Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Нарачувам по неколку пратки месечно од али и во последно време стигаат кај нас за 20 дена а нашиве таленти им треба и повеќе од месец дена од Ск за другиве градови да ги пуштат, ама јебига град држава сме заеби тоа провинциите
Ајде сега малку попрецизно, имаш проблем со пошта или со Скопје?
Дај некој тракинг да видиме кој и зошто те запоставува?

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.768
1.636
Нарачувам по неколку пратки месечно од али и во последно време стигаат кај нас за 20 дена а нашиве таленти им треба и повеќе од месец дена од Ск за другиве градови да ги пуштат, ама јебига град држава сме заеби тоа провинциите
Пишува arrived in destination country и одма рипате а?

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be
p6fNZqb.jpg

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Дечки, сестра ми од Бугарија сака да ми испрати слушалки кои коштаа некои 80 евра.
Претпоставувам кога ќе стигнат тука, ќе платам некои ситни давачки (на врата) или некако поинаку?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Дечки, сестра ми од Бугарија сака да ми испрати слушалки кои коштаа некои 80 евра.
Претпоставувам кога ќе стигнат тука, ќе платам некои ситни давачки (на врата) или некако поинаку?

Не би требало? Мислам дека го подигнаа прагот за царинење на 90 евра, ама нека ме корегира некој не сум 100 посто сигурен.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Не би требало? Мислам дека го подигнаа прагот за царинење на 90 евра, ама нека ме корегира некој не сум 100 посто сигурен.
данокот си е сеуште од 22 еура нагоре .. а за сумата 90 еура влага и цената на поштарината, ако вкупно е испод 90 еура тогаш да .. само данок (колку и да е за слушалки) .. и 100-200 денари царински преглед. Ако не помине па да не влезе воопшто на царина :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Распрашај се кај струмичане за варијанта Карго Петрич

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Ако сака некој да нарача сензуален кокос од пошта, само преку cmd. Во моментов нема друг начин.

emmdee

hello world
2 ноември 2019
55
14
Zdravo.

Mi stigna petokot pismo sto veli deka treba da pratam faktura do carina. Ima mejl im go prativ petokot sose izvestaj od plakanje. Dosega seuste ne dobiv nikakov odgovor. Dali voopsto ke se vidi toj mejl i dali ke dobiem nekakvo izvestuvanje ili ke treba direktno da odam na lice mesto da gi davam? Poradi karantinov i poradi rabota ne ke mozam da odam direktno tamu pa dali ima nekakov nacin da ja zavrsam taa rabota?

Blagodaram odnapred

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Zdravo.

Mi stigna petokot pismo sto veli deka treba da pratam faktura do carina. Ima mejl im go prativ petokot sose izvestaj od plakanje. Dosega seuste ne dobiv nikakov odgovor. Dali voopsto ke se vidi toj mejl i dali ke dobiem nekakvo izvestuvanje ili ke treba direktno da odam na lice mesto da gi davam? Poradi karantinov i poradi rabota ne ke mozam da odam direktno tamu pa dali ima nekakov nacin da ja zavrsam taa rabota?

Blagodaram odnapred
Ако си го испратил во PDF, ќе видиш само дека ќе излезе од царина на тракинг. Кога ќе го подигнеш пакетот ќе платиш колку што ќе ти кажат ако е потребно.
Во моментов ништо не можеш да видиш додека не почне да функционира веб страницата.

emmdee

hello world
2 ноември 2019
55
14
Ако си го испратил во PDF, ќе видиш само дека ќе излезе од царина на тракинг. Кога ќе го подигнеш пакетот ќе платиш колку што ќе ти кажат ако е потребно.
Во моментов ништо не можеш да видиш додека не почне да функционира веб страницата.
Da gi prativ vo PDF se. Mi bese samo dali voopsto gi gledaat tie mejlovi da ne treba da odam direktno tamu.

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Ги гледаат, нема потреба да одиш таму.
Еве сега проработе, можеш да следиш.

Excalibur_

read-only
20 април 2021
2
1
Здраво дечки!
Не сакав да отворам нова тема, па ако не е местото на моето прашање тука, однапред се извинувам! Треба да го вратам лаптопот што го имав на користење од фирмата каде што работев до крајот на месецов. Моментално не сум во Македонија и сакав да го пратам по DHL. Со мене е само лаптопот и полначот, немам ниту сметка ништо. Се работи за бизнис лаптоп и претпоставувам дека е поскап. Кога им пишав во DHL ми рекоа дека ќе ми треба некаква си дозвола за увоз од министерство за екологија и дека можно е царината во Македонија да бара дополнителна документација. Јас сакав да го испратам до дома, па татко ми да го врати во фирмата со оглед на тоа што е ковид време и не е едноставно да патувам до Македонија само за да го вратам лаптопот.
Дали некој има искуство или да ми даде совет што да направам во случајов?!
Ви благодарам однапред!

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.705
Здраво дечки! ...
Треба да го вратам лаптопот што го имав на користење од фирмата каде што работев до крајот на месецов.
...
Дали некој има искуство или да ми даде совет што да направам во случајов?!
Ви благодарам однапред!
Да ти организираат они најубаво. Само да ти кажат каде да го оставиш и толку. Ти им го бараше лаптопот да ти го дадат? Не? Значи... Пиши им имеил да знаат каде им е лаптопот на располагање за да не ти речат утре дека не си сакал да го вратиш. Освен ако немаш потпишано некаков друг договор за лаптопот...

Excalibur_

read-only
20 април 2021
2
1
Да ти организираат они најубаво. Само да ти кажат каде да го оставиш и толку. Ти им го бараше лаптопот да ти го дадат? Не? Значи... Пиши им имеил да знаат каде им е лаптопот на располагање за да не ти речат утре дека не си сакал да го вратиш. Освен ако немаш потпишано некаков друг договор за лаптопот...

Па имам потпишано дека ми е дадена опрема на користење и дека треба да ја вратам, јас и сакам да им ја вратам што побрзо али не знаев дека до толку може да е комплицирано да прати човек користен лаптоп од странство до дома...

Excalibur

lurker
18 октомври 2019
965
508
Дали некој изминативе денови успеал да пристапи до веб страницата на пошта?

@Excalibur_ ќе ти доставам приговор за авторски права. :)

stormce

hello world
8 февруари 2018
104
56
Дали некој изминативе денови успеал да пристапи до веб страницата на пошта?

@Excalibur_ ќе ти доставам приговор за авторски права. :)
Пред 1 час не можеше, пред 15-тина минути отприлика да успеав

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно