outsider
lurker
Производ - Нексио мојата препорака
Искрено не ги препорачувам зошто се прескапи. Има поефтини псуа со сличен квалитет и перформанси. Ете кулермастерот пример е скоро 3000 денари поефтин а е полу дигитален, со програмирање на ладењето.Производ - Нексио мојата препорака
Шо и да е, гледај новиот ATX 3.1 стандард да е бидејќи еве се префрлаат на него (нвидиа). Има и плус бенефити/заштити/чуда. Така што нема причини зошто да земаш стар стандард ако веќе купуваш ново.Препорака за солидно напојување за нова машина 850-1000w ?
Купив 9950х и рам стикови, сакав една ртх4080 ама отидоа од залиха и цена- ќе почека
@dekomote пак некое кулермастер или има подобра варијанта сега![]()
Па што европски е Кипар, леле мајкоЕве ќе речеш тоа е зошто се европски бренд, ама па Арис е од Кипар,
Препорака за солидно напојување за нова машина 850-1000w ?
Купив 9950х и рам стикови, сакав една ртх4080 ама отидоа од залиха и цена- ќе почека
Ако најдеш некаде, земај одма. Нема да има залиха веќе никаде.сакав една ртх4080 ама отидоа од залиха и цена- ќе почека
На лагер:Препорака за солидно напојување за нова машина 850-1000w ?
Ограничен сум со Сетек, морам од таму да купам заради тоа што имам некои попусти и ми треба ново напојување ASAP. Го меркам и јас V850 Gold I multi 850W, не разбирам баш што е разликата помеѓу ATX3.1 и 3.0. Дали е нешто поврзано со тоа што му гореа pci-e конеткорите на луѓето? Т.е. дали ако земам 3.0 имам некакви ризици и грижи, и што губам ако земам 3.0 наместо 3.1?Гледај да земеш ATX3.1 напојување за да дојде со 12v-2x6 конектор. Убави се каблите и со поновиот конектор идат.
Инаку, алтернатива на NZXT-во (убаво напојувања што не е прескапо ама мислам дека е со 12vhpwr)
3.1 доаѓа со 12V-2x6 конектор, 3.0 е со 12VhpwrОграничен сум со Сетек, морам од таму да купам заради тоа што имам некои попусти и ми треба ново напојување ASAP. Го меркам и јас V850 Gold I multi 850W, не разбирам баш што е разликата помеѓу ATX3.1 и 3.0. Дали е нешто поврзано со тоа што му гореа pci-e конеткорите на луѓето? Т.е. дали ако земам 3.0 имам некакви ризици и грижи, и што губам ако земам 3.0 наместо 3.1?
Одам со CM V850 Gold I multi 850W тогаш, благодарам.Ризиците се тука некаде. Генерално, со под 5080 графичка, немаш големи ризици ако не користиш продолжни кабли и убаво закачиш сите конектори.
Не се секирај, не е толку страшно колку што мислиме, ипак се десетици (ете и стотици нека се) случаи на само преку 3 милиони 4090ки.
Одам со CM V850 Gold I multi 850W тогаш, благодарам.![]()
Нема да згрешиш. И јас ти го препорачувам. Имам стар модел V750 Gold и сум презадоволен..Одам со CM Vl850 God I multi 850W тогаш, благодарам.![]()
Ова не е лошо а ефтино Cooler Master G700 GOLD Bulk with EU CableДечки препорака за некое PSU, 7600X процесор и 7600XT графичка. Не мора да е модуларно, буџет до кај 7-8к. Фала ви![]()
Дечки препорака за некое PSU, 7600X процесор и 7600XT графичка. Не мора да е модуларно, буџет до кај 7-8к. Фала ви![]()
Мислиш на тој 12vhpwr? Колку што гледам на графичкава изгледа на 8-pin.Ако не ти треба напојување со новиот конектор:
Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.setec.mk
Едно од најдобрите во 750W, тивко, нема да имаш никаков проблем. Со исто вакво возев 9950x и 3080ti.
Мислиш на тој 12vhpwr? Колку што гледам на графичкава изгледа на 8-pin.
Фала ти многу за препоракатаТој. Мислев за во иднина повеќе, инаку во моментов тамам ти е напојувањево. Дури и премногу.
одлично ; каблите имаат *Одлично пакување, олдично за работа, конекторите и каблиблите имаа многу добар Build Quality.
Кабиб ?одлично ; каблите имаат *![]()
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
VGA BRACKET (Holder) BRACE SUPPORT ESTILLO WHITE
470,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден