Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Линкот којшто агентот на Пејпал го постирал, и го посичил од каде да се водиме ја нема Македонија :(

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Линкот којшто агентот на Пејпал го постирал, и го посичил од каде да се водиме ја нема Македонија :(

Па јасно дека ја нема, кога измените стапуваат на сила на 24.09.

Значи кажува пратате на таа веб страна кога ќе се појави МК.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Дај боже да си у право.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Македонија е на листата(читајте ја подоле)!
Упдејтот од 7-ми септември е внесен во User Agreement for PayPal Service и е активен, но тоа не значи дека Македонија ќе влезе во PayPal на истиот датум. Како што го исчитав, и за Македонија има такса за примање на пари, и можно е исто така веднаш да добиеме повлекување/примање на пари.
Значи датумот(24.09.2011) не е поврзан никако дека баш тогаш ќе дојде, бидејќи Македонија веќе ја има на листата на земји. А и ословени сме како Македонија, а не со наставката. И на апдејтот од 24 сме ставени во земјите кои можат да примаат пари. За најкасно 2-3 недели се надевам дека ќе можеме да избереме како земја Македонија!

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
lugje mnogu be gi analizirate rabotive bezveze i nepotrebno komplicirate...

kamo da gresham, ama vekje jasno e deka ni p od paypal nema da ima na 24ti :muahaha:

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22

kamo da gresham, ama vekje jasno e deka ni p od paypal nema da ima na 24ti :muahaha:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

Koнечно некој владин претставникк официјално да проговори, иако во Србија. Нивниот секретар за информатичко општество изјави дека Пејпал сака да дојде во Србија, но за тоа постојат некои пречки во законската регулатива. Според информациите, новиот тарифник е точен и ќе важи за Србија (и другите земји), но тоа не значи дека пејпал веднаш ќе почне да нуди услуги во овие земји. Тоа само значи дека ќе имаат основа веднаш да почнат да нудат услуги кога ќе се обезбедат услови.

Од една страна, ова може да се протолкува и како префрлање на топката од страна на Пејпал кон владите во регионот - еве ние сторивме се, дури ве ставивме во ценовникот, вие владите сте сега на потег.

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Koнечно некој владин претставникк официјално да проговори, иако во Србија. Нивниот секретар за информатичко општество изјави дека Пејпал сака да дојде во Србија, но за тоа постојат некои пречки во законската регулатива. Според информациите, новиот тарифник е точен и ќе важи за Србија (и другите земји), но тоа не значи дека пејпал веднаш ќе почне да нуди услуги во овие земји. Тоа само значи дека ќе имаат основа веднаш да почнат да нудат услуги кога ќе се обезбедат услови.

Од една страна, ова може да се протолкува и како префрлање на топката од страна на Пејпал кон владите во регионот - еве ние сторивме се, дури ве ставивме во ценовникот, вие владите сте сега на потег.

Potpolno ova istovo jas go drobam vekje 2-3 godini...ne znam dali nekoj mi veruvashe? :))

Koga na prvata sredba za javnosta go prashav ministerot za PayPal so dtkanje i peltechenje izlazha deka problemot bil kaj paypal i deka vo 2010 ke sme stanele del od paypal semejstvoto...Po taa sredba chaushite na Ivo ne me pushtaa na pres konferenciite koj gi drzeshe toj :)):LOL:

Srbija pravi seriozni chekori za PayPal da go donese kaj niv i verojatno za nekoe vreme kje ja smenat zakonskata politika vo odnos na bankarski smetki vo stranstvo.

Problemot vo Makedonija ne e taka ednostaven. So dozvoluvanjeto na paypal mnogu mladi luge ke si najdat chare da shitkaat raboti na ebay a istovremeno kje kupuvaat tehnika, garderoba, oprema za 40-50% poeftina od ovde. Ova ke ima za udar na uvoznicite a najgolema polza ke ima golem del od nevrabotenata partiska armija koja za 500 den + sendvich + koka kola ne znae sto da pravi so sebesi i odi na mitinzi i shtabski lepenja plakati. Ako se dozvoli paypal pospremnite luge ke moze da se bavat so seriozna trgovija...honk kong tajvan i drugi azijski zemji go imaat primatot ama seuste ima mnogu prostor za uspeh! So toa sto ovie deca ke imaat svoja egzistencija nema da imaat potreba da se vleckaat so transparenti za Branko i Grujo....tuka e makata okolu prikaznata narechena PayPal. Zatoa i vo mnogu dogledno vreme nema da ja vidime.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Не знаев дека пејпал да ти биде излезот од сета економска бедотија во светот. Тогаш овие ангола, јемен и останати, мора да се супер земји да имигрираме таму, пошто имаат пејпал.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Не знаев дека пејпал да ти биде излезот од сета економска бедотија во светот. Тогаш овие ангола, јемен и останати, мора да се супер земји да имигрираме таму, пошто имаат пејпал.

Шо не е јасно тука? И од нив сме позаостанати... :plachko2:

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22

Sporedeno so Makedonija tie se svetski super sili...koj ne izlegol od nashava mizerija ne znae kako se zhivee nadvor. Dovolno e do Bosna da se pojde...Ne mora podaleku.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Si ja posetil Bosna? Sarajevo na primer?

Не да сум ја посетил Босна, баш добро ја знам. Босна нема ниеден светски бренд, ни мекдоналдс нема, камоли нешто посуштинско. Ни автопат, ни асални трговски, ни ептен ништо нема, ептен утепана земја.

Спореди бар со Бугарија, Србија, Грција... па да имаме од што да се срамиме.

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Drugar Bosna minimalna plata e 500 evra, doktori vo bolnica drzavna zemaat minimum 1500 evra...srbija istiot doktor 2000 evra mesecno zema (drzavna bolnica)

.McDo_m.jpg

ThundeR

hello world
7 октомври 2009
240
54
Скопје
извини вака ама во сараево пред помалку од една година го отворија првиот мекдоналс ...
па сега ти види

извинете за офф топик ама многу лош пример што ја зема босна за компарација иначе си во право :(

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Zee

hello world
10 септември 2010
209
22
Toa sto se otvoril Mcdonalds pred 1 godina vo Saraevo nema nikakva vrska.

Platite sporedeni so kaj nas se 3 do 4 pati pogolemi. Zemja koja seuste e kalakurnica megju narodot ima 10 pati pogolemi investicii nego nas, zaebete mcdonalds i slicni sranja.

Konkreten primer, plati vo drzavno zdravstvo, doktor kaj nas zema edvaj 400 evra, vo Bosna zema minimum 1500 a vo Srbija 2000. Zboruvame za DRZAVNO zdravstvo ne za privatno.

Platite vo prosveta, odnosno platite vo drzavnata administracija sporedeni so kaj nas se 2-3 pati pogolemi.

Namerno ja zemam Bosna za primer bidejki Bosna seuste e primer za vojna, rasturena zemja a imaat pogolema platezna mokj nego nashata zemja. Ne sakam da sporedam so Srbija, bugarija, grcija koi se svetlosni godini napred, luge edna Bosna ne premina, toa mi e zborot. Koj se smee mu porachuvam 1 vikend da trkne do saraevo, ima avtobusi da vidi sto e zhivot.

abe edna albanija pravi avtopati po 1000km godisno nie 2 cheshmi i 1 konj napravivme i se postravme od radost. :ua:

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Оставете ми ја Босна на мира!Имаат политички проблеми ама за брендови ај да те однесам на прошетка во Тузла и Сараево да видиш што се има.Брендови од А-Ш трговски поголеми од Рамстор и Веро. ;)

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Toa sto se otvoril Mcdonalds pred 1 godina vo Saraevo nema nikakva vrska.

Platite sporedeni so kaj nas se 3 do 4 pati pogolemi. Zemja koja seuste e kalakurnica megju narodot ima 10 pati pogolemi investicii nego nas, zaebete mcdonalds i slicni sranja.

Konkreten primer, plati vo drzavno zdravstvo, doktor kaj nas zema edvaj 400 evra, vo Bosna zema minimum 1500 a vo Srbija 2000. Zboruvame za DRZAVNO zdravstvo ne za privatno.

Platite vo prosveta, odnosno platite vo drzavnata administracija sporedeni so kaj nas se 2-3 pati pogolemi.

Namerno ja zemam Bosna za primer bidejki Bosna seuste e primer za vojna, rasturena zemja a imaat pogolema platezna mokj nego nashata zemja. Ne sakam da sporedam so Srbija, bugarija, grcija koi se svetlosni godini napred, luge edna Bosna ne premina, toa mi e zborot. Koj se smee mu porachuvam 1 vikend da trkne do saraevo, ima avtobusi da vidi sto e zhivot.

abe edna albanija pravi avtopati po 1000km godisno nie 2 cheshmi i 1 konj napravivme i se postravme od radost. :ua:

Во прави со е човекот, еве земете ја Грција, или ако не еве Бугарија, прошетајте седете една недела, и кога ќе влезете во нашата земја пак, ќе им симнувате капа на Грците и Бугарите, Еве јас како иден лекар, можам да потврдам дека е точно тоа со платите, сега не до таа мера дека зимат 1500 или 2000 евра ама не се под 600 евра, а кај нас по 300 евра плати на докторите, а ај замислете, Доктор знаете ли што се треба за да се стане еден, и каква професија е, човечки живот држиш во рака, нема тука реинстал, итн итн, а те демотивира со најниска можна плата, па после иди ангажирај се и лечи, е како да не.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Оставете ми ја Босна на мира!Имаат политички проблеми ама за брендови ај да те однесам на прошетка во Тузла и Сараево да видиш што се има.Брендови од А-Ш трговски поголеми од Рамстор и Веро. ;)

Сум бил и во двата града релативно скоро, и џабе им се тие плати кога животот им е утепан. Државата нема патишта, нема никакви инвестиции, што ви е на вас, ако рачунате хуманитарна и социјална помош инвестиција, тогаш да - супер им е!

Затоа реков една од ретките поутепани земји од нашата, без никаква перспектива. Инаку, во право се коментаторите дека се е подобро од МК, ама луѓе очигледно што не мрднале подалеку од Босна, па и босна им изгледа импресивно, а уствари е смешно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно