Ја исклучив па ќе видам утре кога ќе го запалам тв-тоДа. Јас искрено не сум пробал ама претпоставувам тоа би го оневозможило да се уклучува.
Пиши им на Телеком може можат нешто они да средат околу ова.UPDATE: Исто е, кревам раце секако не е толку битно и се навикнав
Им пишав уште пред 1 недела и добив стандарден генерички одговор:Пиши им на Телеком може можат нешто они да средат околу ова.
Фала за маката ама кренав раце, секако не ми е битна работата иако ме иритира. Скрин сејверот како апликација искучен е да не се активира автоматски.@JamesKirk најдов една апликација што се вика tvusage која е за контролирање на апликациите на телевизорот колку се користат, да се заклучуваат апликации со пин и опција да се блокира ама за жал мора да се плати претплата на апликацијата. Гледам кај мене на телевизорот ја покажува меѓу апликациите и Заднина (ако тоа е тоа скринсејверот) Колку се исплати да се претплатуваш поради блокирање само за една апликација не знам.
Да пробам со кракнат АPK верзија на апликацијава дали ја има со сите опции отклучени па дали тоа нешто би помогнало ќе пишам. Ако може на боксот на MagentaTV да се инсталираат апликации надвор од Play store би било супер.
Мислењето е автоматски споено:
Да надополнам
Еве ја аpk кракната верзија на апликацијата па пробај ја
Јас сега пробав на телевизорот го блокира Screensaver тој Backdrop што е од Google ама и покрај тоа повторно уклучува sreensaver некој а кога ќе кликнеш копче за да го прекине се појавува од оваа апликација дека е блокнато.
Сега пробувам опција некоја што има таму break time и друго.
Ајде може во некој нареден update ќе го средат.Фала за маката ама кренав раце, секако не ми е битна работата иако ме иритира. Скрин сејверот како апликација искучен е да не се активира автоматски.
Нешто друго е проблемот ама небитно.
Фала што се заинтересира за проблемов, не се мачи повеќе, батали
И мене ме интересира истото, или некој со искуство на кој бренд на бокс има инсталирано. Пробав на Onn tv box, на постар бокс со андроид 9 и не може.Дечки дали може да се инсталита магента го апликацијата преку amazon fire stick? Ми треба за да имам телевизија на дополнителен тв(мах 3 ми се дозволени).
Ја нема воопшто MagentaTV македонскава како апликација прилагодена за телевизори. MagentaTV GO e верзија исклучиво наменета за телефони и веројатно и за таблети.И мене ме интересира истото, или некој со искуство на кој бренд на бокс има инсталирано. Пробав на Onn tv box, на постар бокс со андроид 9 и не може.
Таа апликација е за паметни телефони, лаптоп и компјутер.Како што пишав не е прилагодена за голем екран телевизор.
А има за телевизори воопшто?Таа апликација е за паметни телефони, лаптоп и компјутер.
Зашто вакви глупи прашања?А има за телевизори воопшто?
Причината е да се искористи постоечки тв бокс за гледање телевизија во викендичка, во двор и сл, да не се доплаќа за уште два уреди кога веќе имам уште 2 постоечки андроид тв боксови. И уште едно глупо прашање, која е веб страната за гледање преку бролсер, може ли некако да се направи попросто за да може постари луѓе да гледаат, на пр. во викендичка.Зашто вакви глупи прашања?
За да гледаш на ТВ мораш да имаш андроид бокс, те следуваат два во Магента. Ако сакаш за повеќе ТВ уреди доплаќаш по 100ден месечно од уред. Еве јас дома имам 4, значи доплаќам два.
Отвори на ТВ преку браузер и гледај МагентаТВ ГО, шо друго да ти кажам..
Бројот на активни уреди е ограничен, кај мене се 3 (телефон апп, десктоп лисица и лаптоп хрома) и не ми дава повеќе. Ако сакам да гледам на нов браузер или уред, морам прво да отстранам еден од овие.
https://www.magentatv.mk/Причината е да се искористи постоечки тв бокс за гледање телевизија во викендичка, во двор и сл, да не се доплаќа за уште два уреди кога веќе имам уште 2 постоечки андроид тв боксови. И уште едно глупо прашање, која е веб страната за гледање преку бролсер, може ли некако да се направи попросто за да може постари луѓе да гледаат, на пр. во викендичка.
Причината е да немаш бокс уред уште еден. Moже некој не сака да плаќа тв а битни му се само спорт каналите.Зашто вакви глупи прашања?
За да гледаш на ТВ мораш да имаш андроид бокс, те следуваат два во Магента. Ако сакаш за повеќе ТВ уреди доплаќаш по 100ден месечно од уред. Еве јас дома имам 4, значи доплаќам два.
Отвори на ТВ преку браузер и гледај МагентаТВ ГО, шо друго да ти кажам..
Бројот на активни уреди е ограничен, кај мене се 3 (телефон апп, десктоп лисица и лаптоп хрома) и не ми дава повеќе. Ако сакам да гледам на нов браузер или уред, морам прво да отстранам еден од овие.
Тоа што го бараш го има на а1 пакети без договор со користење апликација на кој било бокс. Телеком не работи на тој принципПричината е да немаш бокс уред уште еден. Moже некој не сака да плаќа тв а битни му се само спорт каналите.
Ќе може да направат ограничено за оние без тв претплата со помалку тв канали.
Ете сега тие на MaxTV имаат на MagentaTV GO мал број тв канали, немаат можност за снимање и не мора да доплаќаат за негово користење гледање телевизија.
Исто за угостителски објекти што ќе е бокс уред кога никој не гледа таму телевизија туку телевизијата е само поради спорт фудбал.
Само да пријавам, апликацијата на А1 (a1 xplore) и не е добра на бокс. После некое време допира и вади грешка. Јас ја користам од време на време и прави проблем.Тоа што го бараш го има на а1 пакети без договор со користење апликација на кој било бокс. Телеком не работи на тој принцип
Може, мој другар ја користи на 2 тв-ја и 1 бокс скоро една година и немал проблеми.Само да пријавам, апликацијата на А1 (a1 xplore) и не е добра на бокс. После некое време допира и вади грешка. Јас ја користам од време на време и прави проблем.
Не верувам дека Арена ќе постигне со овој број на канали се. Тука се и Ф1, Тенисите, МотоГП кои одат на СК.Од следна недела очекувајте да почнат полека полека затемнувања на Sport klub каналите затоа што правата за во Македонија на спортот кој го има Sport klub од наредна недела ќе го имаат Arena Sport.
![]()
Evroliga od sledeće nedelje na Areni, TV Sport klub se gasi
Prenosi završnice Evrolige od sledeće nedelje u Srbiji biće emitovani na kanalima Arena Sport, dok će se televizija Sport klub po svemu sudeći - ugasiti.sportal.blic.rs
Би требало да има уште неколку нови Arena Sport канали.Не верувам дека Арена ќе постигне со овој број на канали се. Тука се и Ф1, Тенисите, МотоГП кои одат на СК.
PSU 550W BE QUIET! PURE POWER 12 w/PCIe 5.1, 80 Plus GOLD, BP001EU
5.490,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5080WF3OC-16GD
93.990,00 ден
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден