Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Nintendo Switch Lite (20.09.2019)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.324
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
View: https://youtu.be/jZOPC6J4fAA

Денеска со промо видео е претставена нова ревидирана верзија - Nintendo Switch Lite
Уредот е редизајниран како handheld device only.
Отфрлена е docking функцијата односно врзувањето со телевизор, исфрлени се joycon-ите и функциите што идеa со нив. Екранот исто така ќе биде нешто помал односно 5.5"

Од придобивките е помалиот form factor така што колку толку ќе биде попрактична за транспорт и батеријата која треба да биде 20-30% подобра од таа во оргиналната верзија.

Генерално Nintendo Switch Lite ќе претставува замена за 3DS кој веќе е целосно застарен хардвер.
Излaга 20.09.2019
ППЦ треба да биде 199$/199€

Nintendo-Switch-Lite-specs-2.jpg

Nintendo-Switch-Lite-1.jpg

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Ова е следната конзола што мора да се има. Switch ми е премногу скап, 2DS XL ми е премногу мал за рацеве и неможам долго да играм, ова е sweet spot за големина, цена и игривост.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Ова е следната конзола што мора да се има. Switch ми е премногу скап, 2DS XL ми е премногу мал за рацеве и неможам долго да играм, ова е sweet spot за големина, цена и игривост.

Jas imam switch, 99% go koristam vo handheld - edinstveno za drustvo ke bide minus.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.324
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
OS
Windows 11
Именувањето е катастрофално смислено. "Switch" без switch функционалност. Се изгореа со WiiU па сега прават revenge врз просечниот конзумеризам. Ќе имаат сега простор и да ја одржуваат цената на оргиналната верзија.
Си играат Хитлер со софтверот, сега ќе си играат и со хардверот.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Nintendo е ова цена одсекогаш држеле, кај нив бизнис логиката е поинаква. Sony и Microsoft малтене конзолите гратис ги даваат, незнам дали со цената што ги продаваат конзолите воопшто и ги покриваат трошоците за производство, но затоа пак заработката им е во сервисите.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Мене не ми е баш нај нај овој уред. Разликата е нешто повеќе од 100 евра, а губиш многу функционалности. Моментот за играње на тв е прилично битен според мене.
У секој случај ќе продадат околу 20М копии по моја проценка.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
Да имаше видео излез (hdmi) ќе бев заинтересиран. Вака за 100 евра разлика губиш доста.

Ми се свиѓа тоа шо е помала, ама требало да остават барем docking да работи.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Со 5.5 екран е и мала за денешниве свич игри. Да беше 150-140 еу ајде некако. Многу е унакажана во секој поглед.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје

toshex

the fool
18 септември 2013
6.612
8.257
Мелмак
Дали ќе има ревизија на џојконите? Тоа им е најслабата точка според мене.

Нема толку детални информации, ама изгледа дека ќе се исти. Според тоа дека поднеле некое си таму во FCC барање, ревизиите се само на чипсет, меморија и тоа. Физички изглеа исто ќе изгледа шо значи и исти џојкони.

Кутијата ќе е различна, црвена место бела, ко шо е илустрирано у постов шо го линкував.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.037
1.845
Скопје
Нема толку детални информации, ама изгледа дека ќе се исти. Според тоа дека поднеле некое си таму во FCC барање, ревизиите се само на чипсет, меморија и тоа. Физички изглеа исто ќе изгледа шо значи и исти џојкони.

Кутијата ќе е различна, црвена место бела, ко шо е илустрирано у постов шо го линкував.

имаше јапан нешто прес/објава .. battery time се добива доста со новата ревизија, потенцијално и поладен систем поради поефикасен чим (ем скрпени backdoor-с што имаа со стариот). Друго наводно ништо (не дека battery life е малце :) )

а ново од joycons, два нови модела со нови комбинации на бои ..

zoco1987

read-only
12 ноември 2015
40
37
Сакам да купам свич па имам неколку прашања.
Конкретно сум заинтересиран за лајт верзијава зошто нема да го користам на тв па ме интересира дали лајтов е доволно добар или да доплатам уште некој денар и да ја земам нормалната верзија.
Друга работа што ме интересира е дали има кај нас доволно комјунити за размена на игри или да не се надевам на тоа.
Сакам да ги земам Зелда БОТВ и Супер смаш брос за почеток, па може да дадете дополнителни предлози што понатака да земам од игри.
Поздрав!

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.624
19.372
Сакам да купам свич па имам неколку прашања.
Конкретно сум заинтересиран за лајт верзијава зошто нема да го користам на тв па ме интересира дали лајтов е доволно добар или да доплатам уште некој денар и да ја земам нормалната верзија.
Друга работа што ме интересира е дали има кај нас доволно комјунити за размена на игри или да не се надевам на тоа.
Сакам да ги земам Зелда БОТВ и Супер смаш брос за почеток, па може да дадете дополнителни предлози што понатака да земам од игри.
Поздрав!
Сега v2 има супер автономија и (се надевам) подобри џојкони.
Разликата е 50-ина евра. Според мене, премала за да одам на лајт верзија.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Јас се мислев да земам свич лајт и бев загреан ама кога видов сите игри им се 59,99$ и старо и ново и Witcher 3....

Некој по-упатен има во ова? Имаат ли попусти, сајтови со пониски цени итн. Јас разгледував на нивната страна буквално се од AAA беше 59.99.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.624
19.372
Јас се мислев да земам свич лајт и бев загреан ама кога видов сите игри им се 59,99$ и старо и ново и Witcher 3....

Некој по-упатен има во ова? Имаат ли попусти, сајтови со пониски цени итн. Јас разгледував на нивната страна буквално се од AAA беше 59.99.
Мислам дека он-лајн, преку нивниот стор, се поевтини.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.333
2.324
Jedah's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
OS
Windows 11
Има хардверски чип SX Core & SX Lite за новите Switch и Switch Lite кој е во beta фаза... до лето ваљда ќе станат мејнстим ствар и ќе се најде некој кадарен овде да ги инсталира во конзолите.

DimitarKrecev

read-only
8 април 2020
5
0
View: https://youtu.be/jZOPC6J4fAA

Денеска со промо видео е претставена нова ревидирана верзија - Nintendo Switch Lite
Уредот е редизајниран како handheld device only.
Отфрлена е docking функцијата односно врзувањето со телевизор, исфрлени се joycon-ите и функциите што идеa со нив. Екранот исто така ќе биде нешто помал односно 5.5"

Од придобивките е помалиот form factor така што колку толку ќе биде попрактична за транспорт и батеријата која треба да биде 20-30% подобра од таа во оргиналната верзија.

Генерално Nintendo Switch Lite ќе претставува замена за 3DS кој веќе е целосно застарен хардвер.
Излaга 20.09.2019
ППЦ треба да биде 199$/199€

Nintendo-Switch-Lite-specs-2.jpg

Nintendo-Switch-Lite-1.jpg
Здраво. Јас купив switch летото кога бев во Германија, и го користев таму без проблем, можев онлине да купувам игри користејќи ја германската картичка што ја имав таму. Сега кога се вратив во Македонија не можам да купувам игри онлајн со македонска картичка. Направив нов акаунт користејќи друг маил и на нинтендо ешоп акаунтот се стеклирав во Англија, бидејќи ако се чекирав во Македонија немаше да ми ја отвара е-продавницата. Дали некој друг има вакво слично искуство?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.037
1.845
Скопје
Здраво. Јас купив switch летото кога бев во Германија, и го користев таму без проблем, можев онлине да купувам игри користејќи ја германската картичка што ја имав таму. Сега кога се вратив во Македонија не можам да купувам игри онлајн со македонска картичка. Направив нов акаунт користејќи друг маил и на нинтендо ешоп акаунтот се стеклирав во Англија, бидејќи ако се чекирав во Македонија немаше да ми ја отвара е-продавницата. Дали некој друг има вакво слично искуство?

ќе си зимаш од амазон картички со е-кредит за нинтендо (имаш 5, 10, 20, 40, 50 долари/евра), и после пак можеш да си продолжиш да зимаш од германскиот шоп. Пази само во која валута зимаш нели пошто по тоа важи во тие зони. Ако земеш долари ќе мораш уса и сл. Македонија уште не работи шопот, можеш кај сакаш да мењаш и колку сакаш accounts да правиш (за различен маркет). Исто така да си знаеш без разлика од кој корисник ти е купена играта, достапна е за сите на конзолата.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.765
2.778

Имаш 15% на игри во Галерија.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.037
1.845
Скопје
Имаш 15% на игри во Галерија.
супер е тоа .. ама разликата е 10-15 игри во Галерија (класиците ги имаат) напротив 500+ у сторе со сите инди и остали од кој дел не ни имаат физичко издание

иначе топ се дечките Галерија периодов, без пари испорака одма нареден ден! :)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.765
2.778
супер е тоа .. ама разликата е 10-15 игри во Галерија (класиците ги имаат) напротив 500+ у сторе со сите инди и остали од кој дел не ни имаат физичко издание

иначе топ се дечките Галерија периодов, без пари испорака одма нареден ден! :)

Ќути, денес пукнав 100 евра на игри. Ги чекам како детенце да ми стигнат утре. Комбинација од игри за Switch и PS4.

Иначе, видов на Store има доста игри, посебно Indies што сакам да ги купам. Ама за класиците (Mario, Zelda и етц) не сакам дигитални копии.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.037
1.845
Скопје
Ќути, денес пукнав 100 евра на игри. Ги чекам како детенце да ми стигнат утре. Комбинација од игри за Switch и PS4.

Иначе, видов на Store има доста игри, посебно Indies што сакам да ги купам. Ама за класиците (Mario, Zelda и етц) не сакам дигитални копии.
bastion + transistor = 5-6 eur :mario:

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно