Gajche-X
poweruser
(можно е на тој уред(mi4c) да се инсталира TWRP и со заклучен бутлоадер, така да, можно е штом е од hi.mk, на тој начин да е инсталиран TWRP и бутлоадерот да ти е оставен заклучен)Дечки едно прашање. Mi 4 LTE(Cancro), имам TWRP, имам правено инсталација на miui 8 преку вградената updater. Дали телефонот има отклучен бутлоадер(ваљда има , TWRP?) и како да го пробам најновиот неделен билд. Дали може да го извадам на телефон директно и преку вградената updater да изберам update, или треба друг со начин? Android 6.0.1 верзија, ваљда ова нема врска со Miui.
Можеш преку TWRP да флешнеш ром од xiaomi.eu
да симнеш(zip) неделен-бета/девелопер или Стабилен/месечен билд-ром,
Да го ископираш ромот(zip) на интерна меморија или сд картица.
Да рестартираш во TWRP
Да направиш фул вајп
И да го инсталираш/флешнеш ромот.
Флешувањето преку TWRP е исто како на секој друг андроид уред со кастм TWRP recovery, има мал милион туторијали на јутуб и по форумиве.
Доколку немаш потреба, и не си флешувал/немаш искуство, советувам да не инсталираш ништо преку TWRP. Најпаметно вози си го така, и инсталирај си апдејт преку updater кога ќе добиеш ОТА notification.
Плус нема да видиш/приметиш никаква разлика помеѓу неделен и стабилен билд.
Јас би причекал, за недела-две-три, ќе добиеш стабилен билд кој содржи пачови од сегашната неделна бета.
Ако ти се чепка, прво аплицирај за анлок за бутлоадер.
Доклку сакаш веднаш да чепкаш, ОБАВЕЗНО пред инсталирање на НОВ ром,
НАПРАВИ FULL BACKUP преку TWRP на ромот кој сега го има на уредот.
Android 6.0.1 и те како има врска со MIUI, едното и другото се поврзани, но кај MIUI 8 нема да примњтиш значителна разлика помеѓу MIUI 8 базиран на андроид 5.1.1 или андроид 6.0.1.
Sent from my Redmi 3X using Tapatalk
Последна промена: