Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Да ми препорачате клима инвентер за 20м2 соба (фасада без изолација)

Еден од овие модели

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Да ми препорачате клима инвентер за 20м2 соба (фасада без изолација)
3.5kw гледај од околу 28-30.000 ако сакаш нешто посаглам. Капацитет исто на греење и ладење што повисок.

Последна промена:

Bizra

hello world
15 јуни 2024
149
76

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.766
Ценава ее премногу
И да ве замолам да ми препорачате некој што ги има во нептун сетек техномаркет
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
149
76
Јас имав случај сличен како твојот, додуша се работеше кај мене за 16квадрати, 4 на 4 метри. Ѕидовите зимно време ладни на допир, изолација никаква. Си земав Вивакс не може да постигне температура никако. Цело време работи на турбо, сметка 9000+ во зимските месеци. Па ти види си.
Јас со вивакс имам многу лошо искуство
И повеќе никогаш не земам вивакс

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661

Затоа треба детално разбирање спецификации пред купување. Големина на надворешна единица, итн. Али добра клима под 30-32к тешко.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.766
Затоа треба детално разбирање спецификации пред купување. Големина на надворешна единица, итн. Али добра клима под 30-32к тешко.
Па толку го платив Виваксот тој АЕРИ или како и да беше.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.231
2.661
Па толку го платив Виваксот тој АЕРИ или како и да беше.

не сум експерт за вивакс, јас хајсенс вртам и задоволен сум. Uni Pure новата серија поготово им е добра.

Исто така е битно да немаш провев. Од мое искуство имав прозори што не диктуваат и не грееше идеално, ги излепив со селотејп и сметката падна и температурата е идеална.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
149
76
Мислење за ова клима?

klima fan

lurker
14 јуни 2021
608
341
Мислење за ова клима?

Или Vivax AENI или Haier Revive од Енергија имаат одличен сервис

Од Сетек не ( кога ќе купиш сподели инфо што си купил и фотографии )

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Мислење за ова клима?
За кај тебе (20 квадратни метри, без изолација) треба да врши работа овој модел. И за греење, а без никакви проблеми за ладење.
Haier е одлична кинеска марка (или барем беше).

dashbog

lurker
24 јуни 2008
567
809
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Клима и изолација одат заедно. Јас пак имам во 20тина кв ставени Вивакс АЕРИ+ 9ка. Си врши одлично работа за тоа што ја имам земено. И грее И лади ОДЛИЧНО.

Е сега не ти викам да си земе ВИВАКС ама ќе ти кажам да размислиш прво за изолација а потоа за клима ако сакаш да се грееш со неа. А за ладење, ќе те излади било која.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.766
Клима и изолација одат заедно. Јас пак имам во 20тина кв ставени Вивакс АЕРИ+ 9ка. Си врши одлично работа за тоа што ја имам земено. И грее И лади ОДЛИЧНО.

Е сега не ти викам да си земе ВИВАКС ама ќе ти кажам да размислиш прво за изолација а потоа за клима ако сакаш да се грееш со неа. А за ладење, ќе те излади било која.
Да ова е точно, изолација мора кога се грее со клима. Ама мислам пиша дечкото дека нема изолација.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
149
76
Куќата ми е 150 квадратни вкупно на два спрата тогаш навремето така се праеле куќите без изолација куќата е изградена во 1969 година

Goran333

hello world
19 август 2022
96
105
Куќата ми е 150 квадратни вкупно на два спрата тогаш навремето така се праеле куќите без изолација куќата е изградена во 1969 година
Зидови од камен ширина пола метар?
Со душеме на таван трска со малтар без никаква изолација?
Ако е таква џабе клима што бараш.
Барем на таванот да има изолација, таму се најголемите топлотни загуби затоа што топлиот воздух се крева нагоре.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
149
76
Барем на таванот да има изолација, таму се најголемите топлотни загуби затоа што топлиот воздух се крева нагоре.
На таванот имам изолација
Мислењето е автоматски споено:

На таванот имам изолација
И и плус јас не сум за да ставаме клима со години собата се грееме со шпорет на дрва
Поубо е да си купиме едно каминче

Goran333

hello world
19 август 2022
96
105
И и плус јас не сум за да ставаме клима со години собата се грееме со шпорет на дрва
Поубо е да си купиме едно каминче
Сопругата се запна клима да се купи? :)
Ако стави клима ќе биде добро. Во преодни периоди кога е температурата надвор над нула ќе грее климата. Кога ќе застуди ако не може климата сама да загрее го палиш шпоретот.

За овој модел Beko има позитивни мислења на српскион форум. Го купе еден дечко тука што е на форумот ама го нема да каже искуство како е задоволен до сега.

@Deksa како климата?
Мислењето е автоматски споено:

Montaza nova 5000
Demontaza stara 1200

Ja gleda Galanzot I vika bolje klima nema :)
3511410ad5ca95c6698d10035ef688a3.jpg
252d64c15d283fafeb82062dae594766.jpg

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk
Ете како изгледа

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв