Во моментов и до 2 месеци може да чекаш. Има луѓе месец и пол и сѐ уште не им е стигната пратката.за колку време од прилика стигаат нарачките од computer universe?
15 дена само во нормални услови.
Во моментов и до 2 месеци може да чекаш. Има луѓе месец и пол и сѐ уште не им е стигната пратката.за колку време од прилика стигаат нарачките од computer universe?
Имаш време ти дечко. 20ти февруари со ситуацијава како што е сега. Две пратки периодов ги чекав по месец и пол.имам нарачка од 11-ти па затоа пишав да дознаам од другите колку дена од прилика се чека, дека ова стои цело време вака неколку дена
Погледнете го атачментот 108987
Веќе поминува еден месец...за колку време од прилика стигаат нарачките од computer universe?
мојата пратка е стигнатаВеќе поминува еден месец...
Нарачав на 1ви Јануари и уште немам никаква информација каде е пакетот.
Чекам да дојде 1ви Февруари да пратам порака до нив.
Бар ова ми е утехамојата пратка е стигната
Нема потреба да им пишуваш, ќе стигнат. Моја пратка нарачана на 17ти декември на царина во Мк дојде на 14ти јануари (уште е на царина ама тоа е скрос друг муабет), пратка од 21ви декември е уште во транзит. Ќе стигнат сигурно, периодов доцнат особено пак за време на празници нарачани пратки.Веќе поминува еден месец...
Нарачав на 1ви Јануари и уште немам никаква информација каде е пакетот.
Чекам да дојде 1ви Февруари да пратам порака до нив.
Баш ми е мило што си имал глатко искуство како моето првично, затоа и го напишав тој пост. Вреди да се напомене дека тука нема врска кое е правното лице на другата страна (испраќачот), само што во овој случај се Computer Universe кои правилно си пополнуваат папирологија и нема заебанции.Јас да додадам дека сум максимално задоволен од нарачката од Computeruniverse.
1) Нарачав А3 скенер кој го нема кај нас,
2) Стигна за некои 10-15 дена,
3) Од царина ми стигна препорачано писмо со број за царинење
4) Веднаш се јавив во шпедицијата на пошта каде МОРАМ да ги пофалам оти беа МАКСИМАЛНО ажурни (не се зафркавам)
5) Еднаш само отидов кај нив оти беше на фирма па потпишав полномошна во 3 примероци и некои сите такви работи (5 минути целата работа)
6) Следниот ден сабајлето од поштенската шпедиција ми испратија на емаил уплатници - едната за царина (5% ДДВ е за скенер) и уште една за шпедитерските услуги во износ од 2.006 денари. Емаилот содржеше детални инструкции како да платиш и пополниш, што беше за секоја пофалба
7) Веднаш ги платив и им ги вратив назад како скриншот по емаил (скриншотот не беше задолжителен, ама ете, ај...)
8) После отприлика саат и пол време ми се јавија на телефон и ми рекоја пакетот ти е ослободен од царина, дојди во пакетско во пошта кога сакаш да си го подигнеш.
9) Благодарност до членот претходно кој ја опиша целата процедура за царинење, на тие телефони се јавував.
10) Дополнително, можете да ги добиете на службениот мобилен број: 070/200-539. Човекот се вика Цветан и беше максимално експедитивен, секоја чест.
11) Дури и ме пречека пред пакетското кога одев за да удриме печати на тоа полномошната, алал да му е.
Дефинитивно ќе нарачам пак од Computeruniverse и пак ќе користам услуги од шпедицијата во пошта оти сум ептен задоволен.
Чисто да прашам, дали некој има искуство со достава во Германија директно?
За колку време доставуваат и сл?
Сакам да мењам пц, ама да ми ги земат од Германија, да не плаќам шипинг до тука.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Очекувај уште 20-30 евра шипинг, тука само данок 5% на вкупната цена (GPU + шипинг) и пошто е над 800 евра ќе треба да платиш шпедитерски услуги - 2000 денари. Значи вкупно околу 35-40 евра данок и 2000 денари шпедиција.Колку би биле давачките за оваа графичка? Гледам има добра цена само не знам колку ќе ме фати со царина и тие ствари.
Погледнете го атачментот 110566
Чисто да прашам, дали некој има искуство со достава во Германија директно?
Сакам да мењам пц, ама да ми ги земат од Германија, да не плаќам шипинг до тука.
Здраво, дали ова значи дека било која сума над 800 евра ќе биде истото, пример ако сум нарачал повеќе делови (MB + CPU + RAM + cooler итн.) и сумата е некаде 1200 евра. Знам дека се плаќа 5% данок на вкупната цена + шпедиција, но дали би имало некои други трошоци ? ПоздравОчекувај уште 20-30 евра шипинг, тука само данок 5% на вкупната цена (GPU + шипинг) и пошто е над 800 евра ќе треба да платиш шпедитерски услуги - 2000 денари. Значи вкупно околу 35-40 евра данок и 2000 денари шпедиција.
Кога нарачуваш до кај нас, одбиваат ддв(VAT). А акоја правиш нарачката да стигне во германија, ќе ти го израчунаат. Пошто кај нас ддв за компјутерски делови е само 5%, доста работи(вклучувајќи ја и картицата што ја посочи) би излегле поефтини да се нарачаат со достава до Македонија.Чисто да прашам, дали некој има искуство со достава во Германија директно?
Дадали ова значи дека било која сума над 800 евра ќе биде истото
Да - види дали ти се исплати да ги ставиш нарачките во 2 посебни пратки, може да испадне дупло шипинг да те кошта поефтино од шпедиција. А можда и не. Провери прерачунај што е поефтино.Здраво, дали ова значи дека било која сума над 800 евра ќе биде истото, пример ако сум нарачал повеќе делови (MB + CPU + RAM + cooler итн.) и сумата е некаде 1200 евра. Знам дека се плаќа 5% данок на вкупната цена + шпедиција, но дали би имало некои други трошоци ? Поздрав
Нема шанси двапати шипинг да те кошта помалку од шпедиција, не сум видел шипинг помал од 15 евра, значи 30 евра наспроти шпедиција 35 евра, двапати потпишување документи за царинење, дупла работа буквално од нула до кула за 5 евра у најдобар случај.Да - види дали ти се исплати да ги ставиш нарачките во 2 посебни пратки, може да испадне дупло шипинг да те кошта поефтино од шпедиција. А можда и не. Провери прерачунај што е поефтино.
Шпедиција 35 евра + шипинг 15-20 евра. Едниот шипинг мора да го платиш секако.Нема шанси двапати шипинг да те кошта помалку од шпедиција, не сум видел шипинг помал од 15 евра, значи 30 евра наспроти шпедиција 35 евра, двапати потпишување документи за царинење, дупла работа буквално од нула до кула за 5 евра у најдобар случај.
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 1m Gray Secomp, 21.99.0101-200
60,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден