psyside
127.0.0.1
- 4 септември 2008
- 30.500
- 31.941
psyside's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
- Motherboard
- Asrock B450 HDV
- Storage
- 970 EV0 Plus 500GB
- PSU
- Evga 750W BQ
- RAM
- 2x8GB Hyper X Predator@ 3200
- Video card
- Asus RTX Dual EVO 2060 Super
- Case
- CM Masterbox E500 with ODD
- Mouse
- Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
- Keyboard
- Logitech G910
- Monitor
- Asus PA328Q Pro Art
- OS
- WIN 10 Pro X64
Дали конечно OCZ се откажува од Sandforce? контролер/бренд кој им донесе толку лоша репутација, што сега голем дел од луѓето (вклучувајќи ме и мене од лично негативно исткуство со нив и неколку други на форумов, бегаат како огин кога ќе слушнат тоа име)
Новиот Vertex 4, ќе биде со нова усовршена верзија на Indilinx контролерот, којшто иако не е познат по врвни перформанси неговата стабилност и издржливост секогаш биле на солидно ниво (поготово ако се спореди со Sandforce 2281/2200)
Е сега денес ќе видиме колку ваквата круцијална промена на OCZ ќе резултира во поволен напредок на репутацијата и развојот на овој бренд, ќе се знае во следните 3 часа кога ривјуата најверојатно ќе се појават, се очекуваат паралелни перформанси од поглед на читање/впишување 500mb/s и според она што до сега го читав константни перформанси без оглед на видот на дата која што се обработува за разлика од Sandforce контролерите кои користеа компресија за да постигнат високи перофрманси при што ако работите со пример mp3/jpg/bmp/aac/rar или било кој вид на фајлови/екстензии кои се веќе компресеирани, перформансите вртоглаво паѓаат до ниво на брзина на модерен и квалитен хард диск?! (секвенционални и делумно рандом перформанси) што е неопростиво според мене за еден хај перформанс продукт како SSD.