Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобар монитор од 6000-7000ден.

BONDEK

read-only
4 мај 2011
42
3
Не се разбирам многу од монитори , а во сабота треба да купам некој па кажете кој е според вас најдобар за 6000-7000 илјади (може и + некоја стотка :D). Мониторот ќе се користи за играње игри на резолуција 1920-1080, за гледање HD филмови итн.

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
ке ти го предложам овој затоа што во неколку наврати за таа цена поискусни членови од мене го предложиле пред се поради изгледаот на боите наводно многу биле попријатни и пораелни за разлика од другите брендови. Компарација на овој монитор еден до еден со друг немам направено ама од тоа што го видов во анхоч на излог прилично добро изгледаше сликата не и најдов замерка. Мегу другото и јас сакам да се подновам со овој монитор после нова година.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Терминот најдобар монитор кај ефтините монитори не постои.

Што постои?

1.Монитори со средно изразени бои, и позадинско осветлување, полесни на очи, релативно реален приказ со умерна температура на бои.
2. Монитори со силно изразени бои, (дречливи-неприродни) прејако позадинско осветлување, и потешки на очи- ака Samsung.

Препорака, било кој монитор од BenQ, они прилично солидно го изразуваат реалниот приказ за разлика од другите производители, исто така солидна страна им е униформираноста на панелите генерално, брат ми има еден изгледа сосема солидно, како и уште еден примерок којшто сум го видел исто така имаше релативно малце проблеми од поглед на backlight bleed, со огледа на тоа за каков тип на панел се работи.

BONDEK

read-only
4 мај 2011
42
3
Гледам мониторот нема HDMI, има dvi-hdmi дали се губи квалитетот на сликата со таков кабел или исто е ?

MasteR_#0

poweruser
14 декември 2010
2.801
2.557
MasteR_#0's setup  
Processor & Cooler
Core i7 10700K | NH-U12A
Motherboard
Asus Z490 TUF
Storage
980 Pro 1TB | SM961 256GB | WD 1TB Blue EZEX
PSU
Riotoro Enigma G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill SniperX @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 5700
Case
CM H500
Mouse
Logitech G502 Hero | G.Skill MP780
Keyboard
Ducky One 2 SF w/ Kailh Box White
Audio
Logitech 2.1 X-240 | Sennheiser HD 559
Monitor
Dell P2720D
OS
Windows 10 x64
Немај гајле, колку што знам во поглед на квалитет на слика се исти, едина разлика е тоа што HDMI носи и аудио, што е погодно кога на пр. мониторот има и уградени звучници. Мада незнам ни кој ги употребува тие звучници...

deki1

hello world
20 јули 2011
168
63
јас би одел со овој монитор во таа класа View Sonic VX2253mh-LED, еве ти и линк
http://shop.niko.com.mk/product_info.php/products_id/367
затоа што е лед и што има одлични ревјуа за него и има 2мс каснење за игри ти е супер, е сега во флаерот од нико пишува дека 24 инчен е таа цена што е и подобро, ќе треба да си провериш лично во нико за цената.

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
+1 za ViewSonic 1000 е поскап цената која ја предложи како максимум мегутоа е навистина подобар од останатите 2 за сликата можамд а ти кажам дека е одлична. Мој пријател има монитор од истата серија само 27 инчен и навистина е супер ако ти дозволѕва буџетот без размислување зимај го (плус нико имаат добри услов за плакање на 24 рати без камата и не верувам дека би било голем проблем да се доплати уште 1000)

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Види од LG има убави 22-ки за до 7000, прекрасен дизајн, убава слика, а и со DVI мислам имаше еден модел, види во SET или RiverSoft.

BONDEK

read-only
4 мај 2011
42
3
Го земав Benq и задоволен сум добра слика вади :D Имав проблем на почеток на 1920*1080 резолуција не ми ја даваше сликата на цел екран, но го прашав чичко Google и требаше во Catalist Control Settings да ставам Overscan na 0.
Сега се е топ :D

Да не отворам нова тема препорачајте некои слушалки од 500-1000 денари

pocttopus

hello world
21 мај 2010
458
99
Skopje, Naboo
темава не е за слушалки али ај тука ќе ти препорачам.
овие ги користи девојка ми и не ги има симнато. има голем кабел (мислам дека беше 3 метра) и комотно можеш да гледаш филмови од поголемо растојание. звукот горе-доле е солиден. доколку се задлабочиш околу квалитетот на материјалот од кои се изработени (пластика и поефтини легури на метал) за тие пари не барај поквалитетно. доколку сакаш ептен квалитетни со високи перформанси тогаш барај [Sennheiser] кои чинат од 100 евра па нагоре.

во ценовниот ранг што го спомна (500-1000 денари) имаш и други. еве ти ја [листата] од Anhoch, па лево-десно побарај. и некои слични да одбереш на оние погоре што ги наведов нема да згрешиш. ние сме задоволни од тие што ги користиме.

секогаш имај во предвид, „колку пари толку музика“. се надевам дека ова „непишано“ правило ти е веќе познато. :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно