Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Надувани цени на графичките заради mining

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Никој не рекол дека не испаднаа добри игри после 2015, али ААА игра од тој калибар како Titanfall 2/Doom/Witcher/rdr2 за PC нема испаднато 2-3 години (со исклучок на Doom Eternal), 2015/6 слично како 2007/8 беа едни од најдобрите години за гејминг. Сите се крстевме на Cyberpunk и разочара, се друго што испадна е серијализирано срање со минимални промени.
И да, што ќе ми е графичка во 2021 кога нема прогноза за ништо интересно, а тоа што личе на квази-интересно константно го одлагаат, дур да испадне 3000 серијалот ќе биде ирелевантен.
Индустријата е пепел моментално, али ти крсти се на форза, баш ми е мило ако те исполнува таква глорифицирана реклама која е маскирана ко игра.

За мене се комплет исто, што е разликата меѓу ФХ 4 и 5? Подобро брчи моторот? Пореалистично шкрипат гумите? Ги има најновите коли на маркетот? Тоа или ти е интересно и си ја чекаш секоја година (исто како НБА и ФИФА) или ти е крајно бош.
Крај краева таргетот на тој тип на игри се кежуалци, и нема ништо лошо во тоа, али да се правиме дека играта е мастерпис оти IGN и дале 10/10... де ајде си ја вреѓате сами интелегенцијата.
IGN дади 10/10 на универзално омразена игра како TLOU2 чисто за политички поени, во ваква огромна реклама ко форза се уложуваат огромни пари, дел секако одат на ревјуер сајтови како нив.
9/10 на Doom Eternal и дадија со изговор "lele teska e", од тука натаму нека си ибат векот :ROFLMAO:.
Крај краева вкусот е субјективна работа и може да се расправаме цела ден околу ова, за мене форза не направи ништо револуционерно за да ја ставам во ист ранк со вистински мастерписи.

Да да, и јас вака би се тешел да сум заглавел со 1060-ка...:cry:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Никој не рекол дека не испаднаа добри игри после 2015, али ААА игра од тој калибар како Titanfall 2/Doom/Witcher/rdr2 за PC нема испаднато 2-3 години (со исклучок на Doom Eternal), 2015/6 слично како 2007/8 беа едни од најдобрите години за гејминг. Сите се крстевме на Cyberpunk и разочара, се друго што испадна е серијализирано срање со минимални промени.
И да, што ќе ми е графичка во 2021 кога нема прогноза за ништо интересно, а тоа што личе на квази-интересно константно го одлагаат, дур да испадне 3000 серијалот ќе биде ирелевантен.
Индустријата е пепел моментално, али ти крсти се на форза, баш ми е мило ако те исполнува таква глорифицирана реклама која е маскирана ко игра.

За мене се комплет исто, што е разликата меѓу ФХ 4 и 5? Подобро брчи моторот? Пореалистично шкрипат гумите? Ги има најновите коли на маркетот? Тоа или ти е интересно и си ја чекаш секоја година (исто како НБА и ФИФА) или ти е крајно бош.
Крај краева таргетот на тој тип на игри се кежуалци, и нема ништо лошо во тоа, али да се правиме дека играта е мастерпис оти IGN и дале 10/10... де ајде си ја вреѓате сами интелегенцијата.
IGN дади 10/10 на универзално омразена игра како TLOU2 чисто за политички поени, во ваква огромна реклама ко форза се уложуваат огромни пари, дел секако одат на ревјуер сајтови како нив.
9/10 на Doom Eternal и дадија со изговор "lele teska e", од тука натаму нека си ибат векот :ROFLMAO:.
Крај краева вкусот е субјективна работа и може да се расправаме цела ден околу ова, за мене форза не направи ништо револуционерно за да ја ставам во ист ранк со вистински мастерписи.

ОК. Твое мислење. Над 90% од тие што оставиле ривју им се свиѓа играта, не онлајн сајтови него луѓе. На метакритик/стим/форуми

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.395
5.548
Споредувате игри што не се споредуваат, на овие тркачкиве мислам.
Иако тематски се исти, жанровски се комплетно различни. Едната е аркадна симулација, другата е симулација. Има и чисто аркадни и менаџерски на истата тема. Кој каков жанр му лежи, тоа си игра. Тоа не значи дека едните или другите се „правите“ играчи.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.325
5.325
Скопје
hackitfree.github.io
Да во право си се извинувам, од 2015-та навака нема искочено добра игра.
Или ние сме остареле ...
Мислењето е автоматски споено:

Потполно се согласувам со тебе ФХ5 е јак мастерпис што има преку 450 возила и предобар гемплеј и симулација , али тука има едно големо АЛИ муабетот е ако си обожавател на коли ке го разбереш тоа али ако не си неможеш да го почуствуваш тој вајб , мое лично мислење без навреда .
И форс фидбекот е задоволувачки добар ....

Аркадна вожнја како секс со дилдо. Ако сте за возење, пристојно ќе си земите симулатор од Codemasters. Пред месец дена ја зедов f1 2021 иам напреден контролер за неа со сите нишани. Е таа е тркачка игра. Или па Dirt 2.0 ако сте за најдобриот Rally симулатор. Forza Horizon каде стегаш само едно дугме не е возење.
А „напреден контролер за неа со сите нишани„ не е „Дилдо? Земи воланче бар ако играш такви игри ...

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
@Rikimaru и @Dajman на темава

3pqr2e.jpg

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.606
6.048
Битола
Или ние сме остареле ...

И форс фидбекот е задоволувачки добар ....

А „напреден контролер за неа со сите нишани„ не е „Дилдо? Земи воланче бар ако играш такви игри ...
На воланче мислев, со педали.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Веќе чим до ниски ударци стигнавме :ROFLMAO:
@TylerMkD кога дискутира на форумот со било кој, за било што.
72a62484a11e2def625193b15ef50d20.jpg

Да да, и јас вака би се тешел да сум заглавел со 1060-ка...:cry:
Имав прилики да апгрејдам до 3000 серијалот за "пристојна" цена, немав солидно оправдние да плеснам толку пари за џабе.
Да беше Cyberpunk салам игра ќе набавев 3070ка до сега.
Туку што има тебе да ти се правдам, јади си го патосот и играј си а рекламата :ROFLMAO:.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
543
Битола
Така тешете се вие ПЦ гејмерите...во меѓувреме те поздрави Форза 5 со 10/10 кај IGN и само 1 долар на Game PassНема

Нема шо да ме поздрави, торрент имаше 2 дена пред release, ја тргнав топ е, дури и на 1060ка на Medium/High settings се игра феноменално. Зборот мие дека нема уште игри на кој шо мојш да му ја видиш снагата на RTX 3000 серијата. Red Dead Redemption 2 и Метро Еxodus евентуално. Уште е рано, то мие зборо, а ако сакав баш за сеа PlayStation 5ka/Xbox X се зема и тоа то. Ама ќе бидат згазнати од следната генарација на GPUs od Nvidia, затоа и не планирам да зеам. И плус фактот шо Sony се ќе извај за PC. The future is bright :)

да бидам искрен, RDR, RDR2 ми се двете најдосадни игри до сега шо сум ги сретнал. 90% од времето во тие игри ми е одење од точка до точка Б. Сега последно шо има излезено добра ААА игра е Farcry 6, која ми е на список на играње ама не е дојдена на ред. во конф од потпис не гледам графичка, шо графичка имаш?

RDR 2ка (PC верзијата посебно) e masterpiece шо ретко излегва. Има slow pace да, ама далеку е од досадна, светот е напраен така до детали шо буквално се забораваш во него, и имаш чуство дека и ко ќе го остајш контролеро се продолжва и без тебе. Графика/гејмплеј/приказна 10/10, приказната е меѓу топ 5 of all time. Се молам да добиеме и Remake од кецот за PC со енџинот од 2ката, ама тешко. GTA VI ја спремат мислам следно.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
да бидам искрен, RDR, RDR2 ми се двете најдосадни игри до сега шо сум ги сретнал. 90% од времето во тие игри ми е одење од точка до точка Б. Сега последно шо има излезено добра ААА игра е Farcry 6, која ми е на список на играње ама не е дојдена на ред. во конф од потпис не гледам графичка, шо графичка имаш?
1060ка, ако е тоа у опште релевантно. Aко имаше саглам игри кои не можев да ги играм дефинитивно ќе набавев до сега графичка.
Инаку Far Cry 6 е буквално 5тката со друг color pallet,шо не е лошо ама не ми е дојдено до препеана песна. RDR2 и 1 се стварно мастерписи од технички, гејмплејски и world-building/story аспект. Едина маанаа шо ја имаат е дека се премногу линеарни и заради тоа му ја немам дадено круната.

Епа што се залетал цел свет по RTX3000? Нека ги остават на копачите и завршена работа.
Пошо мнозинството апгрејда од 900/1000 серијал, не од 2000. Некои го скокнаа Pascal, мнозинството го скокнаа Turing, логично е сите да наг'рнат наеднаш на Ampere кој беше најавен како супер price to performance генерација, без разлика дали има нови игри или не.
970ката више не тера нови игри (уште од 2018), комплет ја шибаат ради гимпуваниот 3.5гб врам. 1060ката е на последни нозе, лично би ја прогласил и за мртва бидејќи не сум 30фпс гејмер.
Со оглед на тоа дека Ampere испадна најлошата price to performance генерација, од тој аспект неможам да оправдам апгрејд... ОСВЕН ако има некоја игра што ептен ептен вреди и не може да чека.
Cyberpunk беше тој тип на игра, "next-gen" искуство кое ќе оправда да пребациш на нова генерација хардвер, комплетно разочара за жал.
Нема таков тип на игра во моментот на маркетот, ниту во најава... која ми е иницијативата тогаш да купувам хардвер со екстремно лоша вредност?
За на Тајлер МкДурден да му се ч'лмам на форумот? :ROFLMAO:

Последна промена:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

Честитка за НГ 2022, ќе нема ефтини графички догодина....

Sreka nema igri, ne se brzame gojdo ke pocekame.

GetSchwifty

hello world
22 февруари 2020
326
716
Скопје

ништо ново, се знае дека ќе биде иста ситуацијата и во 2022-ра....

NightfurY

hello world
16 февруари 2018
259
439
Kрушево абер пристигна !
Последна промена:

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205

Ех, демек не беше јасно ова. Нишо се нема сменето освен бројката на годината, условите се тие.
Али сепак рано е да се каже, криптото е непредвидлива работа. Останатите услови тешко да се сменат до 2024.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

toshex

the fool
18 септември 2013
6.588
8.234
Мелмак

А едно врапче ми шепна дека цените на графичките ќе растат со сигурност до Април...па макар и немало мајнинг

Ма нека идат у три лепе има конзоли нека се гонат графичките.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.588
8.234
Мелмак
Имаат Тошка конзоли ама тој што си зеде совреме,сега останаа оние нинтендата од 10 евра

Се наоѓаат конзоли општо по разумни цени. Нинтендо свич се уопште ненадувани за разлика од PS5 на пример, ама и PS5 се пак океј цените за разлика од тоа колку се надувани графичкиве. Иксбокс е најдобро како замена за PC пошо 90% од ПЦ игрите ќе ги имаш а ќе си земеш гејм пас и шибаш.

Значи го закопаа ПЦ гејмингот со копање и со се шо се дешава со графички во последниве години. Ентузијастички ПЦ билдови може само продавач на хардвер да склапа, за останатите нас обични смртници ќе си чекаме.

Неам никаква намера да финансирам вакви лудости и лудории.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.325
5.325
Скопје
hackitfree.github.io
Се наоѓаат конзоли општо по разумни цени. Нинтендо свич се уопште ненадувани за разлика од PS5 на пример, ама и PS5 се пак океј цените за разлика од тоа колку се надувани графичкиве. Иксбокс е најдобро како замена за PC пошо 90% од ПЦ игрите ќе ги имаш а ќе си земеш гејм пас и шибаш.

Значи го закопаа ПЦ гејмингот со копање и со се шо се дешава со графички во последниве години. Ентузијастички ПЦ билдови може само продавач на хардвер да склапа, за останатите нас обични смртници ќе си чекаме.

Неам никаква намера да финансирам вакви лудости и лудории.
Право збориш @toshex
Од "PC Master Race" не направија заколнати "Console paesants„
Шта речи - а не заплакати ..

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Не заборавајте дека во моментов има гејмерски лаптопи за по 1000 евра со ризен и со 3060. Баш пред два дена дискутиравме еден ацер тука на форум таков, 61.000 беше.
Перформансите се компарабилни со десктопи.
Секогаш сум бил против лаптопи, ама времиња се мењаат...

И згора на тоа, игрите се генерално срање. Нема игра за која вреди да вложиш пари во гејмерски ПЦ. Еве мојава RTX џабе ја купував, жими дум и сајберпанк :(

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно