Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Avid

senior
21 јануари 2009
6.442
11.498
Скопје
За една година кога ќе стават анти рол бек на сите телефони ќе стане јасно. На кого ќе му дадат акаунт за сервис и флешување, тој ќе биде официјален.
А дотогаш, предлагам да ја „обновуваме“ дискусијава барем еднаш неделно.
Оваа ли е latest закана. И бесилка за тие што купиле од анхоч следна година.
Па ако не е за нивни пазар...

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Не се давете де. Никој не е ексклузивец у МК. Само ме чуди Мејкеро со цениве. Иначе и во Анхоч се 99% глобал модели, не се за Кинески пазар.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ме радува што ти дојде паметот на оваа тема.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Не се давете де. Никој не е ексклузивец у МК. Само ме чуди Мејкеро со цениве. Иначе и во Анхоч се 99% глобал модели, не се за Кинески пазар.

На се оди хај со висока маржа. Затоа и е ХАЈ нели?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
На се оди хај со висока маржа. Затоа и е ХАЈ нели?

High Marge
8bdef9589c57db8c115205a664b617c3.gif

Sent from my MI 4W using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Дечки, што е разлика у Redmi 5 plus у анхоч и нептун, освен 3000 денари ? Анхоч е кинеска верзија, нептун европска ?
Колку што гледам 1500 ден е разликата, а треба исти да се верзиите.
Anhoch PC Market Online - Xiaomi Redmi 5 Plus 3GB/32GB LTE Dual SIM Gold w/Silicone Case
XIAOMI Redmi 5 Plus (E7), 5.99", 32/3GB, 12/5MP, 4000mAh, црн

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
U Neptun se od HI so cena od HI, pa dem3k so nekoj Happy popust. U anhoch se istite ama bas istite bev preeska ama pievtini. Uvoznik normalno Amako tamu. Najverojaynonso se druga opr3ma imaat bolji kanal za nabavka, i ili ne tepaat marza mnogu.

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Може ли некако да се среди да ми доаѓаат известувања од фб,резултати,инстаграм итн бидејќи некогаш доаѓа некогаш не а се е уклучено во сетингс.

MrBones

read-only
26 август 2017
19
9
Здраво,

Гледам на Aliexpress има промоција на Xiaomi телефониве, па сакам да прашам дали има некој нарачано, како се на квалитет, некакви потенциални проблеми или царина кај нас?

И ако може некој да препорача некој модел до 200$ ?

cipiripi

hello world
7 септември 2010
334
321
Здраво,

Гледам на Aliexpress има промоција на Xiaomi телефониве, па сакам да прашам дали има некој нарачано, како се на квалитет, некакви потенциални проблеми или царина кај нас?

И ако може некој да препорача некој модел до 200$ ?
Порачај си слободно... Ако ти одговара цената по која се продава плус царина 18% (обавезно) и нормално без гаранција е. Имаш чекање од 20 дена просек, може и побрзо.
Со сите трошоци, пак ти излегува поевтино негде 30% одколку да купиш од МК.
Тоа ти е легален увоз, со платени сите законски давачки. Квалитетот е тој, Единствено ќе го нема "magic touch" од овластените и екстра маржата....и повремено ќе те заплашуваат одредени...

Овдешните цени на Xiaomi не се нормални, на ниво па и поскапи од Самсунг (за флагшип модели), а не се во ништо подобри.

Ми8 поскап од С9???
Mi Mix 2s поскап од С9 Плус???

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Последна промена:

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Порачај си слободно... Ако ти одговара цената по која се продава плус царина 18% (обавезно) и нормално без гаранција е. Имаш чекање од 20 дена просек, може и побрзо.
Тоа ти е легален увоз, со платени сите законски давачки. Квалитетот е тој, Единствено ќе го нема "magic touch" од овластените и екстра маржата....и повремено ќе те заплашуваат одредени...

Овдешните цени на Xiaomi не се нормални, на ниво па и поскапи од Самсунг (за флагшип модели), а не се во ништо подобри.

Ми8 поскап од С9???

Нема царина има 18%ДДВ и поштарина ако го отворат и бараат фактура да прати,ако не нема ништо само подигање од шалтер.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

highflyer

hello world
3 јануари 2010
272
159
highflyer's setup  
Processor & Cooler
i5 2500k & Hyper 212 evo
Motherboard
Asus Sabertooth P67 REV 3.0
PSU
Antec HCG 850W
RAM
8GB Kingston HyperX
Video card
Sapphire RX 460 2GB
Case
CM Elite 370
Mouse
Bloody V3
Keyboard
SteelSeries Apex Raw
Monitor
Fuego 24' FHD TV
OS
Win 10
Нема царина има 18%ДДВ и поштарина ако го отворат и бараат фактура да прати,ако не нема ништо само подигање од шалтер.

Оф топик : за smartwatch од 60 евра, ќе треба да платам ддв , би ме тормозеле со фактури или како ќе се погоди ?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Оф топик : за smartwatch од 60 евра, ќе треба да платам ддв , би ме тормозеле со фактури или како ќе се погоди ?
Нема правило,можеш да поминеш и без тоа,ако го задржат на царина и имаш статус(недостига фактура)тогаш треба да платиш(бараат скриншот од извод од кредитна картица и од порачката.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526

Ми8 поскап од С9???

Незнам каде имаш видено МИ8 поскап пд С9 и сличните споредби. Сепак збориме за локален бизнис, со локална пазарна куповна моќ и неможност за купување кујзнае какви залихи у МК. Додатно локална гаранција, каква таква боља е од никаквата на Алиекспрес. За себе кога купуеш е твој избор, но генерерална препорака да се дава е лошо. Плус јс не сум видел заплашувања, незнам од кај ги извадивте. Анти ролбекот, и ограничениот ЕДЛ Шаоми ги смисли не локалциве.
Отворете дуќан, вработени, телефони на залиха, да може кој сака да проба да допре, па комуналии, па ова она, па сервис и делови,итн. итн. па после споредувајте со Али.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Незнам каде имаш видено МИ8 поскап пд С9 и сличните споредби. Сепак збориме за локален бизнис, со локална пазарна куповна моќ и неможност за купување кујзнае какви залихи у МК. Додатно локална гаранција, каква таква боља е од никаквата на Алиекспрес. За себе кога купуеш е твој избор, но генерерална препорака да се дава е лошо. Плус јс не сум видел заплашувања, незнам од кај ги извадивте. Анти ролбекот, и ограничениот ЕДЛ Шаоми ги смисли не локалциве.
Отворете дуќан, вработени, телефони на залиха, да може кој сака да проба да допре, па комуналии, па ова она, па сервис и делови,итн. итн. па после споредувајте со Али.

Леле леле цела филозофија.....извини за изразов. Одовде земаат луѓе кои не сакаат да чекаат и за да имаат некаква гаранција. А и таа вака или онака може да не ја добијат. Шаоми одовде, посебно за поскапи модели не се купува поради високата маржа. А дека ќе се случи дефект не верувам освен во 5 % од случаите.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.526
Леле леле цела филозофија.....извини за изразов. Одовде земаат луѓе кои не сакаат да чекаат и за да имаат некаква гаранција. А и таа вака или онака може да не ја добијат. Шаоми одовде, посебно за поскапи модели не се купува поради високата маржа. А дека ќе се случи дефект не верувам освен во 5 % од случаите.

Филозофија или не, така стојат работите. Реков и погоре дека не е муабетот за мене и тебе и сл. Работата е за тие не од овде. Со чекањето да ако баш сакаш да го имаш одма по искачање онда Али со сите позитивности и маани. Тоа со гаранцијата од 5% не се сложувам воопшто, моето искуство со гаранции на разно разни уреди овде у МК е даааалекууу над тоа. Вклучувајќи и телефони.

9 август 2018
1.172
477
Незнам зошто на Dxo Mark се угледувате.
Сето тоа е една огромна глупост.
Прав тест на камера е да искочиш надвор, да направиш неколку фотки со различни сетинзи дење и ноќе и да ги споредиш.
Кое ќе ви фати око највише = најдобриот телефон за сликање според вас.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно