royalcdkeys. 3 имам купено мислам до сега, работат без проблем. Само треба да ги следиш инструкциите посебно за поновите верзии на Офис.Дечки дали е добра идеја да се купи ваква лиценца од страни што нудат вакви лиценци кои ти ги праќаат на мејл после плаќањето? Планирам Office 2024 Standard , ама може и Про верзија. Од кои страни купувате, и дали сте имале проблем со нив до сега?
Не сакам да биде "легален" само сакам да не ме смара со активации после 30-60 дена.. Знам дека купување на клуч на греј маркет нема да ми ја направи лиценцирана.Ако сакаш да бидеш легален стави Онлиофис или Либреофис.
royalcdkeys. 3 имам купено мислам до сега, работат без проблем. Само треба да ги следиш инструкциите посебно за поновите верзии на Офис.
Да. Ако цената е разумна, зошто да се зезам со кракови по торенти и слично?Купувате лиценци за софтвер? за дома??
Знам за МASGrave али сакам нешто постави и заборави. Помина тоа време кога правев експерименти. Сега сакам нешто што едноставно работи, без да активирам/реактивирам и слично.Massgravel - MAS (Microsoft Activation Scripts) е алатка со отворен код која користи различни техники за активирање на Windows и Office. Проектот е јавно достапен на GitHub и неговиот код може да се прегледа. За Office, најчесто се користи методот Ohook. Процесот оди вака:
- Се стартува PowerShell скриптата.
irm https://get.activated.win | iex
- Скриптата го анализира инсталираниот Office.
- Корисникот избира „Ohook“ од менито.
- Скриптата модифицира делови од Office лиценцниот механизам локално на компјутерот.
- Office потоа се прикажува како активиран без да се внесе легитимен купен клуч.
Технички, MAS користи комбинација од batch и PowerShell скрипти кои комуницираат со Windows Software Protection Platform (SPP) и Office Software Protection Platform (OSPP).
Официјалните извори на проектот:
Немаш заебанции со масгрејв, бар и од мое досегашно искуство со него и офис. Пред пар години ми е активиран Office 365 со него и го нема да зуцне.Да. Ако цената е разумна, зошто да се зезам со кракови по торенти и слично?
Мислењето е автоматски споено:
Знам за МASGrave али сакам нешто постави и заборави. Помина тоа време кога правев експерименти. Сега сакам нешто што едноставно работи, без да активирам/реактивирам и слично.
Па да… Кога се 10-15€ веќе никогаш не се замарам со активатори па дефендер плачел за него па ако праиш реинстал… Ете ти го клучот шлапни го и готово. Таа машина секад ќе ми е со лиценциран.Купувате лиценци за софтвер? за дома??
Така некако и јас размислувам. Не вреди замарањето ако нешто секојдневно го користиш.Па да… Кога се 10-15€ веќе никогаш не се замарам со активатори па дефендер плачел за него па ако праиш реинстал… Ете ти го клучот шлапни го и готово. Таа машина секад ќе ми е со лиценциран.
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден