Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Македонија,Босна,Србија сите сме утепани на некој начин така да :)) Гледам многу инвестиции као има ама нешто како да немаат ефект :LOL:

Soft

Баниран/a
21 јули 2011
243
26
Potpolno ova istovo jas go drobam vekje 2-3 godini...ne znam dali nekoj mi veruvashe? :))

Koga na prvata sredba za javnosta go prashav ministerot za PayPal so dtkanje i peltechenje izlazha deka problemot bil kaj paypal i deka vo 2010 ke sme stanele del od paypal semejstvoto...Po taa sredba chaushite na Ivo ne me pushtaa na pres konferenciite koj gi drzeshe toj :)):LOL:

Srbija pravi seriozni chekori za PayPal da go donese kaj niv i verojatno za nekoe vreme kje ja smenat zakonskata politika vo odnos na bankarski smetki vo stranstvo.

Problemot vo Makedonija ne e taka ednostaven. So dozvoluvanjeto na paypal mnogu mladi luge ke si najdat chare da shitkaat raboti na ebay a istovremeno kje kupuvaat tehnika, garderoba, oprema za 40-50% poeftina od ovde. Ova ke ima za udar na uvoznicite a najgolema polza ke ima golem del od nevrabotenata partiska armija koja za 500 den + sendvich + koka kola ne znae sto da pravi so sebesi i odi na mitinzi i shtabski lepenja plakati. Ako se dozvoli paypal pospremnite luge ke moze da se bavat so seriozna trgovija...honk kong tajvan i drugi azijski zemji go imaat primatot ama seuste ima mnogu prostor za uspeh! So toa sto ovie deca ke imaat svoja egzistencija nema da imaat potreba da se vleckaat so transparenti za Branko i Grujo....tuka e makata okolu prikaznata narechena PayPal. Zatoa i vo mnogu dogledno vreme nema da ja vidime.

Lelelelelelel znaci ne mi se veruva. OVA ISTOVO GO ZBOREV NEKOLKU STRANI UNAZAD i nikoj ne mi veruvase deka ivo koteski deteto ima dadeno pres konferencija za pejpal. I togas obekjase deka kje vlegla makedonija za 1 godina. KAKO BE NEMA EDNO VIDEO da prikacime na youtube.

Ivo sto go kaza za madinava i vladava i pejpal e 1000% tocno i potpuno se soglasuvam. Istovo, potpuno istovo i jas go zborev.

Ti davam rep eden :D

nikola_sk1987

read-only
3 ноември 2009
16
0
Paypal доаѓа во Македонија 99%. Што мислите зашто толку реклами на АЕК да се воведело ред во комуникацијата. Демек да не се ставаат кредитни картички кај ќе стигнеш кога купуваш, туку да ја поврзеш со еден едноставен сервис и преку него да плаќаш во оваа ситуација АЕК 99% сум сигурен дека мислат на PayPal

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
Paypal доаѓа во Македонија 99%. Што мислите зашто толку реклами на АЕК да се воведело ред во комуникацијата. Демек да не се ставаат кредитни картички кај ќе стигнеш кога купуваш, туку да ја поврзеш со еден едноставен сервис и преку него да плаќаш во оваа ситуација АЕК 99% сум сигурен дека мислат на PayPal

Ова од сигурни извори, или твоја претпоставка? Не гледам поврзаност на ред во комуникација, со PayPal.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
И јас тоа сакав да прашам, имам пријател во АЕК, но ако некој веќе добил одговор од АЕК само нека потврди не мора извори да се кажуваат секако :) , ако не да видам јас да прашам дали можеби ќе добијам некој одговор.

nikola_sk1987

read-only
3 ноември 2009
16
0
Ова е моја претпоставка. Затоа што АЕК мора да спрема нешто големо штом толку се рекламира иначе за кој ѓавол би се рекламирале толку џабе фрлени пари би биле, а вака е демек еве ги донесовме PAYPAL и со тоа спроведуваме ред во комуникацијата и интернетот.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Пејпал во Србија, Македонија и Црна Гора до крајот на 2011 година.

Извор близок до преговорите тврди дека детални преговори се воделе во Србија со владините претставници, како и претставници на Народната Банка на Србија, и речиси сите детали се веќе усогласени.

http://www.telecompaper.com/news/paypal-to-launch-in-serbia-montenegro-macedonia-by-yr-end

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
:ha:

Тотално збунувачки, да незнае човек што да помисли...

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
:ha:

Тотално збунувачки, да незнае човек што да помисли...

Jaс мислам дека нема ништо збунувачко. Сите извори досега (како пејпал, така и медиумски и владини) ја тврдат истата работа, дека пејпал наскоро ќе почне со услуги.

Се што оди спротивно на ова тврдење се непроверени емаилови објавени на форуми, кои „наводно“ стигнале од пејпал, меѓутоа за нив нема никаква неутрална потврда.

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
Ова е моја претпоставка. Затоа што АЕК мора да спрема нешто големо штом толку се рекламира иначе за кој ѓавол би се рекламирале толку џабе фрлени пари би биле, а вака е демек еве ги донесовме PAYPAL и со тоа спроведуваме ред во комуникацијата и интернетот.

Нема џабе ни код бабе :) Ништо не е за џабе. Некој лапнал добар процент од таа реклама. А тоа дека рекламата е поврзана со PayPal, нема шанси, затоа што апсолутно нема никаква поврзаност ниту со електронски плаќање, ниту пак со PayPal, а нема ниту некоја скриена порака што би асоцирала на тоа.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Крале, не ме сфаќај погрешно, стварно го ценам твојот труд и допринес на оваа тема, како и на другата порзана со царина, немам намера да ги негирам твоите информации и пронајдоци нити да бидам негативен, ама стварно многу пати се случи ова истото па сега некако со резерва ги прифаќам овие вести. Иначе едвај чекам искрено....колку малтретирање му дадов на другарот со порачки нејќам ни да зборам..

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Крале, не ме сфаќај погрешно, стварно го ценам твојот труд и допринес на оваа тема, како и на другата порзана со царина, немам намера да ги негирам твоите информации и пронајдоци нити да бидам негативен, ама стварно многу пати се случи ова истото па сега некако со резерва ги прифаќам овие вести. Иначе едвај чекам искрено....колку малтретирање му дадов на другарот со порачки нејќам ни да зборам..

Се случувале „слични“ епизоди, тоа е точно. Но НИКОГАШ досега не сме се појавиле на веб страната на Пејпал. А тоа е единствениот јавно достапен и официјален податок. Се друго може да се сведе на рекла-казала.

Патем да спомнам дека веб страната на пејпал е АПДЕЈТУВАНА пред некој ден од страна на пејпал и погоди што: се уште стои Македонија!

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Супер вести :bravo:

pocttopus

hello world
21 мај 2010
458
99
Skopje, Naboo
што се случи со линкот? претходно ја имаше веста, сега е веќе тргната. :ermm:

или потребно е да се логираш за да ја прочиташ. претходно тоа не го забележав...

Пејпал во Србија, Македонија и Црна Гора до крајот на 2011 година.

Извор близок до преговорите тврди дека детални преговори се воделе во Србија со владините претставници, како и претставници на Народната Банка на Србија, и речиси сите детали се веќе усогласени.

http://www.telecompaper.com/news/paypal-to-launch-in-serbia-montenegro-macedonia-by-yr-end

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Пробај со друг бровсер.

stefan1984

hello world
2 јануари 2010
89
14
некој нешто ново слушнал, пошто на вести кажаа нешто за банките ги ставаат во шема некоја и сл.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно