Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Купување Office лиценца на "сив маркет"?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.420
Дечки дали е добра идеја да се купи ваква лиценца од страни што нудат вакви лиценци кои ти ги праќаат на мејл после плаќањето? Планирам Office 2024 Standard , ама може и Про верзија. Од кои страни купувате, и дали сте имале проблем со нив до сега?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.298
1.322
Дечки дали е добра идеја да се купи ваква лиценца од страни што нудат вакви лиценци кои ти ги праќаат на мејл после плаќањето? Планирам Office 2024 Standard , ама може и Про верзија. Од кои страни купувате, и дали сте имале проблем со нив до сега?
royalcdkeys. 3 имам купено мислам до сега, работат без проблем. Само треба да ги следиш инструкциите посебно за поновите верзии на Офис.

kebe

hello world
29 март 2012
300
269
Ако сакаш да бидеш легален стави Онлиофис или Либреофис.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.420
Ако сакаш да бидеш легален стави Онлиофис или Либреофис.
Не сакам да биде "легален" само сакам да не ме смара со активации после 30-60 дена.. Знам дека купување на клуч на греј маркет нема да ми ја направи лиценцирана.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.298
1.322
Не сакам да биде "легален" само сакам да не ме смара со активации после 30-60 дена.. Знам дека купување на клуч на греј маркет нема да ми ја направи лиценцирана.
1781794787962.png
1781794841770.png

Немаш гајле со ова. Работи перфектно. За обичен домашен корисник не ни знам што повеќе би ти требало.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.420
royalcdkeys. 3 имам купено мислам до сега, работат без проблем. Само треба да ги следиш инструкциите посебно за поновите верзии на Офис.
Screenshot-2026-06-18-170324.png

Ја опраив со клуч од таа страна. Ми даде и 15% попуст за прво купување. Да не се замарам со глупости, мислам дека ова ми заврши работа. LTSC верзија.

Фала за препораката. :)

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.703
12.571
Skopje
www.wemaxa.com
Massgravel - MAS (Microsoft Activation Scripts) е алатка со отворен код која користи различни техники за активирање на Windows и Office. Проектот е јавно достапен на GitHub и неговиот код може да се прегледа. За Office, најчесто се користи методот Ohook. Процесот оди вака:

1. Се стартува PowerShell скриптата.

irm https://get.activated.win | iex

2. Скриптата го анализира инсталираниот Office.
  3. Корисникот избира „Ohook“ од менито.
  4. Скриптата модифицира делови од Office лиценцниот механизам локално на компјутерот.
  5. Office потоа се прикажува како активиран без да се внесе легитимен купен клуч.

Технички, MAS користи комбинација од batch и PowerShell скрипти кои комуницираат со Windows Software Protection Platform (SPP) и Office Software Protection Platform (OSPP).
Официјалните извори на проектот:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.420
Купувате лиценци за софтвер? за дома??
Да. Ако цената е разумна, зошто да се зезам со кракови по торенти и слично?
Мислењето е автоматски споено:

Massgravel - MAS (Microsoft Activation Scripts) е алатка со отворен код која користи различни техники за активирање на Windows и Office. Проектот е јавно достапен на GitHub и неговиот код може да се прегледа. За Office, најчесто се користи методот Ohook. Процесот оди вака:

1. Се стартува PowerShell скриптата.

irm https://get.activated.win | iex

2. Скриптата го анализира инсталираниот Office.
  3. Корисникот избира „Ohook“ од менито.
  4. Скриптата модифицира делови од Office лиценцниот механизам локално на компјутерот.
  5. Office потоа се прикажува како активиран без да се внесе легитимен купен клуч.

Технички, MAS користи комбинација од batch и PowerShell скрипти кои комуницираат со Windows Software Protection Platform (SPP) и Office Software Protection Platform (OSPP).
Официјалните извори на проектот:
Знам за МASGrave али сакам нешто постави и заборави. Помина тоа време кога правев експерименти. Сега сакам нешто што едноставно работи, без да активирам/реактивирам и слично.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.712
3.841
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
МASGrave сам си тера работа со активација. Нема рачна реактивација, се работи во позадина. Така терам години и сум немал проблем до сега...

Атачменти

• Screenshot 2026-06-18 174757.jpg
    Screenshot 2026-06-18 174757.jpg
    43,1 KB · Прегледи: 10
  • Screenshot 2026-06-18 174757.jpg
    Screenshot 2026-06-18 174757.jpg
    47,5 KB · Прегледи: 9

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.175
1.599
Скопје
Да. Ако цената е разумна, зошто да се зезам со кракови по торенти и слично?
Мислењето е автоматски споено:

Знам за МASGrave али сакам нешто постави и заборави. Помина тоа време кога правев експерименти. Сега сакам нешто што едноставно работи, без да активирам/реактивирам и слично.
Немаш заебанции со масгрејв, бар и од мое досегашно искуство со него и офис. Пред пар години ми е активиран Office 365 со него и го нема да зуцне.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно