Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.378
Outcast - A New Beginning, само што ја почнав. Вака на прв поглед личи на интересна авантура. Пред една недела ја пуштија, ќе видиме како ќе оди.
tI15mOl.jpeg

И

Избришан член 42370

Гостин
Да не беше Sony, PC гејмингов ќе беше во тешка стагнација изминативе 2-3 години.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
image.png

The Thaumaturge од истиот паблишер зад Фростпанк и This War of Mine, шо автоматски значи словенска тематика/митологија. Еден од првите карактери шо ги сретнуваш во играва е Распутин. Интересен гејмплеј луп, после една сесија ми задржа поприлично внимание. Ако би можел да споредам каков е гејмплејот, би рекол Disco Elysium истражување со Darkest Dungeon систем на борби. По мое, вреди да се осети.

mIT18

read-only
12 јули 2022
27
27
image.png

The Thaumaturge од истиот паблишер зад Фростпанк и This War of Mine, шо автоматски значи словенска тематика/митологија. Еден од првите карактери шо ги сретнуваш во играва е Распутин. Интересен гејмплеј луп, после една сесија ми задржа поприлично внимание. Ако би можел да споредам каков е гејмплејот, би рекол Disco Elysium истражување со Darkest Dungeon систем на борби. По мое, вреди да се осети.
Вчера ја почнав, прилично интересна игра, уште графичката да не ми откажуваше и топ ќе е

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
Against the Storm се игра моментално, многу интересна City Builder игра
capsule_616x353.jpg

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Да не беше Sony, PC гејмингов ќе беше во тешка стагнација изминативе 2-3 години.
Трагичното е шо едините 3 "нови" игри кои ми се планирани за годинава се порт/remake на стари Sony игри (Ghosts of Tsushima, Persona 3 Reload, MGS Delta).
Мислењето е автоматски споено:

Едит:
MGS Delta ја чекам со многу скептицизам.
UE5 игра од KONAMI :ROFLMAO:... Уште сега ми мириса на пачинко стил микротрансакции и лоши перформанси...
Плус го немаат Kojimbo, али би сакал да бидам пријатно изненаден.
Мислењето е автоматски споено:

Иначе чисто да искоментирам на темава, после 4 playthroughs (пиратски и непиратски) во последниве 8 години мислам дека доста и е на играва.
1713299435926.png

Последна промена:

dantemkd

hello world
21 јули 2020
185
104
Иначе чисто да искоментирам на темава, после 4 playthroughs (пиратски и непиратски) во последниве 8 години мислам дека доста и е на играва.
Погледнете го атачментот 136798
Ја имам над 1000 часа во Вичер 3 и сеуште ја играм кога друго ми досади.
Нема доста на ремек-дело се враќаш постојано. :)

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Ја имам над 1000 часа во Вичер 3 и сеуште ја играм кога друго ми досади.
Нема доста на ремек-дело се враќаш постојано. :)
Ако ги соберам и пиратските саати, од прилика тука негде сме.
Ќе се и се вратам на играва на 20 годишнината во 2035.

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Треба ли повеќе муабет ремек дела :D
Ремек дела се да, али време е Артур и Џералдо да се пензионираат од мојот репортоар.
Немам толку време како порано за со коњот да шпартам ко муте низ мапата без никаква цел.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.227
2.657
RDR2 ја завршив, кое возење е играва од почеток до крај, поготово на ултра све, 60 фпс у просек али доволно за да уживаш. Сега ја истражувам мапата нова, но некако нема нешто што да се прави, иако делува многу јако тој западен свет.

Здравје ќе ја почнам и кецот со емулатор видов дека може да се игра на ПЦ.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
RDR2 ја завршив, кое возење е играва од почеток до крај, поготово на ултра све, 60 фпс у просек али доволно за да уживаш. Сега ја истражувам мапата нова, но некако нема нешто што да се прави, иако делува многу јако тој западен свет.

А замисли го искуството да ја играш на 120FPS/hz со ултра и high детали се е флуидно нема кочење :D

Dajman

Баниран/a
19 септември 2020
765
1.205
Ја пробав пред некое време на Yuzu, океј ја тера али не ме завлечи да ја играм ко 2ката.
Физиката е супер за времето и графиката е ок, али ко си отепал толку саати во поновата некако тешко ти е сето да го истрпиш.. ем со рачка.
А замисли го искуството да ја играш на 120FPS/hz со ултра и high детали
Шо е поентата на висок фрејмрејт во sightseeing игра со auto-aim механика?

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Ја пробав пред некое време на Yuzu, океј ја тера али не ме завлечи да ја играм ко 2ката.
Физиката е супер за времето и графиката е ок, али ко си отепал толку саати во поновата некако тешко ти е сето да го истрпиш.. ем со рачка.

Шо е поентата на висок фрејмрејт во sightseeing игра со auto-aim механика?
Поентата ми е дека еднаш кога ќе се префрлиш на 144хз многу е пофлуидно се и чуството е друго, ако си играл на 60фпс претходно :)

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Поентата ми е дека еднаш кога ќе се префрлиш на 144хз многу е пофлуидно се и чуството е друго, ако си играл на 60фпс претходно :)

Јас осеќам разлика само во racing games и fast-paced FPS игри. Останатите игри ми се игриви и на 60fps.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв