Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

On.Net DUO Extreme

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Ајде колеги малку помош од вас-кој има земено DUO EXTREME дефинитивно да каже дали го препорачува пошто е крајно време да се одлучам.Таман ќе се одлучам на префрлање дознавам за луѓе кои се незадоволни, често им паѓала конекцијата и такви зезанции.Некои од форумов се доволно долго приклучени за да можат да дадат препорака.И ме занима дали исти проблеми се повторуваат на ниво на Скопје или зависат од централата на која си приклучен?

Исто ме занима како им функционира фиксниов телефон,има ли проблеми.Овие од Т-хоме со заднава сметка во која начукаа се што можеше дефинитивно ме тераат да барам друго чаре.,
Инаку сум во Карпош 1 и мометално сум на Кејблтел.

Ајде, чекам пресуда!:zbunet3:

Taa slika sto ja vidovte pogore i kade sto se gleda download od 1mb vo sekunda ne e od obicen domasen korisnik sto koristi takov paket toa go garantiram licno i personalno_OnNet e najameterski internet provajder vo Makedonija i so pravo Telekomot soi igra igracki so niv a najdebeliot kraj go izvlekuvaat domasnite korisnici koi sekojdnevno imaat prekini po nekolku saati.Za toa se najzasluzni luge od Telekomot koi namerno pravat prekini vo kablite na OnNet za korisnicite da se isklucuvaat od OnNet i se priklucat na MtNet.Ova go doznav od luge koi sto rabotat vo Telekomot i koi sto se zadolzeni za tie raboti.A zosto OnNet e najamaterski internet provajder se dokaza uste so WADSL internetot koga ne zavisea od Telekomot bidejki bezicnata mreza bese sopstvena.Sto pravea?Ako od firmata Motorola preporacuvaa na edna bazna stanica da se priklucat maksimum 100 korisnici za vo slucaj site 100 dokolku spustaat da imaat potrebna brzina oni stavaa najmalku 1000 samo poradi profit.Isto se slucuvase koga site 1000 ke uklucat internet?Mrezata pagase poradi preopteretenost.Toa e isto ako na edna vodovodna cevka moze da se uklucat 10 domakinstva za vo slucaj site 10 da pustat voda da imaat pritisok se uklucat 100!I sto ke se sluci letno vreme koga ke gi pustat cesmite?Nema pritisok.Jas licno bev korisnik na WADSL i 6 meseci podnesuvav prigovori poradi probivanje na granicata od 98%.Bidejki 2 meseca ne mi revidiraa nisto prisilno go raskinav dogovorot bidejki im se zakaniv deka ke gi dadam na sud poradi prekrsuvanje na dogovorot od nivna strana.Sega sum korisnik na MaxADSL i cekam do JUNI da mi istece dogovorot i da go prefrlam i telefonot i internetot vo NEOTEL bidejki sega za sega od mnogu luge sum slusnal deka nikoj ne se pozalil do sega kaj niv,imaat najstabilen internet i za okolu 1000 denari imam 200 minuti razgovor i plus 10GB poveke internet od Telekomot.Ova e licno moe iskustvo dosega so internet provajderite vo Makedonija.

StenmarC

lurker
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
Јас сум немал посериозен проблем до сега. Имав 2 дена проблем со телефонот - крчеше, али се јавив и го оправија од таму. Брзината си е таа - во зависност од серверот. Тегнев Windows Server 2008 и Microsoft Visual Studio 2008 од нивниот сајт со брзина од 900к до 1.1МB.
Пред недела дена, кога симнував МSDN симнував со 600к, тегнев торент со 200 и нешто и гледав онлајн Cliveland - Lakers без сецкање.

Понекогаш знае да има проблеми со пингот и брзината, но да се разбереме нема совршен нет кај нас...

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
jas eve sum na onnet od koga znam za internet doma i da vi kazam odlicen e ,veke nekolku meseci sum na extreme i nema gajle ispod 800KB vo sec ne mi simnuval a za pagjanje na konekcija vo posledno vreme imaa nekoj problem za reonot aerodrom/lisice i pagjase od vreme na vreme ,sea e odlicen ,normalna rabota si ima so download od 800KB do 1.2MB,a max sto sum postignal bese 1.4MB

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Problemot e toa sto od 100 korisnici samo 10 se falat a 90 se zalat sto znaci deka OnNet za internet e isto sto e AMC za kompjuteri kratko i jasno.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
@Audiofil не бранам едни а да нападам други
но ти самиот во погорниот пост кажа дек се аматери од оннет
да ок имаш катастрофа техничка подршка

но професионално ли е тоа што го прават од тхоме.

а тоа од 100 само 10 се фалат не лупај цифри од рукав ти се молам

освен доколку си вршел анкета:)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Epa zatoa vo idnina izgleda i na niv poleka ke im se stemnuva a na NEOTEL ke im se razdenuva.Jas spomenav deka cekam da mi istece dogovorot vo Juni i da se prefrlam vo NEOTEL.

Andrijeski

poweruser
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
да неотел со wimax али не биди сигурен дека и оннет па и тхоме нема да почнат со тоа

Epa zatoa vo idnina izgleda i na niv poleka ke im se stemnuva a na NEOTEL ke im se razdenuva.Jas spomenav deka cekam da mi istece dogovorot vo Juni i da se prefrlam vo NEOTEL.

Јас сум моментално на Neotel, во Скопје (Аеродром), и интернетот е катастрофа.

Да не одам off topic, ќе отворам нова тема во врска со ова. Да видам како ќе се одвиваат настаните па ќе ве известам. Како што тргнало, најверојатно ќе го раскинам договорот деновиве..

Така да, не избрзувајте со заклучоци, и јас барам стабилен и поволен ISP, пред се со добар upload. Ама уште не гледам нешто квалитетно во МК. :ermm:

shemko

hello world
15 јули 2008
231
56
Me cudis no ti veruvam.Valjda do Juni nesto ke se promeni.I taka i taka moram da cekam do togas da mi istece dogovorot.

SEKADE E RAZLICNO bas me cudi sto vo SK si a tamu Neotel so 90% pokrienost na wi-max ~ jas sum vo PP i neotel E ODLICEN zasega nema problemi so brzina konekcija itn...baska od toa 2te kablovski vo PP zemaat od neotel NET i TEL fiksni nudat na grajganite site se zadovolni pa i jas ! nemam sato da kazam~Baraj podrska Andrieski !
Izvinete za OFF topikot :(

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
SEKADE E RAZLICNO bas me cudi sto vo SK si a tamu Neotel so 90% pokrienost na wi-max ~ jas sum vo PP i neotel E ODLICEN zasega nema problemi so brzina konekcija itn...baska od toa 2te kablovski vo PP zemaat od neotel NET i TEL fiksni nudat na grajganite site se zadovolni pa i jas ! nemam sato da kazam~Baraj podrska Andrieski !
Izvinete za OFF topikot :(

Право да ти кажам и кај мене во Штип еден другар е на Wi-Max и вели дека е одличен и дека е задоволен од услугата сега за сега.Значи не е до услугата туку нешто проблем на локацијата каде се наоѓаш.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Se suska deka COSMOFON od 15 Mart ke pocne da dava povolni paketi.Kolku e ova tocno ne znam no apel za site korisnici koi sto sakaat da promenat paket neka pocekaat do togas za da vidime dali se tocni informaciite i ako se tocni kakvi paketi ke ima.

damjan_ku

hello world
18 октомври 2007
129
7
Јас користам од он.нет duolite и сум задоволен за разлика од стариот Кејблтел кој немаше ден да не падне по 30 минути најмалку.

goran_67

read-only
12 април 2007
23
0
Е затоа и јас бегам од Кејблтел, знае да биде добар ама кога најповеќе ти треба паѓа на минимум или тотално се исклучува.Сега се нешто поконстантни али порано и по неколку дена знаело да биде очајно лошо.Ама кога ќе видам каблите како се развлечени по бандериве што и да се очекува друго.
И ова со чекање 20-30 работни дена за он.нет е премногу, овие од телеком на сите начини сакаат да те спречат да си идеш.:ua:

shemko

hello world
15 јули 2008
231
56
Se suska deka COSMOFON od 15 Mart ke pocne da dava povolni paketi.Kolku e ova tocno ne znam no apel za site korisnici koi sto sakaat da promenat paket neka pocekaat do togas za da vidime dali se tocni informaciite i ako se tocni kakvi paketi ke ima.

Ne dase suska vistina e' od 15 mart oficijalno kese nudi ...cel fevruari se testira....od sigurni izvori internetot e top ! ke ima paketi so se alo alo ..cenite kese formiraat naskoro i brzinite isto taka ke ima dosta povolnosti...
taka da ako e nekoj za menuvajne na operator neka poceka uste 20 dena:bravo::bravo::bravo:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.167
roka.mk
момци Не забегувате темата е за дуоекстрим ...а се остало отворете тема таму ќе си збориме:baknezh:

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
eve jas da vi postiram nesto sto e slikano deneska od mene ,kombinacija RS premium i Duo extreme
ludilonet.jpg

inace dostigna max brzina od 5.4MB\s ali ne uspeav da ja slikam i nea

bons

hello world
9 април 2007
242
67
Закачи speedtest ова не е секогаш веродостојна слика за реалната брзина..но ако е навистина така ова е доста добро и брзо се разбира.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
speed test e po neverodostoen od ova ,sea ke ti kazam kako se sluci ova ,duri i jas se cudam ,do sega pogolema brzina na download od 1.2-1.3MB ne sum imal znaci non stop taa brzina ,e sea ednas pred eden mesec testirav na speed test and guess what
395885099.png
i ne mi se veruvase pa probav da simnuvam i pak si idese so taa brzina koja mi e po obicaj(1.2-1.3MB) ,eve preeska preku RS Premium simnuvav i na sekoj fajl koga ke dojdese so simnuvanje naednas se ubrzuvase na ultrafast potocno do 5.4MB i eve uspeav da sliknam edna fotka (taa sto ja postirav vo prethodniot post) ali ne na max ,a fajlovite mi bea normalno simnati i gi spoiv i normalno si raboti ,me cudi mnogu i mene kako e mozno ova ,jas mislam deka ova e bag od onnet koj rapidshare premium dosta dobro go koristi:chudenje::zbunet3:

edit :eve ti speed test od pred 2 sec
440677913.png

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Едно не ми ејасно како може 5.4 MB брзина на обичен модем??:ermm:

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Трик е ова од РС. Ја сецкаат конекцијата така што излега како да симнува со ненормална брзина а симиња со 30% од таа брзина. Мерите времето и пресметајте и видите.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно