Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Sepak od oficijalen diler mi e tel.?
Све си е ок, ете и си пишува.. Само што таа верзија беше многу кратко, брзо се апдејтираа тие тогаш за него.. Па потоа долго се чекаше за 8 ца ама супер си работеа.. Сем некој баг со вториот сим..

Sent from my MI 5

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Патриотски минус за мејкерот :)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
И ќе ги има екслузивно во телефоните на Хај Сторе, за тој што ќе сака нормално :)
Гратис нема веќе за никој сем за нашите клиенти..

Sent from my MI 5

Nethervor

hello world
19 јули 2013
151
205
Ок, тогаш кога ќе имате проблеми, обраќајте се во Сет за асистенција.

Ова ми е малку без веза. Свака част на Мејкерот со поддршката и услугата, меѓутоа темава не е за ми уреди купени од хај стор туку за ми уреди генерално. Дали сум купил јас, или било кој, ми уред од Таџикистан или Узбекистан, ако имам нешто да прашам овде ги прашувам сите што можат и сакаат да помогнат, и секој што одговара и помага го прави тоа своеволно, а не базирано на местото од каде е купен уредот.

Уште еднаш ќе кажам, мејкерот е феноменален со поддршка и помош, ама тој самиот си одлучува дали ќе понуди помош и на оние што не купиле уред од него.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
доаѓа со MIUI 8.0.16.0(LXKCNCI_20151104_SZ) Stable со преинсталирани гоогле сервиси.

А во гаранција единствено пишува дека не влегуваат проблеми со софтвер, само хардвер.

Тоа дека од maker е подобро да се земи е подобро 100% (иако немам ништо до сега од него земено, а планирам да земам доста додатоци од камери, рутери, боксој....), ама цената си го направи своето.
Според официјалната страна (http://en.miui.com/download-293.html), последна Стабле верзија за Ми4ц ти е V8.0.5.0.LXKCNDG . За да знаеш дали си на срање-модификуван ром од некој си кинез пробај да упдејтираш до таа верзија. Доколку ти упдејтира, океј ти е, можеш да си раат, но ако никако неможеш да упдејтираш на таа верзија(без фастбут, ЕДЛ), тогаш секоја вечер пред легвење моли се другиот ден да најдеш повторно функционален телефон.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Мејкер како телефон со непостоечки фирмвер (барем со базата на Хајоми) залутал кај @Mihajlo Micho со гаранција од Хај?

Друже од каде го купи ти телефонот? Ти го купи, или некој ти го купи на поклон? Како незнаеш од каде имаш гаранција?
Od reklama5 e zemen eden tip go profavase pred nekolku meseci.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324
Ахаха, ок бате.. Може и тоа да било, фала.. Пушти скриншот ако можеш после...

Инаку, таа верзија 7.1.х.х имаш проблем само со втората сим картичка кај некого, друго си тера супер..

Sent from my MI 5
Na vtorata sim imam sd kartica ionaka ne mi treba ;) , ako mi pravi neso frki i ne pomogne factory kje go flesuvame, za sega mi odgovara da e so zaklucen bootloader za bedaj boze od gubenje ili krazba.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk
Апсолутно точно.. И јас ќе се придржувам до тоа што сум го кажал. Се дискутираше и за моралниот дел на "трговијата" за ете клиентите да имаат избор нели. Е сега, тоа ти е ко ја сега да носам Самсунг С7 од дубаи, да ги отклучувам тука со Киес и да ставам ром од xda developers.. Ете за да можам некоја апликација со Ад внатре да ставам за моја финансиска добивка. Има тоа логика?

Sent from my MI 5

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Новиов Epic Rom (6.10.13)
За Redmi Note 3 Pro е страшно добар.

228c115d1e487b5141111afcee201bd2.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
@Gajche-X
Impresii od Rom'ot ? kolku e podobar os drugite ?

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.609
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Јас пишав кој земал телефон вон Хај Сторе ако може да смени на МК јазик и да пушти скриншот од About - Contributors / Придонесувачи..

Има МК јазик, ама нема Придонесувачи, исто и со EN јазик нема Contributors - делот во About, завршува со Legal information. Има некое друго место да се види тоа?

...последна Стабле верзија за Ми4ц ти е V8.0.5.0.LXKCNDG . За да знаеш дали си на срање-модификуван ром од некој си кинез пробај да упдејтираш до таа верзија...

Нема нови верзии. Кога стегам "System updates" се јавува "No updates available".

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Gajche-X
Impresii od Rom'ot ? kolku e podobar os drugite ?
Импресии :)
Мене лично скоро сите MIUI без разлика дали е Global stable или developer или е од xiaomi.eu,
сите ми делуваат мазно и за мои потреби работат ко што треба.

Е сеа,
Предност кај Epic-ромов е што е
pre-root-иран, има Dolby Atmos твик за звук и со тоа звучката е доста погласна а и на слушалки може да се подеси "помрсен" саунд.
Ги содржи последните пачови, најверојатно од последниот Global Developer фирмвер,
базата е андроид 6.0.1,
kernel-от е најверојатно сток со најверојатно мали модификации на governor-ите од
Епик бандава.

Мазно работи,
мултитаскингот е скоро ист како кај последните Global stable и ЕУ-верзиите од xiaomi.eu.

(предходните ЕпикРом верзии ми имаат оставено добар "утисак", батеријата е страшно добра... Мада скоро на секој РОМ е добра пошто овој телефон е ѕвер коа станува збор за батерија)

За подобар од другите MIUI верзии не би се осудил да дискутирам, пошто сите имаме различни потреби и различно користиме плус различни вкусови се у прашање.

Мене лично ми се допаѓа како мала промена, иначе дејли драјвер ми е Global Stable 8.x.x.x од en.miui.com.

Тоа е тоа.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bravo

hello world
12 декември 2015
221
319
Ја лично би земал телефон исклучиво од хи.ком, без разлика што во сет имам пријател кој гарантирано нема да ми ја поништи гаранцијата ако ставам друг софтвер.
Мејкер посветуе по неколку саати секој ден и се труди да го реши секој проблем. Голема работа ако доплатам 1000 или 2000 денари плус. Телефонот ќе го возам 2 години сигурно и ќе бидам раат дека и да се сјебе нешто, ќе имам макс поддршка.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Нема нови верзии. Кога стегам "System updates" се јавува "No updates available".
Штом ти вика "No updates available" не си на официјален ром, и којзнае дали воопшто некогаш ќе имаш некаков упдејт. Јас да сум на твое место (а еднаш бев кога купив РН3Про на старо) би барал начин да си ставам официјален ром или некој од европските верзии( за европскиве треба да имаш отклучен бутлоадер), пошо стварно не си сигурен со таков Ром, полн со блоатвер, може да дојде до злоупотреба на податоци и слично.

Е сега врска немам дали би ти важела гаранцијата доколку флешниш друг ром, тоа останува на тебе да си провериш. Инаку, со здравје да го користиш и среќата да му се погоди. Кажи какви се импресиите од хардверот (мада со лош софтвер може и погрешни импресии да се стекнат) :)

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
ЕУ ромот = global stable?

И дали ке ми треба рут или било какви тракатанци за да го ставам на Red Mi 3S кој во моментов е на 6.10.13 Global.

Едит:
Која е разликата меѓу system update и fastboot update?

Едит 2:
Телефонов (Red Mi 3S) дојде со UK/US полнач. Ке му смета ако го полнам со полнач од друг телефон или директ од PC преку USB 2.0 порта?

Последна промена:

Motherboard

hello world
4 септември 2015
150
190
Телефонов (Red Mi 3S) дојде со UK/US полнач. Ке му смета ако го полнам со полнач од друг телефон или директ од PC преку USB 2.0 порта?

Купи си едно вакво ќе ти брка работа да си користиш оргинал полнач :)

a440.jpg

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.031
UNIVERSE
www.miui.mk

И дали ке ми треба рут или било какви тракатанци за да го ставам на Red Mi 3S кој во моментов е на 6.10.13 Global.

Едит:

Едит 2:
1. Тој софтвер е добар, не би требало да се пипа. Ако сакаш пипање, тогаш треба да инсталираш TWRP Recovery и после Xiaomi.eu ром-от
2. ЕУ ром е наша направија со оптимизации = Глобал на база на нашата направија, само што Ми го зема да го хостира кај нив, и да ги контролира апдејтите, инаку се нашите преводи и додатоци внатре. ЕУ е пооптимизиран во секој случај, а исти се во базата.
3. Фастбоот е форма на компајлиран РОМ кој може да инсталира во посебна постапка, а System Update е истиот само компајлиран да се инсталира преку Recovery - Updater
4. Ќе му смета ако е од друг производител, посебно Самсунг. Ако има некој квалитетет third party полнач тогаш нема да има проблем.

Mihajlo Micho

hello world
25 март 2015
225
324

Едит:

Едит 2:
Jas go updejtuvav t.e go fleshuvav preku recovery poso imase zaklucen bootloader ( ista procedura e i za briked phone). Po fajlovite na maker i po YouTube tutorial lesno pomina se. Kaj mene so zaklucen bootloader nemozev da napraam ota update.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.157
16.247
Три прашања:
1. Зошто клетово гомно Redmi Note 2 не ги стартува апликациите кои треба автоматски да ги стартува на стартап? Како на пример Alarm Clock Ectreme, My data plan, Blue Mail и други?
2. Зошто пре-клетово гомно само без прашање апдејтира weekly update у Недела у сред ноќ и ме поебува во Понеделник да се успијам (пошто нели алармот нејќе да се стартува сам како што треба и како што стартува на сите други телефони).
3. Зошто откако ќе го заврши клетиот апдејт, кога ќе отидам на репортот што е ново со апдејтот вели Definitely a bad Landing error 404?
Зошто си цреп, те мрзи две менија да отвориш и да видиш како треба да се намести. За тебе само тесла и колче и по полето да одеш...

Последни теми

ит маркет

На врв Дно