olikomerc
poweruser
- 11 декември 2008
- 4.882
- 3.809
Мали Пратки - скролај најдолу има телефон и мејл. Прати им на мејл, нареден ден пратката е кај тебе.
Немој со вакви непроверени изјави, има луѓе со слабо срце овде. Сите чекаат зголемување, кај отиде ти...?Дали навистина границата за царинување по вредност ја симнале од 50€ на 25€ ?
едит: Најдов на страната си стои 45€ , се надевам ажурни се и тоа што го слушнав е дезинформација.
Мали Пратки
пратка од 100 долари колку ќе ми ја царинат?lease:
Околу 136$ вкупно.пратка од 100 долари колку ќе ми ја царинат?lease:
Околу 136$ вкупно.
Мали ПраткиКако дојде до сумата кога не знаеш што е нарачано?
Ок не знаев дека за 100$ може камион да порачаш. Јас пак ти потенцирам. Реплицирај му на човекот и објасни му го тоа што го знаеш. Секоја нова информација е добредојдена за сите. Со паушални одговори на мојот одговор нема ништо да помогнеш.Кои мали пратки, сумата е 100 долари. Ти реплицираш јас тебе ти реплицирам, форум е ова.
За да му дадеш на некого таков одговор треба да знаеш што роба има нарачано, не за се е една иста ставка.
Ај вака да разјасниме нешто.Твојот одговор е паушален, не мојот што ти реплицирам каде му кажа дезинформација.
Парфем од 100 долари, нема ист процент на ДДВ и царина како што е електроника од 100 долари. Пред да дадеш одговор информирај се како оди царинењето и даночењето на пратките.
Јас пак не разбрав како стигна до сумата од 136 долари.Мислам дека се разбравме.
Курсеви – АбакусВака ќе стигнеме до царинска управа. А како стигна до сумата до 136 долари?
Ок, заврши со курсот, па пиши.
Ти дадов линк адекватен на нивото на твоето знаење според прашањата што ги поставуваш. Ако имаш проблем со курсот, има уште онлајн курсеви за пониско ниво. Работат со пластелин.Ок, заврши со курсот, па пиши.
Прашањето беше многу кратко и јасно. Многу полесно и за тебе, а корисно за сите ќе беше да го напишеше одговорот, наместо да постираш линкови, кои патем немаат врска со одговорот на прашањето, но затоа пак даваат одговор за твојата ароганција, дрскост и некултура.Ти дадов линк адекватен на нивото на твоето знаење според прашањата што ги поставуваш. Ако имаш проблем со курсот, има уште онлајн курсеви за пониско ниво. Работат со пластелин.
Ај сеа прошетај малку, убаво е времето.
Токму тоа и јас сакам да дознаам, како е дојдено до сумата. А и тебе линковите не ти помогнаа?!Добро, може ли да престанете и двајцата да си ги мерите и да пишите од кај сте дошле до таа сума за дискусијата да продолжи во нормален правец?
Фала.
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD RED PLUS NAS 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD40EFZZ
11.650,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден