outsider
lurker
Производ - Нексио мојата препорака
Искрено не ги препорачувам зошто се прескапи. Има поефтини псуа со сличен квалитет и перформанси. Ете кулермастерот пример е скоро 3000 денари поефтин а е полу дигитален, со програмирање на ладењето.Производ - Нексио мојата препорака
Шо и да е, гледај новиот ATX 3.1 стандард да е бидејќи еве се префрлаат на него (нвидиа). Има и плус бенефити/заштити/чуда. Така што нема причини зошто да земаш стар стандард ако веќе купуваш ново.Препорака за солидно напојување за нова машина 850-1000w ?
Купив 9950х и рам стикови, сакав една ртх4080 ама отидоа од залиха и цена- ќе почека
@dekomote пак некое кулермастер или има подобра варијанта сега![]()
Па што европски е Кипар, леле мајкоЕве ќе речеш тоа е зошто се европски бренд, ама па Арис е од Кипар,
Препорака за солидно напојување за нова машина 850-1000w ?
Купив 9950х и рам стикови, сакав една ртх4080 ама отидоа од залиха и цена- ќе почека
Ако најдеш некаде, земај одма. Нема да има залиха веќе никаде.сакав една ртх4080 ама отидоа од залиха и цена- ќе почека
На лагер:Препорака за солидно напојување за нова машина 850-1000w ?
Ограничен сум со Сетек, морам од таму да купам заради тоа што имам некои попусти и ми треба ново напојување ASAP. Го меркам и јас V850 Gold I multi 850W, не разбирам баш што е разликата помеѓу ATX3.1 и 3.0. Дали е нешто поврзано со тоа што му гореа pci-e конеткорите на луѓето? Т.е. дали ако земам 3.0 имам некакви ризици и грижи, и што губам ако земам 3.0 наместо 3.1?Гледај да земеш ATX3.1 напојување за да дојде со 12v-2x6 конектор. Убави се каблите и со поновиот конектор идат.
Инаку, алтернатива на NZXT-во (убаво напојувања што не е прескапо ама мислам дека е со 12vhpwr)
3.1 доаѓа со 12V-2x6 конектор, 3.0 е со 12VhpwrОграничен сум со Сетек, морам од таму да купам заради тоа што имам некои попусти и ми треба ново напојување ASAP. Го меркам и јас V850 Gold I multi 850W, не разбирам баш што е разликата помеѓу ATX3.1 и 3.0. Дали е нешто поврзано со тоа што му гореа pci-e конеткорите на луѓето? Т.е. дали ако земам 3.0 имам некакви ризици и грижи, и што губам ако земам 3.0 наместо 3.1?
Одам со CM V850 Gold I multi 850W тогаш, благодарам.Ризиците се тука некаде. Генерално, со под 5080 графичка, немаш големи ризици ако не користиш продолжни кабли и убаво закачиш сите конектори.
Не се секирај, не е толку страшно колку што мислиме, ипак се десетици (ете и стотици нека се) случаи на само преку 3 милиони 4090ки.
Одам со CM V850 Gold I multi 850W тогаш, благодарам.![]()
Нема да згрешиш. И јас ти го препорачувам. Имам стар модел V750 Gold и сум презадоволен..Одам со CM Vl850 God I multi 850W тогаш, благодарам.![]()
Ова не е лошо а ефтино Cooler Master G700 GOLD Bulk with EU CableДечки препорака за некое PSU, 7600X процесор и 7600XT графичка. Не мора да е модуларно, буџет до кај 7-8к. Фала ви![]()
Дечки препорака за некое PSU, 7600X процесор и 7600XT графичка. Не мора да е модуларно, буџет до кај 7-8к. Фала ви![]()
Мислиш на тој 12vhpwr? Колку што гледам на графичкава изгледа на 8-pin.Ако не ти треба напојување со новиот конектор:
Сетек - се од техника
Технологија што инспирира. Решенија што траат. Сетек ви нуди внимателно одбран асортиман од техника за секој дом и бизнис. Квалитет, услуга и доверба – сѐ на едно место.setec.mk
Едно од најдобрите во 750W, тивко, нема да имаш никаков проблем. Со исто вакво возев 9950x и 3080ti.
Мислиш на тој 12vhpwr? Колку што гледам на графичкава изгледа на 8-pin.
Фала ти многу за препоракатаТој. Мислев за во иднина повеќе, инаку во моментов тамам ти е напојувањево. Дури и премногу.
одлично ; каблите имаат *Одлично пакување, олдично за работа, конекторите и каблиблите имаа многу добар Build Quality.
Кабиб ?одлично ; каблите имаат *![]()
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1008 FREYA 10W LED 200LM BATTERY
610,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден