Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Паметни часовници

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.085
288
Samsung Fit3 не е лош ако ти се допаѓа таква форма и големина, јас го користам за вежбање.
Мајка ми има ваков не е лош и во тоа што нуди како да ми е подобар од мојот AmazFit Bip 3. Дури приметив има и календар што е добро. Ја користи апликацијата Wearable и таа се поврзува и со Samsung Healt.

Ич не е добо што овие две имаат силиконски ремен/кајш особено тој AmazFit Bip 3 зошто на сонце поти премногу. Го имав затегнато малце, по некој ден носење приметив дека цела рака ми се направи црвена и почна да ми се лупи кожата а и самиот ремен. Видов дека може да се вади ременот. Дали постои некаков кожен или имитација на кожа?

Ron26

Practice makes perfect
4 мај 2019
1.101
1.433
Мајка ми има ваков не е лош и во тоа што нуди како да ми е подобар од мојот AmazFit Bip 3. Дури приметив има и календар што е добро. Ја користи апликацијата Wearable и таа се поврзува и со Samsung Healt.

Ич не е добо што овие две имаат силиконски ремен/кајш особено тој AmazFit Bip 3 зошто на сонце поти премногу. Го имав затегнато малце, по некој ден носење приметив дека цела рака ми се направи црвена и почна да ми се лупи кожата а и самиот ремен. Видов дека може да се вади ременот. Дали постои некаков кожен или имитација на кожа?

и јас затоа не го носам многу паметниот саат. Силиконско ремче кога ќе се испоти се ствара сол, и тоа те трие. Како она кога викаат сол на рана. Црвенило и многу болка.

28 јануари 2017
1.876
4.210
Ресен
Најлонски ремчиња за тие што имаат мака од силиконски мада, најчесто е од неправилно носење/хигиена.

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
317
515
Јас лето само силиконско користам… за спорт, движење у жешко, плажа, се бањам у море со него и никаков прпблем сум немал.
Apple Sport Band и Apple Ocean Band се главните мада и од AliExpress нешто имам…

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.128
2.126
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Не сум имал никаков проблем со триење, има од прилика пола прст што можам со сила да го ставам помеѓу ремчетео и раката, не ми е баш стегнат часовникот за раката да не можам да го поместам или да е буквално залепен за раката...

За мерење е добар, кога сум на трака го дава истиот пулс како на траката, чекорите исто, освен ако се држам на траката тогаш не ги брои чекорите (ако некого му е битно ова). Батеријата држи доста долго, ми стигаат нотификации од вибер и вацап. Не сум пробал со други апликаии искрено @Rejzerot .

Ова е паметна алка би рекол, што нуди доволно опции за тоа што е, нема NFC и такви работи...

Pulse

Practice makes perfect
26 октомври 2014
1.486
1.584
127.0.0.1
Јас лето само силиконско користам… за спорт, движење у жешко, плажа, се бањам у море со него и никаков прпблем сум немал.
Apple Sport Band и Apple Ocean Band се главните мада и од AliExpress нешто имам…
Како тоа у море, нели солена вода не е препорачлива?
Мене страв ми е со мојот SE2 со оргинално силоконско да влезам, а и нема да ти остане неисончано местото на раката :D
Треба опцијата за вода да ја вклучиш пред да влезеш или тоа е за отпосле за испуштање на водата?

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
317
515
Како тоа у море, нели солена вода не е препорачлива?
Мене страв ми е со мојот SE2 со оргинално силоконско да влезам, а и нема да ти остане неисончано местото на раката :D
Треба опцијата за вода да ја вклучиш пред да влезеш или тоа е за отпосле за испуштање на водата?

Прв пат слушам... Apple и самите прикажуваа реклами за Apple Watch како тип плива у море со него.
8ма серија е мојот и само прогуглав дали е ок, не видов некој да се буни за солена вода и по синдром на стадо и ја почнав да се бањам со него.
Обично после бањање во морска вода, штом се приберам дома го мијам под чешма со обична.

Еден проблем ми беше лани што упадна ситно зрно песок во ротирачкото копче и не можеше да се притисне копчето.
Решение (превземено од интернет) беше да го ставиш под силен млаз вода од туш или чешма, директ свртен со копчето за да го истера водата. И успеа од прва.

Единствен здрав проблем е неисончаното место на раката :LOL:

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.085
288
Единствен здрав проблем е неисончаното место на раката :LOL:
Кога ќе се сончаш го ваѓаш. И не знам што ќе ви е за во вода, освен ако не си некој што плива под вода со боца кислород професионално опремен па се задржуваш повеќе под вода.

acikaaa

On your way to fame
22 октомври 2018
825
810
Скопје
И не знам што ќе ви е за во вода, освен ако не си некој што плива под вода со боца кислород професионално опремен па се задржуваш повеќе под вода.
Па за тоа не е ни потребно :) едино во вода може само ако сакаш да мериш колку си пливал, инаку на плажа воопшто не е потребен, плус да го изложуваш на морска сол

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.941
2.165
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Кога ќе се сончаш го ваѓаш. И не знам што ќе ви е за во вода, освен ако не си некој што плива под вода со боца кислород професионално опремен па се задржуваш повеќе под вода.
Јас го користев за да видам колку сум на сонце да не изгорам :)

liduda

Intern
9 јули 2019
40
49
Тука
liduda's setup  
Processor & Cooler
Core i7-10750H
Motherboard
Intel HM470 chipset
Storage
Never enough
PSU
320w
RAM
16 GB DDR4
Video card
GeForce GTX 1660ti
Case
Legion 5
Mouse
Logitech M560 Silent
Keyboard
Logitech K480
Monitor
Dell Ultrasharp
OS
Windows 11 Insider
Секаде читам дека не треба паметен саат да го шљакаш у солена вода бидејќи електрониката полудувала и многу лесно може да се зафркне.
Дали е ова мит или вистина ако може некој компетентен да потврди.

ARMac

Epic
2 октомври 2010
9.346
12.248
Скопје
androgaming.com
Секаде читам дека не треба паметен саат да го шљакаш у солена вода бидејќи електрониката полудувала и многу лесно може да се зафркне.

Јас сум компетентен и можам да ти кажам дека солената вода не доаѓа во контакт со електрониката. Ако ти е лепакот попуштен тоа е друго. Иначе имаш IPX сертификат ( не и на Trevi ).

Fredy

Unstoppable
12 октомври 2014
1.165
3.059
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
Intel I5 13500 /Noctua D14
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming X DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
MSI 3080 Suprim
Case
NZXT s340 Elite
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS
OS
Windows 11 Pro
Втора година за ред гњурам,пливам со galaxy watch 5 и нема ама баш никаква мука.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

liduda

Intern
9 јули 2019
40
49
Тука
liduda's setup  
Processor & Cooler
Core i7-10750H
Motherboard
Intel HM470 chipset
Storage
Never enough
PSU
320w
RAM
16 GB DDR4
Video card
GeForce GTX 1660ti
Case
Legion 5
Mouse
Logitech M560 Silent
Keyboard
Logitech K480
Monitor
Dell Ultrasharp
OS
Windows 11 Insider
И јас имам Watch 5 и мислам дека по вашиве одговори дека ќе продолжам да го користам у солена вода.

acekorg

On your way to fame
5 октомври 2010
317
515
Мислам дека накај 30-40тина пати имам влезено у море со него кај нашиов јужен сосед и нема ниту траг некаков на саатот од било каква штета или хемиска реакција со солена вода. Гумените ремчиња си се исто супер.

А на плажа го носам пошто Apple добро иде со Баленсијага костум за капење :cool:

Ragnar

Unstoppable
9 декември 2015
1.941
2.165
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Тоа може и со изваден од рака да гледаш.

Воопшто и дали постои да ти покажува колку време си на сонце?
Не појаснив. Влегувам во вода, запретувам неколку пати и тој почнува да мери swimming :) не мора да пливаш нон стоп ама тој си мери доволно е да мрдаш малку од малку.

20 август 2024
41
26
Yugoslavia
Дали GalaxyFit 3 има добра интеграција со Xiaomi телефон, дали се губат некои од функционалностите?

Имам дилема помеѓу GalaxyFit 3 и Xiaomi Smart Band 8 Pro. Кој би го препорачале и зошто? Секако за интеграција со Xiaomi уред.

Последна промена:

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
3.718
3.240
Неготино
Дали GalaxyFit 3 има добра интеграција со Xiaomi телефон, дали се губат некои од функционалностите?

Имам дилема помеѓу GalaxyFit 3 и Xiaomi Smart Band 8 Pro. Кој би го препорачале и зошто? Секако за интеграција со Xiaomi уред.
Има татко ми Galaxy Fit 3, го користи на Xiaomi Mi A3 со Vanilla Android. Нема никаков проблем, си функционира се живо.
За Band 8 разбрав дека имале некаков проблем околу батерија. Што точно, не знам.

M@RKO

Gaining Experience
3 јуни 2009
1.085
288
Не појаснив. Влегувам во вода, запретувам неколку пати и тој почнува да мери swimming :) не мора да пливаш нон стоп ама тој си мери доволно е да мрдаш малку од малку.
Ама по пливање извади го за да ти се исонча делот на раката кај што го носиш саатот. Плус ако ти е со силиконски ремен поти на сонце затоа треба да се вади а не да се носи цело време на сонце.

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.708
Мислења
984.299
Членови
35.900
Најнов член
Gj0rgiew
На врв Дно