Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Сега ќе ти пишат дека не вреди затоа што има 3000mAh батерија и повеќе не треба да се произведуваат телефони со толкав капацитет на батеријата.
Супер телефон со доста издржлива батерија, за оној на кој предност му е тоа. Кога некој друг телефон со толкав капацитет на батерија ќе вади 7-10 часа SoT и ќе ја полни најмалку на секои 36 часа нека препорачаат.

И јас сум еден од тие и си кажувам: ех уште да беше батеријата барем 4000mah :)

xaocot

hello world
15 април 2011
124
56
А да ги споделиш сликите ние ко обични смртници да оцениме? Онака, за мајтап, не можиме да се врстиме со студиото секако, чим ти требало х време за да ги убедиш.
Другар жена ми и децата се на сликите.... Зашто би ти ги покажал

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Сум имал секакви телефони: Нокии, ХТЦ, Хуавеи, Самсунг, Сони...Сите телефони ми паѓале повеќе пати, некои и без маски и ништо не се скршило или расипало.

Имам Redmi Note 4x и имам маска, ми падна 4-5 пати од џеб и се расипало нешто со матичната и некој конектор. Анхоч го поправија под гаранција што е супер, ама барем од мое искуство ова е доволен показател за квалитетот на телефоните и buildот. Ич не знам дали е баш до мојот модел ама ете :D
Јас во никој случај не би земал Xiaomi телефон без гаранција (превод: сетек, алиекспрес...) зашто тоа нивната гаранција не се ни брои :D

МИУИ исто често има багови

Инаку тој што бараше предлози за телефон подобро да отвори нова тема. Ако прашуваш во тема за Ми дали се добри телефоните, веројатноста е дека повеќето ќе ти речат дека се добри

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Сум имал секакви телефони: Нокии, ХТЦ, Хуавеи, Самсунг, Сони...Сите телефони ми паѓале повеќе пати, некои и без маски и ништо не се скршило или расипало.

Имам Redmi Note 4x и имам маска, ми падна 4-5 пати од џеб и се расипало нешто со матичната и некој конектор. Анхоч го поправија под гаранција што е супер, ама барем од мое искуство ова е доволен показател за квалитетот на телефоните и buildот. Ич не знам дали е баш до мојот модел ама ете :D
Јас во никој случај не би земал Xiaomi телефон без гаранција (превод: сетек, алиекспрес...) зашто тоа нивната гаранција не се ни брои :D

МИУИ исто често има багови

Инаку тој што бараше предлози за телефон подобро да отвори нова тема. Ако прашуваш во тема за Ми дали се добри телефоните, веројатноста е дека повеќето ќе ти речат дека се добри
Нажалост miui има толку чудни багови што едино решение е:
ITCrow.jpg

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
459
647
Моето предвидување за цена на поко е 22500.

Од али ако те прегледаат на царина би било 20500. Се над 22500 за мене е неисплатливо. Ако имаш среќа на царина би било 17500.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
И не заборавајте 6% cashback od topcashback.com ако порачувате од али, тоа е солидна сума за нарачки над 300еу

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
И не заборавајте 6% cashback od topcashback.com ако порачувате од али, тоа е солидна сума за нарачки над 300еу

На тема кешбек, дали ти има стигнато нешто во последните 2-3 недели, да го потврдеш, а да ти касни уште да не ти го дава како трансакција?
Мене некои 60$ кешбек не ми ги покажува веќе 2 недели+ ...

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
На тема кешбек, дали ти има стигнато нешто во последните 2-3 недели, да го потврдеш, а да ти касни уште да не ти го дава како трансакција?
Мене некои 60$ кешбек не ми ги покажува веќе 2 недели+ ...
Имам многу трансакции и не можам баш да следам, па не знам точно дали ми каснат трансакции или не. Во последно време сите трансакции ми се по 3-4 долари па не ни ги следам

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Тие ситните и мене ми стигаа редовно, за поголемиве правам муабет.. ме чуди малце.

Сори за офф-топик.

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Не ми е јасно што се случува последниве 2-3 дена, ништо не сум сменил или направил, али навечер го оставам со ~80% батерија и сабајле го наоѓам со ~60-70% батерија.
Screenshot_2018-08-31-06-27-49-170_com.miui.securitycenter.png Screenshot_2018-08-31-06-25-33-872_com.miui.securitycenter.png

Што мака видел не ми е јасно. Инаку се работи за Mi Mix 2 Global Stable.
Исто така чат пат преку ден наоѓам апликации кои немаат пермисија да работат у позадина и да си се палат сами, као работат.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Не ми е јасно што се случува последниве 2-3 дена, ништо не сум сменил или направил, али навечер го оставам со ~80% батерија и сабајле го наоѓам со ~60-70% батерија.
Погледнете го атачментот 66622 Погледнете го атачментот 66623

Што мака видел не ми е јасно. Инаку се работи за Mi Mix 2 Global Stable.
Исто така чат пат преку ден наоѓам апликации кои немаат пермисија да работат у позадина и да си се палат сами, као работат.
Здраво, најчесто на прашањата со прашање: Која верзија на Global Stable? Дали има понов Update a не си го инсталирал. Ако тоа не помага - фактори ресет.

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Здраво, најчесто на прашањата со прашање: Која верзија на Global Stable? Дали има понов Update a не си го инсталирал. Ако тоа не помага - фактори ресет.

9.6.1 си е. Нит има нов апдејт нит се апдејтирал скоро. А за фактори ресет ќе почекам малку. Не бива одма толку радикално. Доби хард ресет сеа за сеа па ќе видиме.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
9.6.1 си е. Нит има нов апдејт нит се апдејтирал скоро. А за фактори ресет ќе почекам малку. Не бива одма толку радикално. Доби хард ресет сеа за сеа па ќе видиме.
[MIUI BETA TEAM] Understanding Factory Reset vs Hard Reset - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum така е, имало разлика, на тоа мислев и јас wipe all data од Recovery.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно