TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.814
- 10.135
Никој не рекол дека не испаднаа добри игри после 2015, али ААА игра од тој калибар како Titanfall 2/Doom/Witcher/rdr2 за PC нема испаднато 2-3 години (со исклучок на Doom Eternal), 2015/6 слично како 2007/8 беа едни од најдобрите години за гејминг. Сите се крстевме на Cyberpunk и разочара, се друго што испадна е серијализирано срање со минимални промени.
И да, што ќе ми е графичка во 2021 кога нема прогноза за ништо интересно, а тоа што личе на квази-интересно константно го одлагаат, дур да испадне 3000 серијалот ќе биде ирелевантен.
Индустријата е пепел моментално, али ти крсти се на форза, баш ми е мило ако те исполнува таква глорифицирана реклама која е маскирана ко игра.
За мене се комплет исто, што е разликата меѓу ФХ 4 и 5? Подобро брчи моторот? Пореалистично шкрипат гумите? Ги има најновите коли на маркетот? Тоа или ти е интересно и си ја чекаш секоја година (исто како НБА и ФИФА) или ти е крајно бош.
Крај краева таргетот на тој тип на игри се кежуалци, и нема ништо лошо во тоа, али да се правиме дека играта е мастерпис оти IGN и дале 10/10... де ајде си ја вреѓате сами интелегенцијата.
IGN дади 10/10 на универзално омразена игра како TLOU2 чисто за политички поени, во ваква огромна реклама ко форза се уложуваат огромни пари, дел секако одат на ревјуер сајтови како нив.
9/10 на Doom Eternal и дадија со изговор "lele teska e", од тука натаму нека си ибат векот.
Крај краева вкусот е субјективна работа и може да се расправаме цела ден околу ова, за мене форза не направи ништо револуционерно за да ја ставам во ист ранк со вистински мастерписи.
Да да, и јас вака би се тешел да сум заглавел со 1060-ка...