Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Конечно Paypal и во Македонија?

Статус
Затворена за нови мислења.

daceee90

hello world
2 март 2008
234
9
kako prvo izvinete sto pisuvam na latinica na linux sum nemam kirilica.
Vaka sega pay pal moze i vo Makedonija samo preku NLB tutunska banka. Makedonija ja nema seuste na listata pred nekolku minuti kontaktirav so eden od sefovite na bankata moze da se otvori smetka preku nivna katicka.
Primer vadis debitna kartica od kaj niv i se registriras na pay pal primer stavas Slovenija ili Albanija i ZIP:1000 GRAD: Skopje na ovoj nacin mozete da otvorite pay pal smetka vo Makedonija. Mi rekoa deka e sigurno vaka deka moze da se otvori smetka a za kratko vreme ke ja ima i Makedonija na PayPal ;) ;)

Пеон

hello world
13 март 2008
75
1
Фала богу... уште ние и Северна кореја останавме без PayPal. Ај баш овие денови ќе проверам што како е работата.

dani_janev

hello world
19 април 2007
280
7
pa ja vaka account imam napraveno vekje odamna...samo sho sho nemav probano dali mozhe da prakjam ili podignam pari...i ja kako nash najdobar prijatel ja izbrav Grcija...barem nema da ne smeshaat :)

Banzai

lurker
3 март 2008
637
8
Преку NLB може, затоа што сите трансакции им одат преку Словенија, така да и картичката ја чита како словенска, а не македонска ;-)

Kafka

hello world
8 јуни 2007
128
19
znaci konecno i nie malku da ispadneme od dupkata na paypal....

bravo za nlb ako e stvarno taka....

ajvar

hello world
19 август 2008
303
6
и ова значи дека конечно ќе можам да подигам пари од paypal???????

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Па луѓе одамна ви пишав дека може и дека ми ја верификува картичката јас ја избрав Бугарија на пример. Само не пробав да вршам трансакции, ако има некој би сакал да пробам да му пратам некој цент.

Kupe3

hello world
2 јуни 2008
138
1
hmmm.....

ne gledam nisto na nivniot sajt. Mislam deka vakvo nesto sigurno ke go izreklamiraa ili barem ke stavea info na sajtot.

stancafe

hello world
27 октомври 2008
58
0
Ima i drug nacin

Jas odamna si imam PP i go koristam bez problemi. Si izvadiv stranska debitna karticka od PAYONEER, mi ja pratia po posta za 3-4 nedeli, se registrirav vo PP kako USA. Bez problemi sum zemal pari od PP dosega.
Kako se otvara kartickata mozete da citate na http://hotfixes.edibra.com/?tag=mastercard-online-signup

pozdrav

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
ГО знам ова и не е лош концептот но додека не ја видиме македонија на листата ништо работа.

Banzai

lurker
3 март 2008
637
8
hmmm.....

ne gledam nisto na nivniot sajt. Mislam deka vakvo nesto sigurno ke go izreklamiraa ili barem ke stavea info na sajtot.

Не е ова ништо ново. Откако Словенците ја купија Тутунска, сите трансакции одат преку базата во Словенија. Тоа не го направиле заради нас и заради PayPal, туку затоа што така за нив е подобро(најверојатно).

togenx

read-only
25 март 2008
19
0
Како иде процесот на регистрација/верификација на PayPal, дали е исто како на Moneybookers со одредена сума за верификација?

А има ли некој досега купено или продадено нешто со PayPal account регистриран со картичка од NLB Тутунска?

@stancafe:
Jas odamna si imam PP i go koristam bez problemi. Si izvadiv stranska debitna karticka od PAYONEER, mi ja pratia po posta za 3-4 nedeli, se registrirav vo PP kako USA. Bez problemi sum zemal pari od PP dosega.

Дали си подигал пари со таа картица од некој банкомат од МК, ако да колку провизија земаат?

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Како иде процесот на регистрација/верификација на PayPal, дали е исто како на Moneybookers со одредена сума за верификација?

А има ли некој досега купено или продадено нешто со PayPal account регистриран со картичка од NLB Тутунска?

@stancafe:

Дали си подигал пари со таа картица од некој банкомат од МК, ако да колку провизија земаат?

Па немам со кого да пробам да му пратам пари на Paypal, провизија има само за подигање на парите од Paypal на картичка 2 евра. За друго незнам точно. Видов некои провизии ако ти пратат пари, ама незнам точно како оди процесот не сум пробал.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
ЗА верификација потребно ти е да имаш 1,5 евра или 100 денари на сметка кој откакот ќе се верификува сметката ти ги враќаат назад. Немам пари во моментов да ја валидирам али ќе го бидне и тоа...

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
ЗА верификација потребно ти е да имаш 1,5 евра или 100 денари на сметка кој откакот ќе се верификува сметката ти ги враќаат назад. Немам пари во моментов да ја валидирам али ќе го бидне и тоа...

:muahaha::muahaha::muahaha:

Како немаш бре ?

the.Escapist

hello world
21 јануари 2009
266
20
А можи да се купува од ebay, или пак да се плаќа претплата на некој сајт (last.fm, rapidshare...)?

Master4e

hello world
11 мај 2007
242
9
Утре ке ми биде готова дебитната од Тутунска па ке видиме дали сево ова е точно. :)

neW1

lurker
10 мај 2007
679
126
И јас имам слушнато дека со кредитна од Тутунска по одбирање на Словенија како земја можеш да користиш PP тука, треба да се провери.
ОТ: Monebookers тука работи без проблем, така? :)

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Колку што прочитав од друго место на интернет нема потреба да имаш пари на Paypal туку директно ти зема од картичката пари иако сето тоа оди преку Paypal. Земи ја картичката, па да пробаме да си пратиме пари нели.

Commie

poweruser
27 октомври 2007
4.722
221
www.foxmediahouse.com
Еве јас пробав да верификувам... ама 4 цифрениот број што го праќа paypal не знам каде треба да стигне.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Треба да ти стигне на извод на сметката убаво ти е објаснето каде. Ако имаш од Тутунска тогаш може да го видиш изводот на сметката на интернет. Само одма нема да ти биде евидентирана трансакцијата на изводот треба да почекаш ден или два.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно