Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

MaxTV - Генерална дискусија

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Се надевам дека некој од Телеком чита у групава
Телеком ,пошто сте копита невидени , и не најдовте начин да обезбедите дополнителни канали од Арена Спорт , јас денес не сум у можност да гледам Формула 1.
Договорот ми завршува со вас за две недели , и нема никакви шанси да го продолжам , иако сум ваш корисник од 2008 година .

КОПИТА СТЕ !!!!

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.769
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Се надевам дека некој од Телеком чита у групава
Телеком ,пошто сте копита невидени , и не најдовте начин да обезбедите дополнителни канали од Арена Спорт , јас денес не сум у можност да гледам Формула 1.
Договорот ми завршува со вас за две недели , и нема никакви шанси да го продолжам , иако сум ваш корисник од 2008 година .

КОПИТА СТЕ !!!!

Телеком ниту го продадоа СК на Арена ниту па ја кројат програмската шема на Арена. Арена сами си решија да пренесуваат Мото ГП до бескрај, па да пуштат реклами па да се укључат на трката во 25ти круг.

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Телеком ниту го продадоа СК на Арена ниту па ја кројат програмската шема на Арена. Арена сами си решија да пренесуваат Мото ГП до бескрај, па да пуштат реклами па да се укључат на трката во 25ти круг.
а бе ич не ме боли која е причината
Плаќам цел куп пари месечно и сакам да гледам Формула 1. Пошто не се способни да обезбедат , очигледно е дека ќе идеме на пиратерија .

Само не ги браните Телеком ве молам !Не се маалски провајдер

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.769
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Плаќам цел куп пари месечно и сакам да гледам Формула 1. Пошто не се способни да обезбедат , очигледно е дека ќе идеме на пиратерија .

Абе јас не знам зошто не им раскина на телеком кога МРТВ прекина да пренесува Формула...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507

Ај сега кажи како да пуштат Ф1 како не маалски провајдер, кога имателот на правата решил да прави што сака да прави. Да беа маалски провајдер се знаеше како ќе направеа можеби, ќе испиратираа или немаше воопшто ни да гледаш.
Оти не им се изнае**ваш на Арена на секаде, туку на овие кои само го реемитуваат тоа што друг го обезбедува како пренос (и тоа со измена у последен момент од ќеиф).

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ваљда намерно прават така за да извршат притисок врз операторите да ги откупат правата и за останатите арена канали.

Јас мислам дека ова е причината, Арена е алчна да земе повеќе пари за правата за другите канали, операторите поради (можеби) мал интерес не им е во фокус да дадат повеќе пари за тие канали и едноставно овој „проблем“ го ставаат под тепих, и го чуваат како нешто што во иднина ќе го искористат како маркетинг „промоција“ во некои идни нивни пакети.

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Не знаев дека Телеком има волку дрвени адвокати ...
Јас парите на Телеком му ги плаќам и ако задоцнам со плаќање ,плаќам пенали . А кога Телеком нема да пренесува нешто што го рекламираат дека го нудат , тогаш тишина , одма се јавуваат членови да го бранат .
Мене не ме интересира , дали нив ги дупи Арена или било кој ,не е мој проблем и за тоа нема оправдувања .
За мои пари има да им се изна..ам !

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
А кога Телеком нема да пренесува нешто што го рекламираат дека го нудат , тогаш тишина , одма се јавуваат членови да го бранат .
Телеком пренесува тоа што го рекламира, АРЕНА Спорт. Е сега што Арена спорт не пренесува тоа што ти сакаш да пренесува не е проблем на Телеком.
Никако не кажа каде Телеком ти рекламирал дека директно пренесува Ф1, или како Телеком да ти пренесе тебе Ф1 легално надвор од Арена спорт.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не сум корисник на Телеком (сè уште), не знам кои програми ги нудат иако како голем оператор сметам дека истите канали се објавени на нивна листа на веб страната, така да ќе одбијам да реплицирам на коментарот погоре пошто ниту сум оператор на Телеком, ниту пак некој „дрвен адвокат“.

Има едно правило, ако нешто што е рекламирано не е добиено може да се поднесе жалба/приговор и на крај да се раскине договор, но некои луѓе и во 2025та сè уште не можат да разграничат како некои работи функционираат.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.601
1.764
Па еве јас сакав да ја погледнам завршницата на Хрватската ХНЛ, каде во последно коло се одлучуваше шампионот, но Арена одлучила тој натпревар да оди на Арена 10 каналот, секако нема да ги обвинувам Телеком за оваа одлука, пошто јас сум сакал да гледам нешто за кое има мал интерес во нивната земја Србија и нема потреба да се прават драми околу тоа.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.769
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Телеком пренесува тоа што го рекламира, АРЕНА Спорт. Е сега што Арена спорт не пренесува тоа што ти сакаш да пренесува не е проблем на Телеком.
Никако не кажа каде Телеком ти рекламирал дека директно пренесува Ф1, или како Телеком да ти пренесе тебе Ф1 легално надвор од Арена спорт.
Не сум корисник на Телеком (сè уште), не знам кои програми ги нудат иако како голем оператор сметам дека истите канали се објавени на нивна листа на веб страната, така да ќе одбијам да реплицирам на коментарот погоре пошто ниту сум оператор на Телеком, ниту пак некој „дрвен адвокат“.

Има едно правило, ако нешто што е рекламирано не е добиено може да се поднесе жалба/приговор и на крај да се раскине договор, но некои луѓе и во 2025та сè уште не можат да разграничат како некои работи функционираат.
Па еве јас сакав да ја погледнам завршницата на Хрватската ХНЛ, каде во последно коло се одлучуваше шампионот, но Арена одлучила тој натпревар да оди на Арена 10 каналот, секако нема да ги обвинувам Телеком за оваа одлука, пошто јас сум сакал да гледам нешто за кое има мал интерес во нивната земја Србија и нема потреба да се прават драми околу тоа.

9v7mjc.gif

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Значи вака вчера во тој период 15-15:45 на Арена Спорт 3 и Арена Спорт 4 немаше буквално ништо некоја емисија и реприза на утакмица. Дури на Арена Спорт 3 требаше да оди Мото3 од 15:30 па тој канал не ни имаше закажан пренос пошо каснеше МотоГП. И на покрај 2 слободни канали Арена се одлучува да пренесува дури на Арена Спорт 7. Пазете трка Ф1 нема место на ниеден од првите 8 канали. Ова им е многу редовна политика да се што касни иде на 7+. Макар имало и незавршен третоклсем тенис пред неколку викенди Реал утакмица у ЛаЛига идеше на Арена Спорт 1х2. Па кок е тој канал уопште јеб*о вас бог.

Прво коло што го пренесуваа они имаше Баерн Дортмунд утакмица која беше за на Премиум 1 и на крај испадна дека први пола саат ќе идела на Арена 9 или 10 кој ли и да беше секако го немавме.

Проблемот на Телеком е што во соопштението имаат дека сите спортски преноси од сега ќе можат да се следат на Арена каналите. Али не Телеком, за жал не може.

Али и Арена се болни. Имаат пуштено Арена 4 Премиум веќе месец дена и иде само на операторите од Телеком Србија и сеуште нема никакви преноси само им стои празен.

Па уште по форумове имаше и полемики дали ќе се зголемела цената… За што бе?

Последна промена:

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Не можам да Ве разберам , вчера не ускратија за формула , пред недела две немаше Серија А неколку утакмици и да не набројувам . Затоа отсуство на конкуренција е лоша работа , ќе добиеш полоша услуга за парите .
Нека си седнат бе со Арена да си се договорат и да ги пуштат сите нивни канали . Не знам со кој памет ги браните , наместо заедно да направиме притисок и да го добиеме тоа за кое плаќаме .

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Не се криви операторите тоа што нудат Арена тоа е и тоа што можат засега да нудат тоа.

Ако е дозволиво може на Арена да им текне од утре никогаш да не емитуваат пример F1 a само да ги држат правата во фиока и тука нема да е крив било кој операторот. Ете MTEL кој се сопственици на Arena каналите па ги немаат останатите Arena канали во Македонија.

Разбирам дека ако нешто не емитува операторот би требало да се пожалиш и да бараш раскинување но операторот не влијае за тоа што ќе се емитува на тв каналите.

head1

hello world
15 ноември 2016
94
117
Не се криви операторите тоа што нудат Арена тоа е и тоа што можат засега да нудат тоа.

Ако е дозволиво може на Арена да им текне од утре никогаш да не емитуваат пример F1 a само да ги држат правата во фиока и тука нема да е крив било кој операторот. Ете MTEL кој се сопственици на Arena каналите па ги немаат останатите Arena канали во Македонија.

Разбирам дека ако нешто не емитува операторот би требало да се пожалиш и да бараш раскинување но операторот не влијае за тоа што ќе се емитува на тв каналите.
Очигледно не се разбираме ....

Јасно е дека не може да влијаат нашиве провајдери која утакмица на кој канал на Арена ќе се емитува .
Ама сигурно може да влијаат да се пуштат и другите Арена канали во Македонија . Па за што му плаќаме на Телеком за Спортски пакет Арена ? Да гледаме Арена лајт ?
Или спремаат дополнителен Арена пакет , па уште малку да не пострижат !

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Очигледно не се разбираме ....

Јасно е дека не може да влијаат нашиве провајдери која утакмица на кој канал на Арена ќе се емитува .
Ама сигурно може да влијаат да се пуштат и другите Арена канали во Македонија . Па за што му плаќаме на Телеком за Спортски пакет Арена ? Да гледаме Арена лајт ?
Или спремаат дополнителен Арена пакет , па уште малку да не пострижат !
Од кај да знаеме може влијаеле да се пуштат. Можеби се чека на нивна дистрибуција и одобрување од страна на АВМУ или кој треба да одобри.

Ете ни MTEL во Македонија колку што сум информиран ги нема останатите Arena канали само за разлика од останатите оператири они имаат и Arena Sport 1x2 и Premier League канал и LFCTV.
Останатите Аrena Sport 6, 7, 8, 9, 10 ги немаа а знаеме MTEL Tелеком Србија е сопственик на тие канали.

Во Србија сеуште не е официјално пуштен тој Arena Premium 4 канал.

Последна промена:

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26
Како тоа не се криви телеком? Па ја во телеком сум купил Спорт клуб пакет заради мото гп и формула,мене Арените не ме ни интересираа.Некој ден пред да ги укинат Спорт клибовите си ќутеа што не најдоа иста замена? Спорт клуб си постои сеуште не е замрен.Што не не известеа тогаш дека ке ги нема Спорт клуб или сега да не известат кога ке ги пуштат дополнителните канали од Арена?пак си ќутат.Од 17 спортски канали сега имаме 7 и уште да не треба да им доплакаме сега.Телеком не оштети нас а не Арена.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Од кај да знаеме може влијаеле да се пуштат. Можеби се чека на нивна дистрибуција и одобрување од страна на АВМУ или кој треба да одобри.

Ете ни MTEL во Македонија колку што сум информиран ги нема останатите Arena канали само за разлика од останатите оператири они имаат и Arena Sport 1x2 и Premier League канал и LFCTV.
Останатите Аrena Sport 6, 7, 8, 9, 10 ги немаа а знаеме MTEL Tелеком Србија е сопственик на тие канали.

Во Србија сеуште не е официјално пуштен тој Arena Premium 4 канал.
Крајниот корисник не го интересира што прави Телеком/А1/Мтел со Арена. Ти имаш договор со Телеком, не со арена. Телеком си има известување дека правата за територијата на МК за сите спортски настани ги откупи Арена од СК и дека сите спортски настани таму ќе се пратат. Е сега сме во ситуација да некој што ги откупил тие права за наша територија воопшто дел од нив и да не емитува на таа наша територија. Wtfff...
Не ме интересира мене дали е проблемот до Телеком или до Арена, тоа они треба да си го расчистат. Али пошо еве си ќутиме и само разбиваме тука полемики нив ги заболе тоа да го расчистат меѓусебно. Ја не ги разбирам ни операториве ко мува да не ги лази тоа што и Арена си игра таквото со нив па корисниците кај нив плачат. Спамајте ги и тоа е тоа, многу големо прашање и за нашиве АВМУ/АЕК е и како тоа фирма откупува права за наша територија а не се ни емитува дел од таа програма на наша територија.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Сите што се буните, ај прочитајте си договорите и условите за користење. Задржете се на делот каде Телеком ви гарантира одредени програми и настани. Упсала немало таков дел.
Ај сега најдете го законот за авторски права, ули за радиодифузна дејност и видете дали АЕК може да му наложи на некој дали од кога ќе ги купи правата за одредени канали, настани и слично, мора да ги емитува и останато.
Дајте луѓе, ОК е, јасно е дека во се скршил меракот заа Ф1, или било што, ама бидете реални и реагирамте таму каде е редот, не да тепаме празна слама.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.284
1.315
Сите што се буните, ај прочитајте си договорите и условите за користење. Задржете се на делот каде Телеком ви гарантира одредени програми и настани. Упсала немало таков дел.
Ај сега најдете го законот за авторски права, ули за радиодифузна дејност и видете дали АЕК може да му наложи на некој дали од кога ќе ги купи правата за одредени канали, настани и слично, мора да ги емитува и останато.
Дајте луѓе, ОК е, јасно е дека во се скршил меракот заа Ф1, или било што, ама бидете реални и реагирамте таму каде е редот, не да тепаме празна слама.

Па ајде ако е така за инат татариве на пример нека ги купат за се правава на пример па нека не пуштаат за инат да не гледаме. Не можеш така друже да си играш к*рташак со цела држава ќе ги купам правата па ајде сега ова ќе го правам за профит да реализирам поголем. Да имаме институции кои работат ќе се реши ова. Али немаме и пак е граѓанинот тој кој целосно губи ради туѓ профит. Ако ти е океј тоа, ок, секој има право да си има свој став. Али пошо ценам секој да си има свој став никогаш никому овде не сум пишал што те заболе тебе што се буниш. Некому му е. Плаќам цело време, ветени ми е на нивно соопштение кое уште им стои дека сите тв права се наследени на Арена и дека се таму може да пратиме. Но реалноста е дека не може. Никогаш нема да го разберам ова, гледате сите губат со ова никој не добива и пак ги браните. Зошто?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Па ајде ако е така за инат татариве на пример нека ги купат за се правава на пример па нека не пуштаат за инат да не гледаме. Не можеш така друже да си играш к*рташак со цела држава ќе ги купам правата па ајде сега ова ќе го правам за профит да реализирам поголем. Да имаме институции кои работат ќе се реши ова. Али немаме и пак е граѓанинот тој кој целосно губи ради туѓ профит. Ако ти е океј тоа, ок, секој има право да си има свој став. Али пошо ценам секој да си има свој став никогаш никому овде не сум пишал што те заболе тебе што се буниш. Некому му е. Плаќам цело време, ветени ми е на нивно соопштение кое уште им стои дека сите тв права се наследени на Арена и дека се таму може да пратиме. Но реалноста е дека не може. Никогаш нема да го разберам ова, гледате сите губат со ова никој не добива и пак ги браните. Зошто?

Како не разбирате дека не ги браниме него ви кажуваме како с правилата на играта, која е вика авторски права. Дали е фер или не, тоа е сосема друга работа, ама дек може да си играат к*рташак можат. Отишле Арена, СК, еуроспорт или уотсоевер искеширале у на пример Ф1 за Балкан и што сакаат можат да прават и тој Ф1 да речеме нема да даде пренос никому друг. Ај сега што не се буните у ФИА, НБА, ФИБА итн...

andrej1212us

read-only
31 јули 2024
45
26

Ако имаш време да читаш закони за све што купуваш слободно троши си време,не е работава ако не си прочитал па ке те заебеме.Купуваш нешто и очекуваш да биде така,како то си ги плаќам редовно сметките очекувам барем да ме информираат што е планот за иднина зашто не се придржувале на пакетите што ги нудат.Прошлиот месец ми наплатија дека сум изрентал филм од видеотеката а за 15 години не сум влегол во тоа мени.Ме прашаа да не сум го дал ресиверот на некој друг па он да не изрентал а не можеа да ми кажат кој филм сум го рентал,не се гледало тоа од кај нив.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно