не знам) да најдам едит копче

зедов VIVAX MAGIC (линк) од техномаркет затоа што не ми се чекаше од ананас. ми наплатија плус 200денари за техномаркет клуб картичка, да добијам клуб цена. ова видео на босански објаснува причино се за саатот (јутуб). саатот изгледа солидно, ќе пишам повеќе за две-три недели кога стварно ќе се користи.

сега сум во потрага по СИМ картичка, телеком и А1, другите со килави мрежи не ги сметам за опција. би сакал припејд, но ако има некоја добра постпејд опција, може и тоа. до сега видов дека А1 има поефтина понуда, поефтино е да се надополни припејд и имаат поефтин интернет пакет 1GB/30дена за 100 денари што сметам дека е доволно за потребите на саатот. телеком има 1.5GB/30дена за 150 денари, но бараат малку повеќе пари/пократки периоди на важност за надополнување.

Последна промена:

Popay

hello world
21 декември 2008
187
77
нов пост затоа што не можам (не знам) да најдам едит копче

зедов VIVAX MAGIC (линк) од техномаркет затоа што не ми се чекаше од ананас. ми наплатија плус 200денари за техномаркет клуб картичка, да добијам клуб цена. ова видео на босански објаснува причино се за саатот (јутуб). саатот изгледа солидно, ќе пишам повеќе за две-три недели кога стварно ќе се користи.

сега сум во потрага по СИМ картичка, телеком и А1, другите со килави мрежи не ги сметам за опција. би сакал припејд, но ако има некоја добра постпејд опција, може и тоа. до сега видов дека А1 има поефтина понуда, поефтино е да се надополни припејд и имаат поефтин интернет пакет 1GB/30дена за 100 денари што сметам дека е доволно за потребите на саатот. телеком има 1.5GB/30дена за 150 денари, но бараат малку повеќе пари/пократки периоди на важност за надополнување.

Great find ...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно