Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Оптика од Т и Huawei HG8245H

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Да не отворам нова тема, ќе прашам тука:

Како да ставам други DNS-и на хуавеито?
Немам пристап за обични DNS-и?
По најново само со супер админ узер, оној што го имаат монѕррите само. Старите пасс што ги има нс форумот на новава пратка не работат. Дома имам од времето и местам што сакам, у канцеларија ми смениле пасс буљашите и неможе.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.345
1.358
Не не не. Ова е за статички днс мапирања. Да речам си местиш сајт.мк сакам да ме носи на ИП ххх.ххх.ххх.ххх

Јасно јасно, види пробај јави се што би ти кажале, пробај ако имаш друг рутер да ти го стават во бриџ па он да зима и ДНС и се друго па таму да подесиш. За жал администраторскиот пасворд мислам нема шанси да го добиеш, једино ако имаш некој таму.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.893
5.603
Јавуј се у телеком, ќе отворат налог и ќе ти дое екипа. За да смени 2 факин днс-а. И така ...

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
Мене ме интересира дали е можно на некој начин од бандера што иде рутерот (од оптиката) HG8245H да ги викнам од телеком и да ми го поврзат со друг рутер што ќе ми биде ставен во друга соба Wireless и да можам да го користам само на кабел вториот рутер. Знам дека може со кабел од хуавеито на друг, но ме интересира дали може безжично и ако да каков рутер треба да барам како втор со што спецификации.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно