Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења во прв пост)

Goran333

hello world
19 август 2022
106
117
Hr моделот има wi fi само нели треба да се купи адаптерот :)
Да, кај HR WiFi-то е опционално не е вградено. Ако сакаш доплаќаш за тој адаптер меѓутоа незнам дали сеуште го има и која е цената

Aowek

user
14 април 2012
1.215
1.171
Да, кај HR WiFi-то е опционално не е вградено. Ако сакаш доплаќаш за тој адаптер меѓутоа незнам дали сеуште го има и која е цената
HR50 има 'нов модел" од 2024 со ознака MUZ-HR50VF (Wifi)
Кај нас го нема , сите се со стариот модел и се без вифи. Опционално се докупува.

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
379
548
My 2cents на муабетов....

Кај Мицу сите 18ки (5kw) модели и нагоре носат Twin компресори.

HR како ентри модел е скопуван во Турска и компресорот му е made in China.
BТ како средна класа, нешто подобар модел, склопен е во Тајланд и е со компресор made in Thiland.
AY као висока класа, склопен во Турска али има екстра финеси, поголем изменувач и е со компресор made in Thiland.
LN е веќе премиум па од 3.5ка модел носи Twin компресор, со сите финеси, филтри, голем двореден изменувач, склопен во Тајланд и со компресорот made in Thiland.

Околу wifi-то мислам веќе уште HR не доаѓа со фабрички вградено.... со можност да си го докупиш по потреба адаптерот.
Може да се провери во ознаките на внатрешната единица, ако има (K) на крајот од моделот тогаш е фабрички вградено.... бар јас кога земав АP пред 2 години така беше ознаката....

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Адаптерите кај Митсубиши традиционално коштаат околу 50 евра. Во зависност од лакомоста на трговецот можат да бидат и повеќе.

Кеај краева стикот за Вивакс кошташе од 1200 до 1500 денари.

Kolicee

read-only
17 декември 2021
4
1

Дечки митсуто или мидеата

Последна промена:

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Што е разликата меѓу овие модели?

Освен што последната е до -30 што и не знам колку би значело.

Како стојат vivax моделите со овие погоре посебно
Тој што ќе ми ја монтира ми ја препорачува AEYI
Меѓутоа таа гледам дека е 3.5ка, тој ме убедува дека е помоќна од погорните 5.5ки
Се работи за ладење и по потреба греење на дневна соба пд околу 50 квадрати и ходник од 10 квадрати.
Што да изберам? Фала.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
637
359
Што е разликата меѓу овие модели?

Освен што последната е до -30 што и не знам колку би значело.

Како стојат vivax моделите со овие погоре посебно
Тој што ќе ми ја монтира ми ја препорачува AEYI
Меѓутоа таа гледам дека е 3.5ка, тој ме убедува дека е помоќна од погорните 5.5ки
Се работи за ладење и по потреба греење на дневна соба пд околу 50 квадрати и ходник од 10 квадрати.
Што да изберам? Фала.

Vivax AEYIs е најдобриот модел на Vivax тој модел кај Мидеа е oasis Мидеа Мој совет ти е Vivax AEVIs моделот е одличен моќен бест бај за цената

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Vivax AEYIs е најдобриот модел на Vivax тој модел кај Мидеа е oasis Мидеа Мој совет ти е Vivax AEVIs моделот е одличен моќен бест бај за цената

Разбирам дека е најдобар модел на Vivax , ама дали ќе постигне пошто е со 12btu 3.5kw , а 53000ден е.
Дали навистина е подобра од претходните 5.5ки? Има ли верзија 5.5ка од aeyi?

Можентално највеќе сум за MIDEA BREEZELESS E MSCBU-18HRFN8-QRD1GW/MOX301-18HFN8-QRD1GW | KLIMATIZER.MK
5.5ка, нов модел,смарт,пристојна цена. Какво ви е мислењето за оваа во споредба со другите?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.527
2.981

Мене ми делува како многу пари за Vivax (ама сепак ова е мое лично и крајно субјективно мислење).
Разбирам дека е најдобар модел на Vivax , ама дали ќе постигне пошто е со 12btu 3.5kw , а 53000ден е.

Можентално највеќе сум за MIDEA BREEZELESS E MSCBU-18HRFN8-QRD1GW/MOX301-18HFN8-QRD1GW | KLIMATIZER.MK
5.5ка, нов модел,смарт,пристојна цена. Какво ви е мислењето за оваа во споредба со другите?
И мене ми делува дека Мидеава не е лош избор.
Само ме збунува протокот на воздух (538 m³) -некако мало бројче или мене така ми се чини?

Последна промена:

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
И овој модел според карактеристики е многу добар, го пишува нов, сеуште нема цена, се јавив да прашам се очекува да биде околу 53-54 илјади.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
637
359

Сепак Vivax AEYIs е докажан модел така да мој совет или Vivax-от или Haier Tundra

Igordobro

hello world
14 октомври 2018
76
15
За на викендица, без стиропор, спрат од 50м2 (дневна +спална) сакам клима за грееење/догревање да ставам. мидеа доста добри ми изгледаат, кој модел од 5-ка или 7-мица препорачувате?
Го сакам овој модел Мидеа, ама сетек го немаат на залиха, некој си климамаркет го имаат.
ИМаат breezeless model i Lite, aма тие доста послаби се. некој препорака за 5-ка клима за греење до 55К буџет?

Midea Extreme Save PRO AG Nordic +​

ИНаче имам стара нео клима 2,5-ка со стар фреон, мајсторот ме посоветува ризично е да се стаи, ако нема фреон, тешко е да се најде, па се мислам за оваа доле Хаиер.
За во соба да се стаи од 15м2 во стан?

haier ili midea

1747915494925.png

1747914152102.png

Последна промена:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
637
359
За на викендица, без стиропор, спрат од 50м2 (дневна +спална) сакам клима за грееење/догревање да ставам. мидеа доста добри ми изгледаат, кој модел од 5-ка или 7-мица препорачувате?
Го сакам овој модел Мидеа, ама сетек го немаат на залиха, некој си климамаркет го имаат.
ИМаат breezeless model i Lite, aма тие доста послаби се. некој препорака за 5-ка клима за греење до 55К буџет?

Midea Extreme Save PRO AG Nordic +​

ИНаче имам стара нео клима 2,5-ка со стар фреон, мајсторот ме посоветува ризично е да се стаи, ако нема фреон, тешко е да се најде, па се мислам за оваа доле Хаиер.
За во соба да се стаи од 15м2 во стан?

haier ili midea

Погледнете го атачментот 150606

Погледнете го атачментот 150604

За во дневната овој модел

За 15м2 соба овој модел

Mik

read-only
27 ноември 2023
15
8
Дечки што мислите за најновата промоција на Нептун за Фуего клими, ако ја купиш наредниве неколку дена имаш гратис монтажа.
Реално како што имам други трошоци периодов, а одамна и се мерачам на спалната да иставам климица. Инвертер клима уред FUEGO FGTC12INV-WIFI-WMSE3, 3.4/3.4KW
Фуегово за 20к со монтажа има и вифи и греач на надворешна. Не е најдобра клима дефинитивно, ама мислам дека е најдобра понуда за цената.

Дали уште монтажа е 5.5к?

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Дечки што мислите за најновата промоција на Нептун за Фуего клими, ако ја купиш наредниве неколку дена имаш гратис монтажа.
Реално како што имам други трошоци периодов, а одамна и се мерачам на спалната да иставам климица. Инвертер клима уред FUEGO FGTC12INV-WIFI-WMSE3, 3.4/3.4KW
Фуегово за 20к со монтажа има и вифи и греач на надворешна. Не е најдобра клима дефинитивно, ама мислам дека е најдобра понуда за цената.

Дали уште монтажа е 5.5к?
Убава понуда е ако е со монтажа.

Јас истава ја зедов преку Ананас од нептун за 16к. Има внатре црева за инсталација, кабли и трака за кантирање, треба да се купи само надворешниот држач.

Иначе цена за монтажа на оваа клима треба да е околу 4к зошто доаѓа со кит за монтирање.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.288
2.715
секоја клима е слична. Иако на Хајсенсов многу ретко дефрости ми праеше. И кога и да праеше на 26, ја намалував на 24 и немаше.
Така и овој, можеби превише ја форсира на 26 и затоа често дефрост прави и му тече многу вода.
Јас вака сум задоволен горе доле, воздухот во собата е пријатен нон стоп, освен малце доле во нозете ладно доаѓа па мораш некое ќебенце да ставиш.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Интересно видео за Грее клими. Како "добро" греат на зима.
Овој модел е Ајри или Фајри, така нешто

View: https://m.youtube.com/watch?v=XXsi4PV189o&pp=ygU-T0JBVkVaTk8gUE9HTEVEQVRJIFBSSUpFIEtVUE9WSU5FIC0gR1JJSkFOSkUgTkEgS0xJTUEtSU5WRVJURVI%3D
Ликов нема врска со животот и наседнал на маркетинг + има огромни очекувања.
Единствена грешка му е сумата од 1100 евра дадена за Gree.

Згора на се „сега брзо дознал“ дека климата не треба да се гасне пошто „влагата ќе ти влезе внатре“. Тој и логиката се на спротивни правци на јасен сончев ден.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно