Goki Poki
read-only
- 14 јули 2016
- 48
- 40
Mi5 има одлична камера за парите, rn3pro, не баш, преку ден е океј, али навечер доста послабо.Ајде ако може помош. Девојка ми е заинтересирана да земе Xiaomi телефон. Има буџет од 15000ден (+-1000ден. Макс) Најбитна и е камерата кој од палетата во тој ценовен ранг има најдобра камера?
Слободно дадете предлози ваши мислења/совети
Ping @the_maker
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
Ако е на Телеком, а сака поголем телефон, Ми Ноте 3/16 може да биде добра работа за неа, малце постар но сеуште одличен тоа ти гарантирам.. За цена ако сакаш пиши ми ПП..Ајде ако може помош. Девојка ми е заинтересирана да земе Xiaomi телефон. Има буџет од 15000ден (+-1000ден. Макс) Најбитна и е камерата кој од палетата во тој ценовен ранг има најдобра камера?
Слободно дадете предлози ваши мислења/совети
Ping @the_maker
што цена го најде 4 прајм.?"Мало" фалење![]()
Redmi 3X
2GB-Ram/32gb storage
(директ фром Чајна Aliexpress)
100.евра + 12.евра у поени
+ 22.евра царина/данок.
134.евра Тотал
(за овие пари има RN3Pro на Али,
ама таков имам,
а и кеиф ми беше 3Х![]()
сега го чекаме
Redmi 4 prime да стигне)
(Битно-
Да имаше тука 3Х
Нормално од тука ќе го купев)
![]()
![]()
![]()
Телефончето е ептен фино за парите.
Redmi 3S у друго куќиште![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
159$што цена го најде 4 прајм.?
Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
Ќе те прашам коа ќе треба. сеа за сеа ми треба да работи пошо самсунгов ми зуи камерава при отварање ќе го носам на сервис.^
Отклучувај бутлоадер,
Флешни си TWRP
Напраи си бекап на nvram/efs партициите за почеток
Sent from my Redmi 3X using Tapatalk
Не е на телеком.... А кажи ми Hi store работи само до 16:30часот работни денови? Каде може да се видат телефоните има ли некоја продавница официјална?Ако е на Телеком, а сака поголем телефон, Ми Ноте 3/16 може да биде добра работа за неа, малце постар но сеуште одличен тоа ти гарантирам.. За цена ако сакаш пиши ми ПП..
http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&path=175&product_id=272
По официјална за сега немаНе е на телеком.... А кажи ми Hi store работи само до 16:30часот работни денови? Каде може да се видат телефоните има ли некоја продавница официјална?
Немаш заземјување на кабелот/штекерот, треба да си видиш, може секоја електроника да ти изгори.Едини проблем шо забележав, а е уствари проблем со мојот продолжен кабел изгледа, е коа го вклучив редмиво да се полни на продолжен кабел директно, ме фаќа струја (при допир на лаптопот со друга рака а го држам редмиво у една).
Ова се нема десено со самсунгот кој има метална рамка околу телефонот, ама редмиво нема пластичен оквир околу портата за полнење ко шо има самсунгот.
Мислења за дали треба да се загрижувам дополнително околу ова? Не се дешава коа се полни со орогиналниот па ни со друг полнач редмито. Бар не до таа мера да го осеќам ете, пробав сто пати. Али иам метален вкус у уста сеа од прееска хахах.
ЕДИТ: Има ли начин да се измери дали има струја на шасијата од телефонот дур се полни и како?
Немаш заземјување на кабелот/штекерот, треба да си видиш, може секоја електроника да ти изгори.
Sent from my MI 5
Под хитно земи си добар продужен кабрл, на овој очигледно немаш заземјување.Едини проблем шо забележав, а е уствари проблем со мојот продолжен кабел изгледа, е коа го вклучив редмиво да се полни на продолжен кабел директно, ме фаќа струја (при допир на лаптопот со друга рака а го држам редмиво у една).
Ова се нема десено со самсунгот кој има метална рамка околу телефонот, ама редмиво нема пластичен оквир околу портата за полнење ко шо има самсунгот.
Мислења за дали треба да се загрижувам дополнително околу ова? Не се дешава коа се полни со орогиналниот па ни со друг полнач редмито. Бар не до таа мера да го осеќам ете, пробав сто пати. Али иам метален вкус у уста сеа од прееска хахах.
ЕДИТ: Има ли начин да се измери дали има струја на шасијата од телефонот дур се полни и како?
Те разбирам, но ова нема врска со телефонот, ти не треба да имаш електрично празнење во домашната струја, без разлика дали нема граунд или е меѓуфазно нешто, но не ти е добра инсталацијата. Тоа празнење од шасија на некој уред значи дека масата или заземјувањето добиваат напон, а тој напон гори електроника, затоа што изиграва 0 виртуелна.Па ни полначите за телефон не користат заземјување.
Како и да е пошо не се дешава со полначот од телефонот барем мислам дека е океј се дур не ги користам дефектниве вградени усб порти на самиот продолжен кабел.
Но чудно е дека вакво нешто не ми се дешавало до сеа со други телефони на истите порти. И уште почудно е шо најдов ваков тред
http://c.mi.com/in/thread-44174-1-1.html
Каде поддршката од ми им вели на членовите дека е нормално метални телефони да имаат електричен шок.
У секој случај @the_maker имаш ли маски за телефонов за да му стам една да не допирам металот никад ете? Уредов е топ општо само прашувам дали е ова причина за загриженост.
Те разбирам, но ова нема врска со телефонот, ти не треба да имаш електрично празнење во домашната струја, без разлика дали нема граунд или е меѓуфазно нешто, но не ти е добра инсталацијата. Тоа празнење од шасија на некој уред значи дека масата или заземјувањето добиваат напон, а тој напон гори електроника, затоа што изиграва 0 виртуелна.
Sent from my MI 5
Под хитно земи си добар продужен кабрл, на овој очигледно немаш заземјување.
Мислам дека можеш да го полниш со Самсунг полначот, не би требало да му смета,можда со тој полнач нема да "пецка".
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Фрлај продужниот мајстореНе разбрав баш се, ама не е валјда до инсталацијата пошо инсталацијата ми паѓа дури и при најмала струја у заземјување и остали нормални заштити си има на осигурачите.
Значи најверојатно е дефект у самите порти на продолжниов ко шо кажав пошо со полнач не се дешава тоа. Битно значи нема зошто да се секирам коа ги користам оригиналниот шаоми полнач или другиве со кои не се дешава истото. Поентата ми е дека нема шанси значи нешто до телефонот да е, нема потреба да го враќам така?
Портиве се директ на продолжен кабел купен од нептун за дебела пара. До сеа немав проблем со нив, но ете на металниов телефон има проблеми.
Ко шо пишав погоре мене (пошо не се разбирам од струи) ми требаше инфо дали е до портите или телефонот.
Ко шо кажав, пробав со шаоми и со нокиа полнач потоа, и нема таков проблем, или барем не можам да осетам никаква струја.
Пред тоа видно цело време при допир / конектирање со лаптопот и телефонот имаше струја шо ја осеќав на раце и дури на некои места ме пецнуваше.
Со полначиве тоа го нема, но дали е можно да има некоја струја шо не се осеќа? хахахаха
Фрлај продужниот мајсторе))
Sent from my MI 5
јас користам таков продолжен кабел со 3 усб излези,ама мојот е Xiaomi power stripОд глава на нептун ќе им го треснам хахах. Не бе океј си е за штекерите, али го купив и поради портите шо ги има усб, али ете тие веќе не ги користам не си барам беља.
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден