би пробал ама сменет ми е ромот во MoKee rom поради тие заебанции рестарти и can't connect по фб и други апп.Дечки, некој со Ми 4 на база 6.0. да проба нешто сака?
Имено, сега видовме дека Ми направиле грешка во конфигурацијата за таа база на процесорот, и само 2 јадра се активни кога е во мирување, а тоа предизвикува после ненадејни рестарти, греење повеќе и трошење батерија. Со рут може да се смени нешто, еве ќе постирам, па ако некој проба нека пише искуство.
Симнете го овој фајл: //cloud.tapatalk.com/s/57dfe313e1118/thermal-engine-8974.conf.zip
- Отпакувајте го и сменете го другиот тука: /system/etc thermal Conf (со овој новиот)
- избришете го фајлот mpdecision во: /system/bin
- Рестарт
Смеам кај жена ми да експериментирам? Да не ме прати кај што не требаДечки, некој со Ми 4 на база 6.0. да проба нешто сака?...
Па ништо не губишСмеам кај жена ми да експериментирам? Да не ме прати кај што не треба![]()
Не чепкај колега,.... Од искуствоСмеам кај жена ми да експериментирам? Да не ме прати кај што не треба![]()
Би требало, пробај..Ќе работи на Mi3 ова? На глобален стабилен билд сум и мамата и ја е..ва на батеријата.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
Чекај значи ова и нас Mi4-LTE не опфаќа. Приметив со TrepnProfier(од Qualcomm) дека кога телефонот работи во default мод, работат само 2 јадра до 1.2Ghz (у најтежок случај). А кога ке ставам перфоманс, идат сите 4 до 2.5Ghz. Немам проблем у никој случај, освен што никогаш не се активираат 4 јадра во default mode.Дечки, некој со Ми 4 на база 6.0. да проба нешто сака?
Имено, сега видовме дека Ми направиле грешка во конфигурацијата за таа база на процесорот, и само 2 јадра се активни кога е во мирување, а тоа предизвикува после ненадејни рестарти, греење повеќе и трошење батерија. Со рут може да се смени нешто, еве ќе постирам, па ако некој проба нека пише искуство.
Симнете го овој фајл: //cloud.tapatalk.com/s/57dfe313e1118/thermal-engine-8974.conf.zip
- Отпакувајте го и сменете го другиот тука: /system/etc thermal Conf (со овој новиот)
- избришете го фајлот mpdecision во: /system/bin
- Рестарт
Те шпионира НСА, без гајле нормално е тоа.ми дојде нотификација за пропуштен повик од непознат кинески контакт и кога стиснав на него ми отвори браузер
http://app.xiaomi.com/browse?url=...........
wtf...?
RN3pro global stable 7.5.4.0
Over kill - Monster kill !!
Е ајде де.. повеќемина го репортнаа ова со алармот како баг..Мене цело време ми е на сајлент па сабајлево ме разбуди алармот
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
3 ги имам купено, подобро за парите нема да најдиш. Апликацијата е на англиски, firmware им се менува за rtsp сервер ако ти треба.. Одлични се.Што опции има ова: http://www.hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=313
И дали има мени, апликација и се тоа на англиски?
A kolku dena moze da snima na edna karticka i dali ima motion detect camerava?3 ги имам купено, подобро за парите нема да најдиш. Апликацијата е на англиски, firmware им се менува за rtsp сервер ако ти треба.. Одлични се.
Moже ли некаков ривју да направиш? Барем со текст?3 ги имам купено, подобро за парите нема да најдиш. Апликацијата е на англиски, firmware им се менува за rtsp сервер ако ти треба.. Одлични се.
Здраво,
Деновиве купувам телефон, ме интересира Redmi 3S или Redmi 3 Pro. Не сакам големи екрани мислам дека тие 2 се ок, но Note никако.
Во HI ми рекоа дека Redmi 3 Pro немало повеќе да се продава и ќе биде замеент со Redmi 3S
Што мислите за Redmi 3S 32GB / 3GB рам беше моделот мислам
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден